Utile: Sase metode sa slabiti fara dieta; Top 3 remedii naturale care alunga durerile de cap; Telefonul mobil, purtator al gripei? Gadgetul este de 10 ori mai murdar decat capacul de la toaleta!
Telefonul mobil, purtator al gripei? Gadgetul este de 10 ori mai murdar decat capacul de la toaleta! In aceasta perioada a anului, virusul gripal este peste tot, inclusiv pe telefoanele mobile. Exista, desigur, riscuri mai mari sa luam gripa pe calea aerului, dar doctorii spun ca ar trebui, totusi, sa fim precauti: ei spun sa ne spalam mai des pe maini si sa ne dezinfectam telefonul. "Telefoanele mobile sunt de 10 ori mai murdare decat capacul de toaleta", sustine Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea Arizona. De obicei nu obisnuim sa acordam o atentie prea mare igienei telefonului mobil, chiar daca acesta ne insoteste, de cele mai multe ori, peste tot: la birou, la baie, la sala si chiar in pat. Daca vrei sa-ti cureti telefonul, o simpla stergere cu o carpa umeda nu va fi de ajuns pentru a elimina germenii, bacteriile si virusurile, spune specialistii citati de ABC News. Nici folosirea substantelor puternice, precum solventii, agentii de curatare de uz casnic sau cei pe baza de alcool nu sunt recomandati, noteaza Adevarul.
Ai nasul infundat? Iata ce remedii naturiste iti pot fi de ajutor. Esti racita si nasul infundat iti creeaza neplaceri? Ai senzatii de sufocare, durere, iritare si nevoia frecventa de a-ti sufla nasul? Afla cateva leacuri miraculoase care iti vor fi de ajutor pentru aceasta problema. Pentru descongestionarea cailor respiratorii, poti lua 3-4 picaturi de ulei de eucalipt pe o bucatica de paine sau zahar, de 3-4 ori pe zi, sau poti face inhalatii intr-un vas cu apa clocotita, unde se pun 4 picaturi de ulei de eucalipt, apoi iti acoperi capul cu un prosop si stai cu fata in aburi timp de cateva minute. Fierbe intr-un recipient mai mare putina apa calda. Apleaca-te deasupra acestui vas si inhaleaza aburii emanati. Pentru a creste eficienta acestui remediu poti adauga si un sfert de lingurita de alcool mentolat. Integral in Libertatea.
Cele mai bune sfaturi pentru digestie. Bea un pahar cu suc de morcovi pe zi. Specialistul Click!, dr, Ovidiu Chis, expert in medicina indiana, ne da astazi cateva sfaturi pentru a combate una dintre cele mai frecvente neplaceri digestive, sindromul de colon iritabil. Simptomele acestui sindrom, precum, balonarea, durerile abdominale, constipatia sau, dimpotriva, diareea, ne pot complica mult existenta. Iata cateva reguli simple, care ne vor ajuta sa evitam problemele digestive. - Evitati consumul de alcool, de bauturi prea reci sau prea fierbinti. - Consumati o cantitate suficienta de lichide. - Pastrati un orar fix pentru mese. Incercati sa evitati mesele copioase si ingestia rapida.- Faceti miscare cel putin o jumatate de ora pe zi. Cel mai indicat ar fi sa iesiti la plimbare dupa cea mai copioasa masa a zilei.
Top 3 remedii naturale care alunga durerile de cap. O banala durere de cap iti poate strica intreaga zi. Daca o tratezi cu indiferenta, se poate agrava. Iar daca iei pastile, poate scapi de durere, dar iti iriti tubul digestiv. Plantele, in schimb, sunt eficiente, iar efectele secundare sunt minime. 1. Salcia Planta-vedeta pentru tratamentul durerilor de cap este salcia. Mai exact, scoarta de salcie actioneaza ca un analgezic datorita continutului sau bogat in salicina, substanta activa din aspirina. De fapt, aspirina a fost preparata initial din extract de coaja de salcie. Pentru a calma durerile intense, apasatoare de cap e indicat sa bei doua-trei cani cu decoct de scoarta de salcie intr-o zi. Decoctul se prepara dintr-o lingura de scoarta macinata la 250 ml apa si se fierbe timp de zece minute. Continuarea in Adevarul.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri