Obiceiuri alimentare care iti fac foame. Simti ca nu reusesti sa-ti potolesti foamea, chiar daca mananci, ca la carte, trei mese pe zi? Explicatia este simpla: ceea ce mananci nu este suficient de hranitor, iar organismul iti transmite semnale ca nu este satisfacut. Alimentele cu un continut ridicat de carbohidrati, dar si cele care au in compozitie carbohidrati procesati, precum painea alba, pastele fainoase, orezul alb, snacksurile, produsele de patiserie sau pajiturile nu reusesc sa te sature, pentru ca au un indice glicemic ridicat. Acest lucru inseamna ca ele sunt digerate rapid si tot ceea ce fac este sa-ti cresca nivelul de zahar din sange brusc, dupa care acesta scade, la fel de brusc. Sa nu te mire asadar ca, la scurt timp dupa ce ai mancat o portie mare de cartofi prajiti, foamea se va instala din nou. Alege in schimb carbohidarti naturali, neprocesati, care-ti confera senzatia de satietate pentru mai mult timp. In primul rand fructele si legumele, apoi painea, pastele si cerealele, toate in forma lor integrala, nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Patru elemente vitale pentru dieta copiilor. Iti dai tot interesul ca puiul tau sa fie mereu bine hranit si sa nu duca lipsa de nimic. Dar oare dieta lui contine si substantele nutritive cele mai importante? Expertii in alimentatie au demonstrat ca vitaminele sunt vitale si trebuie asimilate zilnic. E cea mai recomandata, dar multi nu tin seama de ea. Si foarte rau fac, deoarece deficitul de Vitamina D poate duce la osteoporoza, cancer de san, de colon, de prostata, la boli de inima si chiar si depresie. In realitate nu e nimic confirmat ca Vitamina D poate preveni aceste boli, dar cu siguranta carenta ei creste riscul de imbolnavire. Expertii sunt de acord ca vitamina D ajuta la o mai buna absortie a calciului din oase si de asemenea la cresterea si intarirea lor. Alimente bogate in vitamina D: lactatele, cerealele si sucul de portocale, somon si ton, anunta Click.

Un paharel inainte de culcare te face sa sforai ca o mitraliera. Alcoolul inainte de culcare, chiar si in doze mici, afecteaza calitatea somnului si-i transforma pe cei mai linistiti dintre noi in adevarate masini de sforait. Echipa de cercetatori ai Centrului de Somn din Londra spune ca somnul stropit cu alcool este un somn agitat, din cauza reducerii fazei REM, atunci cand oamenii viseaza. In plus, un pahar de vin sau bere inainte de culcare atrage dupa sine o noapte "zgomotoasa". "Vor sforai chiar si cei care pana atunci dormeau ca niste ingerasi. Plus ca poate intervene si apnea, o afectiune care intrerupe respiratia in somn", spune dr. Irshaad Ebrahim, directorul medical al centrului. Acesta spune ca orice bautura trebuie consumata cu o cel putin doua ore inainte de somn, informeaza EVZ.

Cum iti ingrijesti ochii dupa varsta de 40 de ani. Odata cu inaintarea in varsta, problemele oftalmologice nu intarzie nici ele sa apara. Dupa varsta de 40 de ani mai ales, trebuie acordata o atentie sporita ingrijirii ochilor si tratarii posibilelor afectiuni. Daca si tu faci parte din aceasta categorie de varsta, e bine sa stii cateva lucruri despre sanatatea ochilor tai. Pastreaza o distanta adecvata fata de ecranul calculatorului, TV sau carti. Atunci cand lucrezi la calculator, ar trebui sa stai la 50-70cm fata de acesta. Pentru citit se recomanda o distanta de 33-40 de cm, iar pentru TV - 3-4m. Fa pauze in timp ce lucrezi. Mai ales daca petreci mult timp in fata calculatorului, este indicat sa faci pauze, pentru a relaxa muschii ochiului. De asemenea, nu incerca sa citesti ori sa scrii in incaperi care nu sunt luminate corespunzator, scrie Libertatea.

Depresie? Hormonul sexual masculin ar putea fi de vina. Testosteronul, hormonul masculinitatii, dirijeaza multe dintre aspectele vietii barbatilor, de la protectia cardiovasculara la o viata sexuala implinita, desigur. Dar si starea de spirit a barbatilor depinde intr-o buna masura de nivelul de testosteron. Nu mai putin de 40% din barbatii de peste 35 de ani au probleme cu nivelul testosteronului, hormonul sexual masculin, arata statisticile. Iar la 60 de ani, proportia creste la un barbat din cinci. Aceasta este una dintre explicatiile faptului ca starea de sanatate se deterioreaza odata cu inaintarea in varsta, spun specialistii. Testosteronul este un element esential pentru sanatatea barbatilor. Exista cateva semne insa care ar trebui sa-i trimita pe acestia la medic pentru depistarea eventualelor tulburari ale nivelului testosteronului, anunta Adevarul.

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti: Ce trebuie sa stiti despre varza creata. Varza creata a evoluat din varza salbatica, originara din sud-vestul Europei si din regiunea mediteraneeana, dar acum s-a raspandit in toata lumea. Prin continutul de vitamina A, varza creata este o hrana sanatoasa pentru tesuturi si tine la distanta primele semne de batranete. Efectele sale protectoare asupra sistemului nervos si a stresului (deoarece este bogata in vitamine din complexul B-B2, B3, B5) au fost indelung cercetate. De asemenea, aceasta leguma foarte placuta la gust are proprietatile anticancerigene ale familiei cruciferelor, iar prin aportul foarte mare de betacaroten (385 mg ), dieta care contine varza creata ajuta si actiunea de detoxifiere a ficatului si intareste puterea sistemului imunitar, informeaza Click.