Opt lucruri putin stiute despre ciocolata. Ciocolata neagra este cel mai sanatos sortiment, atat datorita continutului mic de zahar, cat si al antioxidantilor care mentin inima sanatoasa. Continutul de cofeina este modic comparativ cu cel din cafea, iar pe timpuri, medicii tratau mahmureala si ulcerul cu ciocolata. 1. Dintre ciocolata cu lapte, cea alba si cea neagra, ultima este cea mai sanatoasa. Contine o cantitate mica de grasimi si de zahar si este, de regula, cel mai putin procesata. Continutul bogat in flavonoizi regleaza nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. Cu cat procentul de cacao este mai mare, cu atat continutul de antioxidanti este mai ridicat, informeaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Afla cat de periculoase pot fi alunitele! Ai prea multe alunite pe corp si te temi ca pot evolua spre altceva? Iata cum poti afla daca alunitele sunt inofensive sau periculoase pentru organismul tau. Cum recunosti una inofensiva... 1. Alunitele normale sunt de obicei de forma regulata si de culoare maro inchis. 2. Marimea unei alunite normale este de 6 milimetri in diametru sau mai putin. 3. Alunitele non-cancerigene au marginile bine delimitate, chiar daca pot aparea culori diferite pe margini. Integral in Libertatea.

Asa te aperi de durerile de stomac! Dureri abdominale insotite de constipatie sau diaree? Specialistul Click! in medicina traditionala inidiana, dr. Ovidiu Chis, va spune ce regim trebuie sa urmati daca suferiti de colita si ce alimente trebuie sa consumati sau sa evitati. Colita e o inflamatie a mucoasei colonului, cu caracter acut sau cronic, cauzata de infectii, paraziti sau anumite substante toxice. Asa ca, daca ai fost depistat cu aceasta boala trebuie sa tii o dieta speciala bazata pe fibre vegetale si sa elimini alimentele grase. De asemenea, trebuie sa limitezi cantitatea de lapte si de cruditati.

Boala care afecteaza toate persoanele de peste 40 de ani. Prezbiopia nu este boala oculara propriu-zisa, ci o afectiune normala a vederii care apare la toate persoanele in jurul varstei de 40-50 de ani. Aceasta nu poate fi tratata, dar exista mai multe modalitati de a o tine sub control cu ajutorul ochelarilor. Incapacitatea ochilor de a focaliza obiectele aflate in apropiere, care apare odata cu inaintarea in varsta, este cauzata de slabirea elasticitatii cristalinului. Aceasta este o afectiune normala a vederii, dar daca se adauga unor vicii de refractie din tinerete, cum ar fi miopia sau hipermetropia, poate sa creeze probleme pacientilor. Ei trebuie sa poarte doua perechi de ochelari sau lentile care fac trecerea de la apropiere la departare anevoioasa si dificila pentru ochi, scrie Romania Libera.

Top 5 greseli ale femeilor care omoara libidoul. Cand intervine rutina, sexul incepe sa scartaie, iar preconceptiile contribuie la esec. Iata erorile frecvente ale femeilor in dormitor. 1. Lipsa de initiativa in viata sexuala este una dintre cele mai grave. "Cei mai multi barbati se plang ca doar ei sunt cei care au initiativa, iar asta duce la un dezechilibru pe scara pasiunii intr-o relatie", spune Ruth Westheimer, terapeut si sexolog, profesor la New York University. Barbatii vor sa fie convinsi de partenerele lor la fel de mult cum vor femeile. Sfatul medicilor pentru doamne: aratativa interesul luand initiativa din cand in cand. Partenerul va aprecia cu siguranta asta. Continuarea in EVZ.