Riscurile la care se expun barbatii care stau prea mult in fata televizorului. Barbatii care petrec peste 20 de ore pe saptamana in fata televizorului au o calitate a spermei inferioara aceleia a barbatilor care se uita mai putin timp la programele prezentate pe micile ecrane, afirma autorii unui studiu american, publicat marti, informeaza AFP. Cercetatorii americani de la Harvard School of Public Health din Boston au analizat esatioane de sperma recoltate de la 189 de barbati tineri (18-22 ani), carora le-au adresat cateva intrebari precise despre stilurile lor de viata (exercitii fizice, alimentatie, televiziune), scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Femeile grase racesc mai greu. Nu arati ca un fotomodel? Ti se pare ca soldurile tale sunt prea late si ca ai "sunculite" inestetice? Specialistii au o veste buna pentru tine: grasimea te poate feri de raceli si microbi! In ultimii 20 de ani, s-a dus o campanie intensa impotriva grasimii de pe corp. Din 100 de oameni pe care ii intalnesti pe strada, 99 spun ca sunt prea grasi si ca-si doresc sa slabeasca. Potrivit unui nou studiu, grasimea, daca nu e in exces, e esentiala pentru supravietuire, scrie "Daily Mail". Persoanele care sunt mai plinute prezinta un risc mai scazut cu 6% de moarte prematura decat cele cu greutate "ideala", adica foarte slabe, informeaza Click.

Care sunt cele mai mari regrete pe care le au femeile la 20 de ani. Intalniri dezastruoase, partide de sex nereusite si lipsa unei cariere de succes sunt cele mai mari regrete pe care femeile le au la varsta de 20 de ani. Cel putin asa sustine un studiu publicat de editia britanica a revistei Glamour. Cercetarea arata ca tinerele din ziua de azi imita stilul de viata pe care le au personajele lor indragite din serialele care fac furori in aceasta categorie de public, relateaza Gandul.

Trei beneficii pentru sanatate ale busuiocului. Proaspat sau uscat, busuiocul este o planta aromatica care poate oferi un plus de savoare unei retete intr-un mod sanatos. Acesta poate fi folosit nu numai pentru a condimenta mancarea, ci si pentru a trata diverse afectiuni medicale cum ar fi dureri de cap si tuse, informeaza Romania Libera.

Vitamina pe care o luam toti creste riscul de pietre la rinichi. Nimeni nu s-ar fi gandit ca mult laudata vitamina C poate avea efecte atat de neplacute. Un nou studiu realizat de Institutul Karolinska din Suedia arata ca barbatii care iau regulat vitamina C risca mai mult sa dezvolte pietre la rinichi. Studiul, publicat luni in JAMA Internal Medicine, informeaza ca cei care iau suplimente cu vitamina C (1000 mg/pastila) sunt de doua ori mai susceptibili sa faca pietre la rinichi decat cei care nu iau astfel de suplimente. Riscul creste cu cat cantitatea de suplimente cu vitamina C este mai mare, anunta Libertatea.