Pacientii nu mai trebuie sa aduca adeverinte! Medicii, obligati sa-i verifice online. Proiectul Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru 2013-2014, lansat in dezbatere de Ministerul Sanatatii, are noutati valabile de la 1 martie. Acum, birocratia pune pe drumuri mai ales pensionarii, care trebuie sa stea la coada la casele de asigurari pentru a-si lua o adeverinta 1. MEDICII DE FAMILIE vor fi platiti mai mult in functie de numarul de pacienti (70%) si mai putin dupa numarul de servicii acordate (30%). 2. ADEVERINTE ONLINE. O masura asteptata de pacienti se refera la faptul ca nu va mai fi nevoie de adeverinte pentru probarea calitatii de asigurat. Pana la data introducerii cardului de asigurat, acest lucru se va face electronic prin introducerea de catre medic a CNP-ului pacientului in aplicatia de pe site-ul CNAS, informeaza EVZ.ro

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Un remediu siberian pentru sanatate si longevitate: Deseatisil Altaiskii - 10 "puteri" din Altai. De curand, savantii rusi au reusit sa reconstituie vechea reteta a medicinii populare, folosita de locuitorii Siberiei si regiunii Altai, in tratamentul afectiunilor grave, dar si pentru efectul preventiv. Deseori, in notitele adunate de cercetatorii care strabateau enigmaticul teritoriu siberian , se regasesc amanunte referitoare la cele zece elemente naturale din reteta miraculosului produs-numit Deseatisil Altaiskii-10 puteri din Altai. In compozitia legendarui leac se aduna 10 componente naturale, renumite in medicina alternativa din Siberia: Mumio, grasimea de bursuc, concentratul din coarne de ren, extractul din ciuperca Chaga, uleiul de nuca, uleiul din fructe de Armurariu, polenul din flori, propolisul, mierea din Ural si acidul succinic (spirt de chilimbar), scrie Click.

Poftele exagerate dau de gol problemele de sanatate."Ai manca si cu ochii" un biscuit sarat sau o gogoasa tavalita bine prin zahar? Specialistul Libertatii, dr. Ligya Alexandrescu, nutritionist, iti dezvaluie originea poftelor nestavilite. Nevoia de "ceva dulce", "ceva sarat", "ceva gras" semnaleaza lipsa din organism a unor nutrienti importanti. Pofta de alimente dulci apare cand in organism exista fluctuatii frecvente ale nivelului de zahar din sange. Intr-o astfel de situatie e necesar sa stii ce tip de alimente trebuie sa consumi, pentru a echilibra glicemia. Prin mancatul de bomboane, prajituri sau alte dulciuri rafinate, situatia se va dezechilibra, iar pofta de dulce va fi tot mai acuta, scrie Libertatea.ro

Invata cum sa mananci ce-ti place dar sa nu te ingrasi. Da, se poate. Chiar foarte bine. Bineinteles, daca o faci strategic. Functia principala a corpului tau este sa te tina in viata. Cand reduci sever caloriile, saptamani la rand, corpul tau se prinde, si apar consecinte..hormonale. Si astea au efectul INVERS fata de cel pe care ti-l doresti (slabitul). DAR..si exista un mare DAR. Numai o zi pe saptamana. Dupa aproximativ 7 zile in care reduci consumul caloric (dar nu drastic, ci cu aproximativ 15-20%), nivelul leptinei scade semnificativ. Vestea buna e ca ai nevoie doar de O ZI in care sa mananci mai multe calorii, pentru a aduce nivelul leptinei la normal. Asta inseamna ca, o data la 7 zile, poti sa mananci ORICE VREI. Cu aceasta strategie, poti sa dai un "boost" metabolismului, si sa te "resetezi" pentru a arde si mai multa grasime, scrie Hunk Body.

Cum tratezi colonul iritabil. Sindromul colonului iritabil este o tulburare gastro-intestinala frecventa. Nu este o boala grava, dar este incomoda si apare ca urmare a consumului de alimente care irita mucoasa. Afectiunea este foarte raspandita in zilele noastre, stresul fiind o cauza principala a aparitiei ei. De cele mai multe ori, sindromul de colon iritabil se vindeca prin psihoterapie si prin administrarea unor sedative. Consulta medicul daca ai sange in scaun sau daca pierzi in greutate desi nu tii regim. Bolnavii de colon iritabil trebuie sa se abtina de la consumul de lapte si de dulciuri concentrate, sa evite consumul de alcool, fumatul, bauturile prea reci sau prea fierbinti, condimentele, grasimile si mesele copioase. Este indicat sa-ti faci atat un program fix al alimentatiei, scrie Click Sanatate.