5 lucruri pe care nu le stiai despre creierul uman. Misterele centrului de control al organismului uman nu au fost complet elucidate inca. Functiile creierului sunt atat de complexe, incat nici cele mai stralucite minti nu le pot intelege integral. Insa studiile din ultimii ani au demonstrat lucruri despre creier care cu 100 de ani in urma nici nu puteau fi imaginate. 1. Creierul uman are textura branzei tofu In medie, creierul uman cantareste intre 1,3 si 1,4 kilograme. Unii neurochirurgi au asemanat textura creierului viu cu cea a pastei de dinti. Integral in Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce hepatita e mai grava: A, B sau C? Hepatitele sunt inflamatii ale ficatului, datorate unor virusuri. De aici vine si denumirea lor de hepatice virale. Nu toate sunt la fel de grave, iar modalitatea de transmitere difera. Hepatita A e cea mai putin grava dintre toate. Se transmite prin contact direct cu obiectele, apa sau hrana infestata, cand este vorba de o igiena precara, sau pe cale sexuala. Odata ce afectiunea se termina, esti imunizat(a) pe viata impotriva hepatitei A. Continuarea in Libertatea.

Metoda prin care scapati de cea mai rea acnee in doua luni. Cosurile si cicatricile acestora se vindeca prin doua tipuri de tratamente laser. In timpul terapiei trebuie sa va abtineti de la "bombe" alimentare. Terapia cu laser trateaza spectaculos acneea, de la forme usoare pana la cele mai severe (acnee vulgara, chistica), in care antibioticele si cosmeticele nu au niciun efect. Primele rezultate se vad dupa doua saptamani, iar "gropile" inestetice ce raman dupa tratament pot fi netezite tot prin terapia cu lumina, informeaza EVZ.

Dieta de detoxifiere a ficatului. Detoxifierea ficatului ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la intarirea sistemului imunitar, reducand astfel riscul imbolnavirilor si conferind o stare de sanatate foarte buna. Imunitatea scazuta, aparitia infectiilor si a alergiilor, hipertensiunea, uscarea pielii sau caderea parului sunt semne ca ficatul este slabit din cauza consumului excesiv de alcool, cafeina, medicamente, zahar sau indulcitori artificiali, noteaza Romania Libera.

Baut in exces, ceaiul verde iti poate da dureri de cap. Vrei sa renunti la cafea in favoarea ceaiului verde? E adevarat ca, in ultimii ani a devenit la fel de popular ca si apa, dar nu este recomandat in exces. Vrei sa stii cum te poate afecta? Ca orice medicament si ceaiul verde poate face si minuni, dar are si cateva efecte secundare din cauza continutului de cofeina. O ceasca de ceai verde contine 30 mg de cofeina. De aceea ai grija sa nu sari de 3 cani pe zi, scrie Click.

Opt obiceiuri care iti fac rau: cum scapi de ele. Daca obiectivele pe termen lung pe care ti le-ai propus la inceput de an sunt prea dificil de atins, ai putea sa exersezi renuntarea la obiceiuri aparent nevinovate, dar nesanatoase. Publicatia americana "Huffington Post" a realizat o lista cu opt obiceiuri proaste la care ar trebui sa renuntam. 1. Mesteci gheata. De ce conteaza: Oamenii diagnosticati cu sindromul Pica simt nevoia sa mestece non-alimente, cum ar fi pamant, hartie sau gheata. Afectiunea este uneori declansata de problemele de nutritie, cum ar fi anemia cauzata de deficitul de fier. Integral in Adevarul.