Ce inseamna, de fapt, oua bio. Zeci de ferme agricole din Germania sunt suspectate ca au comercializat oua bio care, insa, nu respectau specificatiile pentru a fi incadrate in aceasta categorie, iar proprietarii risca 10 ani de inchisoare. Dar ce conditii trebuie sa indeplineasca ouale pentru a fi considerate bio sau eco? Diferentele nutritionale dintre ouale conventionale si cele ecologice sunt inca subiectul unor controverse intre oamenii de stiinta. Unele studii au dovedit ca ouale ecologice nu ar fi superioare din punct de vedere nutritional, altele, dimpotriva, atribuie oualor bio calitati pe care ouale obtinute conventional nu le au. In timp ce autoritatile din lumea medicala nu au formulat inca o opinie clara in acest sens, un lucru este cert: ouale ecologice nu contin nicio urma de antibiotice (utilizate frecvent in cazul gainilor crescute conventional), de hormoni, de pesticide sau de alti aditivi care se pun in mancarea gainilor crescute conventional, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Mierea: aliment- medicament. Afla cum previi raceala cu preparate care contin acest ingredient natural. In aceasta perioada de tranzitie catre primavara racesti usor, iar unele afectiuni se acutizeaza. De aceea, e bine sa-ti intaresti organismul cu produse apicole pentru a face fata problemelor de sanatate. "Mierea sustine functionarea organelor-cheie ale omului: inima si ficat. Iti aduce energia zilnica de care ai nevoie, alungand oboseala fizica si intelectuala. E si un remediu excelent pentru problemele stomacului, intrucat stimuleaza apetitul, ajuta la digestie si are actiune laxativa. Mierea poate fi folosita si extern, prin aplicatii pe zona afectata in arsuri, ulceratii, si ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor din urma operatiilor", spune dr. Busneag, medic cu competente in apifitoterapie si homeopatie, adaugand ca doza zilnica recomandata este de una-doua linguri. Bineinteles, e contraindicata diabeticilor, care o vor consuma doar la sfatul medicului nutritionist, si interzisa in cazul persoanelor alergice la produse apicole, anunta Libertatea.

Efectul impresionant pe care il are menta asupra puterii de concentrare. Aromele unor plante ne asigura mai multa energie decat bauturile calorice sau batoanele proteice. Efectele aromaterapiei se bazeaza tocmai pe efectele uleiurilor extrase din plante care stimuleaza functiile organismului. Aceasta este concluzia specialistilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei. Participantilor la o cercetare li s-a dat sa miroase frunze de menta. Aroma plantei a avut efecte imediate atat asupra performantelor atletice ale celor care faceau jogging in mod normal, cat si asupra capacitatii de concentrare ale persoanelor care aveau preocupari intelectuale sau efectuau munci administrative, informeaza Click.

Cele mai bune sfaturi pentru o sanatate de fier. A preveni e mai simplu decat a trata, asa ca grija de a trai frumos ar trebui sa devina o regula. Sanatatea se mentine greu, mai ales daca nu esti responsabil, si nu inseamna ca o intorci daca alergi cu orele pe banda de la sala, tii diete fanteziste sau te indopi cu fel de fel de suplimente alimentare. Mai mult ca sigur cunosti indemnurile de a fi sanatos: fa miscare zilnic, mananca sanatos, nu fuma, nu abuza in consumul de alcool si asa mai departe. Dar sunt si alte reguli, ce-i drept mai putin cunoscute, dar care fac diferenta. DoctoriOnline iti prezinta o selectie dintre cele mai noi si importante detalii care te ajuta sa iti mentii sanatatea la nivelul optim si te ajuta sa traiesti cat mai armonios.

Beneficiile dietei vegetariene. Iti doresti sa elimini riscul de a dezvolta o forma de cancer, vrei sa cheltuiesti mai putin atunci cand mergi la supermarket si in principiu, iti doresti o viata mult mai sanatoasa? Nimic mai simplu! Iata cateva dintre motivele cele mai intemeiate pentru care si tu ar trebui sa devii vegetarian! Nu poti concepe ca sandvisul tau sa nu contina si o mica feliuta de sunca sau muschi? Nu intra in panica! Daca poti renunta la carne doar pentru o zi, in fiecare saptamana, poti ajunge sa economisesti si bani, sa reducisi impactul asupra mediului, dar si sa traiesti o viata mai sanatoasa. Chiar daca in ultimii ani numarul vegetarienilor nu a crescut considerabil, se simte o usoara crestere in numarul celor care au inceput sa reduca consumul de carne. E adevarat! Patru din zece oameni au inceput sa consume mai multe fructe, legume si alimente pe baza de plante, decat acum un an, potrivit unui studiu recent, anunta Adevarul.

Ce sa faci daca esti alergica la cosmetice! Reactiile alergice cauzate de produsele cosmetice pot aparea dupa contactul cu sapunul, samponul, gelul de dus, rujul, vopseaua de par, lacul de unghii, fardul, rimelul, parfumul, crema de fata sau de corp, etc. Practic, folosirea oricarui produs cosmetic poate duce la aparitia unor reactii alergice, care pot ramane localizate sau se pot extinde. "Componentele care pot produce reactii nedorite la nivelul pielii pot fi atat substantele active din produsele cosmetice, cat si parfumurile, colorantii, conservantii, lanolina si alti constituenti ai acestora", spune medicul dermatolog Costin Caruntu. "Tocmai de aceea, este indicata testarea produselor inaintea utilizarii lor, prin aplicarea unei mici cantitati la incheietura mainii. Daca reactia alergica s-a produs deja, prima masura care trebuie luata este indepartarea rapida a urmelor de produs care au ramas pe piele. Apoi, vizita la medicul dermatolog permite alegerea tratamentului optim, care poate include creme emoliente, produse dermatocorticoide si antihistaminice orale", a mai adaugat specialistul, informeaza Libertatea.