Cand devine periculos consumul de peste. Gras, slab, oceanic sau de crescatorie, pestele consumat de doua ori pe saptamana iti imbogateste meniul cu proteine superioare si cu acizi grasi Omega-3. Adica iti da energie si pofta de viata. Daca ar fi sa dam crezare tuturor stirilor legate de continutul de mercur din pestii oceanici, atunci ar trebui sa uitam de macrou, ton, pastrav si alte specii, care fac cu ochiul in magazine. Pestele oceanic, fructele de mare, scoicile sunt adevarati "bureti" care absorb mercurul si alte substante toxice din apa. Cu siguranta da, spune nutritionistul Corina Zugravu. Putem consuma la discretie carne de peste autohton si pana la de trei ori pe saptamana peste oceanic. Femeile insarcinate pot limita la o data- doua ori pe saptamana! E adevarat ca mediul in care se dezvolta pestii este poluat de tot felul de deseuri si de substante aruncate de oameni, dar, daca este consumat cu moderatie, pestele din mari si oceane nu-ti poate face niciun rau, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Un medicament banal poate scadea de trei ori riscul cancerului de piele. Potrivit unui studiu, aceasta pastila poate reduce considerabil riscul melanomului in cazul femeilor, daca este luata frecvent. Cu cat perioada in care este utilizata este mai lunga, cu atat protectia este mai ridicata. Studiul a urmarit pe o perioada de 12 ani aproximativ 60.000 de femei si a descoperit ca cele care luau aspirina in mod regulat erau cu 21% mai putin predispuse sa dezvolte cancer de piele decat cele care nu utilizau analgezicul. In cazul femeilor care au folosit aspirina 5 ani la rand sau mai mult, riscul era diminuat cu 30%. In fiecare an sunt depistate peste un milion de cazuri de cancer de piele, iar cea mai grava forma este melanomul care apare de obicei ca un nodul sau o pata multicolora, cu margini neregulate, care poate sangera sau forma cruste, anunta DoctorulZilei.ro.

Sase condimente sanatoase pentru gatit. Condimentele ofera o aroma deosebita preparatelor si sunt nelipsite din bucatele pregatite de gospodine. Fara a contine grasimi, colesterol sau zahar, mirodeniile sunt sanatoase si aduc doar beneficii. Piperul negru. Nu este ca sarea care daca este consumata in exces dauneaza sanatatii, ci proprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. El stimuleaza tractul digestiv si previne gazele intestinale, inhiba dezvoltarea bacteriana, mai ales cea intestinala. Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu. Beneficiile aduse de busuioc sanatatii sunt: tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestia, constipatia, probleme respiratorii sau chiar diabetul, informeaza Click.

Cum ne afecteaza secretele viata? Secretele fac parte din viata de zi cu zi. Fiecare dintre noi ascundem sau am ascuns la un moment dat lucruri numai de noi stiute, am fost partasi la secretele altora cu voia sau fara voia noastra. Pana la un punct, ele sunt o parte necesara protejarii identitatii si autonomiei noastre, mai ales in adolescenta, cand se dezvolta relatiile sociale si personalitatea. De regula ascundem lucruri, fapte considerate rele, imorale sau blamate la nivel social. Tinem secrete din dorinta de a-i feri pe cei apropriati de suferinta sau din teama de consecintele relevarii secretelor, din teama de a fi judecati, criticati, respinsi de altii, din rusine sau vinovatie. Pe de alta parte, secretele reprezinta informatie care ajunsa la urechile unei persoane rau intentionate, poate fi folosita cu scopul de a controla, sau de a manipula pe cel in cauza. Motivele care ne fac sa ne ascundem sunt diferite de la persoana la persoana, insa in majoritatea cazurilor ele se leaga de nevoia de a ne pastra imaginea de sine intacta in fata noastra sau a altora, scrie Adevarul.

Cum scapi de insomnie. Daca nu poti sa dormi, incearca mai intai remedii naturale. De ceva vreme ti se intampla sa te trezesti noaptea si sa nu mai poti adormi la loc? Sau seara, dupa ce te bagi in pat, iti vin mii de ganduri care iti alunga somnul? Aceste manifestari pot fi consecinta unei tensiuni nervoase, a unei hiperactivitati sau a unei anxietati cronice. Adesea, si anumite evenimente ne impiedica sa dormim: nunta, un deces, examenele... Iata cum poti contracara insomniile pasagere. Daca intampini dificultati inainte de a adormi sau te trezesti noaptea, incearca niste sedinte de acupunctura care asigura libera circulatie a energiei din corp. In primul caz, acele vor regla functionarea creierului, prin aflux energetic si te vor ajuta sa adormi, anunta Libertatea.

Cinci mituri despre Alzheimer. Alzheimer este afectiunea care degradeaza progresiv functiile creierului si care, contrar credintei ca afecteaza batranii, primele modificari apar in jurul varstei de 35-40 de ani, dupa cum atrage atentia conf. dr. Catalina Tudose. Iar acesta nu este singurul mit creat in jurul bolii care afecteaza aproape 40 de milioane de oameni in intreaga lume. Iata cateva dintre ele: Desi multi bolnavi de Alzheimer pot trai o lunga perioada de timp, inca nu a existat vreun supravietuitor. Deocamdata nu au fost descoperite tratamente sau metode de prevenire. Alzheimer distruge celulele creierului, afecteaza memoria, provoaca comportamente ciudate si altereaza functiile organismului, informeaza Adevarul.