Cancerul de colon. Oamenii de stiinta au reusit sa franeze metastaza. Un grup de cercetatori a reusit sa franeze dezvoltarea cancerului de colon si metastaza la ficat in cadrul unui experiment cu soareci, folosind molecule sintetice, semnaleaza EFE. Studiul, publicat joi in revista americana Journal of Medicinal Chemistry, deschide posibilitatea dezvoltarii unor variante de astfel de molecule cu proprietati farmacologice pentru testare in domeniul clinic, potrivit unui comunicat al grupului de lucru, anunta EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti. Ce trebuie sa stiti despre terapia cu andive. Legume specifice perioadei de iarna, andivele (cichorium endivia) sunt bogate in vitamine (A, C si B), in minerale (mai ales calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, mangan), in acid ascorbic, in uleiuri volatile si in caroten. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda consumul andivelor pentru proprietatile lor terapeutice: sunt diuretice, depurative, tonice si contribuie la detoxifierea organismului. Avand efecte depurative (chiar laxative), andiva este un bun adjuvant in obezitate, in aterioscleroza, precum si in alimentatia bolnavilor de rinichi, care prezinta edeme, deoarece aportul de potasiu este mai mare in comparatie cu cel de sodiu. Continuarea in Click.

Top 10 alimente bogate in fier care iti cresc ca prin minune performantele fizice. In prezent, alimentatia noastra este bogata in grasimi si zaharuri, dar saraca in nutrienti vitali pentru sanatatea organismului precum fierul. Lipsa de fier scade performanta fizica si rezistenta la efort, cauzeaza oboseala si apatie, provoaca gastrita sau anemie si diminueaza eficenta organismului de a se apara impotriva bolilor. Barbatii au nevoie de 9 mg de fier zilnic, in timp ce femeile trebuie sa ii asigure organismului o doza de 16-18 mg. Cea mai sigura sursa de fier este cea din alimente. Integral in Romania Libera.

Adevaruri nespuse despre jogging. Cand alergi de placere, gandurile iti zboara spre culmi inalte si te bucuri, de cele mai multe ori, de peisajul parcului prin care faci jogging sau de peisajul urban. Dar, daca faci asta de ceva vreme, ai aflat cu siguranta si reversul clipelor de placere petrecute cu tine insuti. Joggingul iti poate oferi un echilibru in viata. La inceput, este dificil sa te obisnuiesti cu efortul sustinut, dar apoi devine o reala placere. Iti iei inima in dinti pe frig, pe soare, pe ploaie sau ninsoare si acest lucru iti imbunatateste cu siguranta viata si sanatatea, informeaza Adevarul.

Broccoli, bun contra ulcerului. Broccoli e o sursa excelenta de vitamina A, B2, C (contine o cantitate dubla decat o portocala), acid folic, fier si potasiu. Este o leguma bogata in calciu(in alimentatie poate fi considerata un echivalent al laptelui), selenium si sulf, doua elemente cu proprietati antioxidante si anticancerigene, scrie Click.