Alcoolul seara te adoarme, dar nu te lasa sa dormi bine. Daca bei chiar si un pahar cu vin mai tarziu de ora 20.00, vei avea un somn agitat si te vei trezi cu senzatia ca esti mai obosit decat cand ai mers la culcare. "Daca nu seara, atunci cand sa bem alcool?", va veti intreba. Desigur, un pahar sau chiar mai multe intr-o seara cu prietenii nu reprezinta o problema nici pentru sanatate, nici pentru programul de odihna pe termen lung. Dar, in mod cert, a doua zi nu vom fi nici odihniti, nici productivi, iar starea de oboseala va disparea de-abia dupa aproximativ trei nopti de somn, sunt de parere specialistii. Desi ne face sa adormim mai usor, motiv pentru care insomniacii sunt tentati sa bea un pahar cu vin inainte de culcare, alcoolul nu este, de fapt, un ajutor pentru un somn odihnitor. Explicatia oferita de specialistii Centrului de Somnologie din Londra este ca bauturile alcoolice ne dau peste cap ciclurile de somn, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Controlul poate preveni 8 din 10 cazuri de cancer de col uterin. Programele de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni pana la 80% din cazurile de imbolnavire, arata studiile realizate de European Cervical Cancer Association (ECCA). In fiecare an, 60.000 de femei din Europa se imbolnavesc de cancer de col uterin, iar 30.000 mor din aceasta cauza. Explicatia pentru aceste cifre ingrijoratoare este faptul ca multe tari nu au adoptat inca programe eficiente si coerente de screening si de vaccinare, astfel ca femeile din aceste tari nu au acces la aceste mijloace de protectie. In plus, chiar si in statele unde aceste programe sunt in desfasurare, exista multe femei care nu sunt la curent cu importanta masurilor de precautie, asa ca nu le folosesc. In Romania, anual, se inregistreaza aproximativ 3.000 de cazuri noi de imbolnavire de cancer de col uterin, de 16 ori mai mult fata de media europeana. Astfel, Romania se situeaza pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin, anunta Romania Libera.

Scapa de obiceiurile proaste din relatia ta. Chiar si cele mai puternice relatii de cuplu au nevoie de putina curatenie, iar atunci cand relatia ta deja dureaza de ani buni, poate nici nu iti dai seama ca v-ati facut unele obiceiuri mai putin nesanatoase si care pun presiune pe voi. Scapa de ele in cativa pasi simpli, rezultatul este fericirea! Fiecare stie ce are de facut in casa, dar cateodata te mai plictisesti sa fii tot tu cea care spala vasele si probabil si el se plictiseste sa fie cel care spala geamurile sau da cu matura. Faceti schimb de indatoriri macar o zi pe saptamana, atat pentru a mai schimba atmosfera, dar si pentru ca astfel ii arati ca te gandesti si la el, spun psihologii. Inca de la inceputul saptamanii, faceti liste cu ce aveti de facut pentru restul zilelor si in weekend, apoi construiti impreuna programul - ce faceti impreuna, ce faceti singuri si, desigur, nu uitati si de momentele de distractie. Tot atunci puteti stabili si o seara in care sa iesiti in oras, la intalnire, informeaza Libertatea.

Tu stii cand sa bei apa? Iata care sunt cele mai bune momente. Apa are un mare rol in mentinerea starii de bine si a tineretii organismului nostru. Bauta la momentul potrivit, rezolva o multime de probleme de sanatate. Un pahar de apa baut imediat dupa trezire ajuta la activarea organelor interne si la curatarea corpului de toxinele acumulate peste noapte. Bea un pahar cu apa cu 30 de minute inainte de masa! Ajuta digestia. Intre mese, daca ti-e foame, tot apa e de baza. Un pahar cu apa reduce senzatia de foame si hidrateaza corpul. Apa saracita in deuteriu, bauta intre micul dejun si pranz, are efect anti-aging si de prevenire a imbolnavirii. Un pahar cu apa baut inaintea unei intalniri importante relaxeaza si calmeaza psihicul. Si inainte de dus este recomandat un pahar cu apa. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la eliminarea toxinelor prin porii pielii, scrie Click.

Ce sa mananci ca sa-ti protejezi stomacul. Stresul si grijile de zi cu zi nu iti afecteaza doar starea de spirit, ci si stomacul. Daca te numeri si tu printre cei care sufera de gastrita, trebuie sa-ti protejezi stomacul nu printr-un regim strict, ci prin adaptarea alimentatiei. Arsurile si crampele la stomac, balonarea, durerile de cap, slabiciunea, greata si lipsa poftei de mancare sunt simptome care te avertizeaza ca ai putea avea una dintre cele doua forme de gastrita: acuta sau cronica. Afectiunea reprezinta o inflamatie a mucoasei gastrice, iar printre factorii declansatori se afla si consumul de alcool, abuzul de cafea, fumatul (mai ales pe stomacul gol), dar si alimentele prea reci sau prea fierbinti, consumul de condimente si stresul. De aceea, regimul alimentar joaca un rol esential in tratamentul bolii, anunta Adevarul.