Un adevar greu de acceptat. Mai devreme sau mai tarziu, toti vom avea nevoie de ochelari. Aflati cum se deterioreaza vederea in mod natural de la nastere si pana la batranete. La nastere, copiii sunt foarte sensibili la lumina si nu se pot concentra foarte bine asupra formelor sau culorilor. Iar probleme de vedere pot aparea inca din primul an de viata. Vorbim de miopie, regasita la 1 din 4 copii care au implinit varsta de doi ani si care se traduce prin dificultatea de a focaliza obiectele aflate la distanta sau de asa-numitul "ochi lenes", o afectiune care apare la 3 din 100 de micuti si ii impiedica practic sa-si foloseasca unul dintre ochi la capacitate maxima, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Sase moduri de a scapa de grasimea de pe abdomen. Persoanele cu o cantitate mare de grasime abdominala prezinta un risc mai ridicat de a avea diverse probleme de sanatate, comparativ cu cei care au grasime in alte zone ale corpului, sustin cercetatorii americani. Printre aceste probleme de sanatate se numara diabetul zaharat, unele tipuri de cancer, hipertensiune arteriala, boli de inima si dementa. Grasimea din interiorul cavitatii abdominale, depusa in jurul organelor (grasime viscerala), este cea care cauzeaza probleme, pentru ca produce hormoni si alte substante periculoase. Potrivit cercetatorilor, barbatii sunt predispusi riscului daca au in jurul taliei 100 de centimetri, iar femeile 83 de centimetri. Pentru a scapa de "colacei", exista cateva sfaturi ce pot fi adoptate in dieta zilnica, anunta Adevarul.

Dieta vegetariana scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Vegetarienii prezinta un risc cu 32% mai mic sa dezvolte boli cardiovasculare fata de cei care consuma carne, potrivit unui studiu vast desfasurat in Marea Britanie. Pe parcursul studiului a fost comparata incidenta bolilor cardiovasculare la vegetarieni si la cei care nu urmeaza aceasta dieta. Studiul s-a realizat pe aproape 45.000 de voluntari din Anglia si Scotia, cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani. Integral in Libertatea.

Cinci ingrediente minune pentru un ten frumos. In timpul iernii, pielea fetei are nevoie de o ingrijire speciala pentru a rezista in fata factorilor agresivi din mediul inconjurator. Exista numeroase produse de ingrijire faciala care va pot proteja tenul, dar cele mai eficiente sunt cosmeticele care contin ingrediente naturale. Pentru rezultate bune, pe langa tratarea externa a tenului, se recomanda adoptarea unor obiceiuri alimentare sanatoase si practicarea sportului. Includeti in alimentatie mai multe fructe si legume deoarece acestea contin antioxidanti care combat imbatranirea celulara. Orele de odihna sunt la fel de importante ca si cremele sau mastile, iar fetele de perna moi pot contribui, de asemenea, la mentinerea unei pieli frumoase. Este bine sa alegeti lenjerie din matase si sa dormiti pe spate. In felul acesta veti preveni ridurile de pe fata si decolteu, scrie Romania Libera.

Sapte metode prin care sa nu dai raceala intregii familii. In aceasta perioada gripa si virozele fac prapad asa ca aveti nevoie de cateva metode de precautie. Virusul gripei s-a imprastiat deja in toata tara, astfel ca e destul de greu ca macar unul dintre membrii familiei sa nu raceasca. Fie de la munca, de la colegi, fie de la scoala sau chiar si din mijloacele de transport se poate intampla ca gripa sa va "atace". Jurnalistii de la Huffington Post au vorbit cu Alison Janse, care se descrie ca fiind chiar exagerat de fricoasa atunci cand vine vorba de germeni, microbi, virusi. Este si autoarea unei carti care te invata cum sa te feresti de microbi si de bolile pe care acestia le imprastie. Se pare ca exista cateva locuri specifice care trebuie tinute sub observatie atenta in casa pentru ca raceala sa nu se imprastie cu viteza vantului la toata familia. Alison a identificat si explicat cateva dintre acestea, anunta EVZ.

Zece metode prin care sa scapi de stres. Locul de munca, viata personala, problemele cu banii sau pur si simplu rutina zilnica, toate contribuie la acumularea stresului si la sentimentul de epuizare a energiei. Desi pare greu de crezut, avem puterea sa revenim la un ritm de viata lipsit de stres. Revista "Health" propune cateva strategii care sa ne elibereze de stres. Nu suntem super-eroi, asa ca atunci cand suntem coplesiti de probleme trebuie sa acceptam ca avem nevoie de o schimbare. Depasirea problemei este dificila daca nu recunoastem situatia si nu ne luam angajamentul de trece peste ea. Ia in seama avertismenetele pe care le transmite organismul, precum senzatia de anxietate, oboseala si proasta dispozite, si incearca sa le opresti, informeaza Adevarul.