Cele mai bune remedii din plante care normalizeaza glicemia. Preparatele din frunze de afin, din teci de fasole sau din anghinare scad nivelul zaharului din sange, fara riscul unor efecte adverse majore. Terapiile ar trebui urmate, insa, doar la recomandarea medicului fitoterapeut. Asocierea remediilor naturale cu tratamentul clasic este o metoda eficienta de a tine diabetul sub control, mai ales pe cel de tip 2 (noninsulinodependent). Infuziile din plante stimuleaza pancreasul sa secrete insulina, normalizand astfel nivelul glicemiei. "Pentru a fi eficient, tratamentul adjuvant cu plante trebuie urmat cel putin o luna. Terapia se asociaza intotdeauna cu medicatia alopata prescrisa de medic, curele prelungite permitand diminuarea, in timp, a dozelor medicamentelor hipoglicemiante", spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in fitoterapie, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Efectul surprinzator al cocktailurilor alcoolice cu sucuri dietetice. Bauturile dietetice nu sunt recomandate la preprarea coktailurilor alcoolice, pentru ca induc mai repede starea de ebrietate. Acest efect este mai mare in cazul femeilor, care sunt si mari amatoare de sucuri "fara zahar". Un cocktail cu efect de imbatare rapida este combinatia de vodca si limonada dietetica. Dupa un astfel de cocktail, cu 50 de mililitri de vodca, alcoolemia creste pana la un nivel care l-ar putea impiedica pe consumator sa conduca un autovehicul, desi acesta nu simte ca s-ar afla in stare de ebrietate. Consumatorii pot ajunge astfel sa se intoxice cu alcool, atrage atentia medicul Dennis Thombs, de la University of North Texas, anunta EVZ.

Remedii pentru insomnie. Uite ce poti face! Cele mai multe femei insarcinate au probleme cu somnul. Cauzele sunt diferite, iar vestea buna este ca exista solutii pentru a scapa de insomnia din timpul sarcinii. De obicei, problemele cu somnul apar in al treilea trimestru, dar evident ca aceste tulburari pot varia in functie de varsta, de activitatea fizica si de cum a decurs sarcina pana acum. Cauzele principale sunt legate de durerile lombare, de drumurile dese la toaleta, de crampe sau de miscarile bebelusului. Nu sunt de neglijat nici grijile legate de viitorul apropiat, de nastere, de primele zile cand vei fi mamica, iar toate acestea iti vin in minte cand te bagi in pat si nu te lasa sa adormi, informeaza Libertatea.

Hrana care impiedica distrugerea cartilagiilor. Artroza este o afectiune cu o larga incidenta la nivel mondial : 630 milioane de bolnavi, adica un procent de 10-12 % din populatia globului. In acelasi timp, peste 80 % dintre persoanele trecute de 55 de ani prezinta modificari radiologice de artroza. Toti acesti bolnavi cauta solutii care sa atenueze efectele dramatice ale bolii. Desi artroza se manifesta la varste inaintate, specialistii spun ca putem reduce riscul de a suferi de artroza inainte de a ajunge la varsta senectutii. Hrana este esentiala in aceasta privinta si putem rezolva problema urmand o dieta simpla, dar foarte eficienta. Trebuie doar sa introducem in dieta zilnica o portie de peste de apa rece, in special ton alb, macrou sau somon, scrie Click.

Cum influenteaza regimul alimentar calitatea somnului. Este cunoscut faptul ca un somn de slaba calitate poate conduce la obiceiuri alimentare nocive, dar cercetatorii au inceput sa se intrebe daca este valabila si reciproca: un regim nesanatos poate influenta somnul in mod negativ? Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa trebuie sa tina cont de alimentatie si de calitatea somnului, se arata intr-un articol din revista "Time". Un regim alimentar echilibrat este una dintre cele mai bune cai de a mentine o greutate in limitele normale, iar cei care dorm sapte sau opt ore pe noapte tind sa aiba o stare de sanatate buna. Studiile anterioare au facut legatura intre lipsa de somn si mancatul in exces, dar nu s-au aflat inca suficiente informatii cu privire la modul in care alimentatia influenteaza somnul, anunta Adevarul.