Sarea in exces ar putea fi de vina pentru alergii, reumatism si scleroza multipla. Prea multa sare in dieta de zi cu zi provoaca o problema de sanatate in plus: dau peste cap sistemul imunitar, ceea ce poate duce la declansarea bolilor autoimune, sustin oamenii de stiinta americani. Scleroza multipla, alergiile, diabetul de tip I (insulinodependent), reumatismul si psoriazisul au ceva in comun: toate sunt boli autoimune, adica apar atunci cand sistemul imunitar se intoarce impotriva noastra, din cauze necunoscute cu precizie de oamenii de stiinta. Totusi, una dintre cauzele transformarii sistemului imunitar din aliat in dusman ar putea fi excesul de sare din alimentatie, au aratat mai multe studii realizate simultan de cercetatorii de la Brigham and Women's Hospital, de la Institutul Broad (din cadrul MIT) si de la Harvard si Yale, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Carnea procesata ne omoara de tineri. Care este cantitatea mortala si in ce conditii sunt periculoase tocaturile? Carnatii, sunca, parizerul, baconul si alte tipuri de carne procesata cresc riscul oamenilor de a muri de tineri, arata un studiu facut pe 500.000 de oameni din Europa. Dieta bogata in mancaruri procesate creste riscul de cancer, boli de inima dar si de deces prematur, atentioneaza expertii, citati de publicatia BMC Medicine. "Sarea si chimicalele folosite pentru a conserva carnea pot afecta grav sanatatea", au explicat oamenii de stiinta, care au urmarit locuitori din zece tari europene si le-au analizat obiceiurile alimentare pentru un interval de 13 ani. Cei care au consumat zilnic 160 de grame de carne procesata (echivalentul a doi carnati si o bucata de bacon) au avut o probabilitate de 44% de a muri fata de cei care au consumat doar 20 de grame, anunta Doctorulzilei.ro.

Top patru mituri ale dietei, din toate timpurile. Stim cu totii cat de dificil este sa urmam reguli exacte atunci cand vine vorba de consumul alimentar corect pentru a ne mentine in forma. "Mancati multe legume si fructe, renuntati la carnea rosie, fast-food si sucuri, faceti exercitii constant!", sunt doar cateva dintre "asa zisele" reguli care ne ghideaza prin lumea dietelor, indiferent ce nume poarta acestea. Doar ca ati fi suprinsi sa aflati cate dintre aceste mituri sunt false si cat de bine ne-ar face o cunoastere corecta a raportului "corpul nostru - hrana zilnica - mentinere-in-forma", informeaza Gandul.

13 leacuri babesti pentru dureri de dinti. Te doare o masea? Pana sa ajungi la medicul stomatolog, poti incerca mai multe leacuri babesti care iti vor calma, temporar, durerea, scrie realitatea.net. Insa, nu uita ca aceste remedii nu-ti vor rezolva problema stomatologica, ci doar iti vor calma, pentru un timp scurt, durerea. Ia un tampon de vata inmuiat in esenta de vanilie sau coniac si preseaza-l pe dintele bolnav. Uleiul de cuisoare este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinti. Inmoaie un tampon de vata in ulei de cuisoare si preseaza-l pe zona dureroasa. De asemenea, durerea de dinti se amelioreaza daca se mesteca doua, trei cuisoare. Un alt remediu natural este usturoiul. Curata un catel de usturoi si preseaza-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural si eficace care actioneaza imediat. Daca te obisnuiesti sa mananci usturoi proaspat, crud, in fiecare dimineata, dintii se vor intari si nu vor mai fi atat de sensibili la vreme rece sau la mancarurile dulci, scrie Click.

Alimente care par sanatoase, dar nu sunt. Nu intotdeauna salata, painea integrala sau alimentele care nu contin grasimi sunt sanatoase. Expertul in nutritie Katherine Brooking a dezvaluit, pentru "Fox News", care sunt acele alimente pe care le consideram sanatoase, desi nu sunt, si a oferit cateva alternative. Nu toate salatele sunt sanatoase. In cazul in care nu ti-o prepari chiar tu, salata de ton, de pui sau de creveti poate contine grasimi, multe avand in compozitie maioneza, branza bogata in grasimi ori crutoane. Daca preferi sa iei masa in oras, opteaza pentru o salata cat mai simpla si in portii reduse. Desi suna ca si cum ar fi sanatoasa, nu intotdeauna acest tip de paine contine cereale integrale sanatoase pentru inima. Multe din painile prezentate ca fiind bogate in multicereale si grau sunt facute de fapt cu cereale rafinate, care si-au pierdut proprietatile nutritive. Citeste cu atentie etichetele: daca scrie ca faina a fost rafinata, atunci nu beneficiezi de nutrientii painii, anunta Adevarul.