Cat timp poti tine fara riscuri o dieta. Unele regimuri alimentare sunt gandite astfel incat le poti tine ani buni si dupa ce ai slabit cu ajutorul lor. Devin un mod de viata. Altele, in schimb, devin nocive daca se mentin dupa ce "si-au facut treaba". Nu putine sunt persoanele care trec de la un regim la altul. In ochii prietenilor, ele sunt "mereu la dieta". Nutritionistii nu recomanda un astfel de comportament. Pentru ca unele diete, tinute timp indelungate, pot produce carente importante de vitamine si de minerale. In traducere, probleme digestive, caderea parului, tulburari de comportament, de somn. Am luat la disecat cele mai cunoscute diete, am cerut parerea a doi dintre cei mai buni nutritionisti romani si iata ce am aflat! Binecunoscuta dieta Montignac, pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, iti asigura si echilibru alimentar. Principiul de baza al dietei este ca poti manca aproape orice. Conditia functionarii acestui program de slabit este ca nu poti combina proteinele cu carbohidratii ori lipidele cu zaharurile. De exemplu, este interzis sa consumi friptura cu cartofi prajiti, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Depresia la seniori, o boala periculoasa. Depresia afecteaza 20% din persoanele de peste 65 de ani, dar de cele mai multe ori este ignorata si nediagnosticata. Psihologii avertizeaza insa ca depresia nu este o stare normala a procesului de imbatranire si poate avea consecinte grave la varstnici, in lipsa unui tratament adecvat. Batranetea este deseori insotita de boli cronice, dintre care cele mai frecvente sunt hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, diabetul si accidentele vasculare. Aceste boli cauzeaza, de obicei, scaderea capacitatii obisnuite de functionare, ceea ce poate fi factorul declansator al unei depresii la varstnici. "Depresia la seniori se manifesta prin lipsa accentuata de chef de viata, prin sentimentul de boala, inutilitate si vinovatie cu privire la starea in care se afla, prin lipsa de interactiune sociala si de interes pentru activitatile zilnice, prin incapacitatea de a depasi acesta etapa si lipsa de speranta", explica dr. Anca Talasman, medic primar psihiatrie, anunta Romania Libera.

Ceaiul de merisor, bun in infectii urinare. Ceaiurile, sucurile si multe alte preparate din fructe si plante sunt cele mai bune remedii impotriva pacatoaselor infectii urinare sau cistite. Revista "Click! pentru femei" iti spune cum sa le prepari. Urmeaza o cura cu fructe proaspete, 300 - 500 g zilnic, sau, daca iti este mai greu sa le gasesti asa, poti sa le consumi uscate, de la plafar, cate 100 g in fiecare zi. De asemenea, poti incerca si un decoct din afine. 50 g de frunze si fructe uscate se fierb in jumatate de litru de apa, timp de 30 de minute. Amestecul se bea caldut, fractionat in trei reprize, de-a lungul unei zile. Frunzele de merisor sunt de mare ajutor daca vrei sa reduci din simptomele deranjante ale infectiilor urinare. Ceaiul se face prin amestecarea a doua lingurite cu merisor impreuna cu 100 ml de apa rece. Lasi la macerat timp de o ora, apoi strecori, dar pastrezi apa, si fierbi fructele din nou in aceeasi cantitate de apa, timp de 10 minute, informeaza Click.

15 alimente care ard rapid grasimile. Poti scapa de kilogramele nedorite fara sa faci prea mari eforturi daca alegi alimentatia potrivita. Tine minte, nu doar cantitatea caloriilor conteaza ci si calitatea acestora. Iata o lista cu alimente care contin calorii de calitate si care stimuleaza metabolismul sa arda mai repde grasimile. Potrivit studiilor, scortisoara ajuta la reglarea nivelului de glucoza si reduce pofta de mancare. Studiile au aratat ca este de ajuns saadaugi jumaate de lingurita zilnic in mancare, ceai, cafea sau iaurt pentru a-ti accelera metabolismul. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din California a demonstrat ca ardeiul iute este un aliat de nadejde in curele de slabire, deoarece principala substanta care da gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajuta la arderea grasimilor din corp, reduce pofta de mancare si accelereaza metabolismul, scrie Doctorulzilei.ro.

Vrei sa prepari mancare sanatoasa? Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa si echilibrata, nu este de ajuns doar sa cumperi alimente de calitate si sa respecti regulile nutritionale. Trebuie sa ai ustensilele si aparatele potrivite, nu trebuie neaparat sa fii un master chef. O bucatarie bine utilata trebuie sa contina neaparat un set complet de vase de foarte buna calitate. Nu te uita la pret, va fi o investitie de durata. Este recomandat sa folosesti vase din otel inoxidabil,deoarece permit o repartitie rapida si omogena a caldurii si nu este necesara folosirea uleiului. Se pot folosi si vasele yena sau cele din ceramica. In niciun caz, nu folosi vase din aluminiu! Daca vrei sa pastrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp, atunci ai nevoie de un set de caserole refolosibile, de diferite dimensiuni, care sa fie usor de depozitat si de curatat. O alternativa poate fi si aparatul de vidat pungi, anunta Libertatea.

Alunele te feresc de raceala! Ai probleme cu sistemul imunitar si de aceea racesti destul de repede? Cercetatorii americani citati de Huffington Post sustin ca zincul joaca un rol vital in intarirea organismului. Aportul de suplimente de zinc poate reduce simptomele racelii si ar putea avea implicatii in crearea unui tratament impotriva infectiilor, mai spun specialistii americani. "Daca suferi de un deficit de zinc atunci esti in dezavantaj deoarece sistemul tau de aparare este amplificat si deci nu functioneaza corespunzator. Zincul este benefic deoarece stopeaza actiunea unei proteine, lucru care previne inflamarea in exces", a declarat coordonatorul studiului, Daren Knoell de la Ohio State University, informeaza Click.