Top 10 alimente care ne seduc copiii. Cum ne pacalesc reclamele: chipsurile afecteaza sistemul nervos, mezeluri - cancer, iaurt cu fructe - diabet si obezitate. Mamicile din Romania si tatii deopotriva sunt bombardati zilnic de reclame tot mai inteligent construite. Cati dintre parinti stiu insa cu adevarat ce este sau nu sanatos pentru copiii lor? adevarul.ro propune o analiza asupra alimentatiei celor mici, atat de importanta in dezvoltarea lor ca viitori adulti, facuta de nutritionistii de varf din tara. Sucurile carbogazoase, mezelurile, iaurturile cu fructe, branza topita, cerealele cu diferite arome sau dulciuri adaugate sunt doar cateva din alimentele care au ajuns sa fie de baza in regimul alimentar al copiiilor nostri, dar care pot provoca afectiuni pe termen lung sau chiar transformari metabolice daca sunt consumate frecvent. Nutritionistii sunt de parere ca micutii se afla intr-o grija extrem de atenta doar pentru primele 12 luni, dupa care, in cele mai multe cazuri, mamicile se intorc la serviciu, alte persoane ocupandu-se o buna parte din timp de copii. De regula, bunici sau apropiati ai familiei, acestia sunt mai permisivi cu alimentatia micutilor, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Ai probleme cu fierea? Uleiul de masline te ajuta cand ai bila incarcata. Faci excese alimentare, iar vezica biliara are de suferit din aceasta cauza? Specialista in produse naturiste Liliana Simidon te invata cum sa te tratezi daca ai probleme cu fierea, iar durerile nu iti dau pace. Bila are rolul de a distruge bacteriile si ajuta, totodata, la absorbtia grasimilor. In compozitia bilei gasim: saruri biliare, lecitina, colesterol. Vezica biliara e localizata in partea dreapta, chiar sub ficat, si ajuta la stocarea bilei produse de ficat in perioadele dintre mese. Infectia colecistului e, de fapt, colecistita acuta, cand vezica biliara e inflamata. Aceasta inflamatie e mai frecvent intalnita la femei decat la barbati. Vizate sunt in special femeile grasute, care au in jur de 40 de ani si care au un apetit alimentar crescut. Cele mai frecvente cauze sunt mesele copioase, unde predomina grasimile, sosurile, cand s-au consumat tocaturi sau oua prajite, anunta Libertatea.

Virtutile miraculoase ale ciupercilor japoneze. Multe dintre ciupercile cu virtuti terapeutice miraculoase provin din Asia. In clinicile din Japonia, ciupercile cu astfel de proprietati sunt administrate profilactic sau ca adjuvante in terapia clasica. Si in tara noastra, renumitele ciuperci Shiitake pot fi procurate din magazilele Plahar . Shiitake este o ciuperca comestibila din estul Asiei, saraca in grasimi, dar bogata in substante active necesare organismului nostru :proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, fibre solubile si polizaharide. In stare uscata, ciuperca este exportata in multe tari din lumea intreaga, informeaza Click.

Trei trucuri cu ajutorul carora alegi si depozitezi corect pestele proaspat. Pestele este o importanta sursa de proteine, vitamine, minerale si potasiu, insa este foarte important sa fie proaspat si pastrat in conditii optime. Cumpara peste dintr-un loc care nu miroase urat, iar pestele este pastrat in gheata. In plus, alege pestele care miroase dulce si sarat, ca marea nu unul care miroase a acru si chimicale. Pestele proaspat, cufundat in apa se lasa la fund, iar corpul este foarte rigid (nu se indoaie).Solzii sunt luciosi si nelipiciosi, bine fixati in piele.Ochii pestelui proaspat sunt clari, stralucitori si usor bulbucati.Carnea trebuie sa fie ferma si elastica, fara oase iesite in afara. Atunci cand este apasata usor cu degetul, urma lasata trebuie sa dispara imediat.Insa cea mai sigura metoda de a verifica prospetimea pestelui este uita-te la branhii care trebuie sa fie rosiatice-rozalii, umede si fara miros daca pestele este foarte proaspat, in niciun caz vinetii sau maronii, scrie Doctorulzilei.

Semne care-ti arata ca ai nevoie de mai multa odihna. Privarea de somn are consecinte surprinzatoare asupra celor mai multe dintre noi. Pentru a nu ajunge in stadiul in care nu mai poti recupera prea usor orele de somn pierdute si pentru a avea mereu energie, afla ce simptome te anunta ca nu te odihnesti indeajuns de mult! Cand esti obosita, vei observa ca incepe sa te lase memoria si ca iti este tot mai greu sa te concentrezi. De pilda, un studiu american a aratat ca medicii care au lucrat in ture de noapte aveam dificultati in a interpreta corect rezultatele analizelor pacientilor. Sigur, nu toti suntem in situatia medicilor, dar avem nevoie de atentie pentru a ne duce la bun sfarsit activitatile de zi cu zi. Lipsa de odihna poate afecta abilitatile creierului de a se concentra si de fi in alerta, ceea ce poate ingreuna procesul de intelegere si de procesare a informatiei, anunta Adevarul.