Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii. Motivul pentru care multe femei sunt morocanoase dimineata este ca ele au, de fapt, nevoie de mai mult somn decat barbatii si, in cele mai multe cazuri, nu au parte de numarul necesar de ore de odihna, au descoperit oamenii de stiinta americani. Ca sa se simta odihnite, femeile ar trebui sa doarma cu aproximativ 20 de minute mai mult decat barbatii. Asa se explica de ce multe dintre ele se trezesc morocanoase atunci cand trebuie sa mearga devreme la serviciu, iar in weekend se rasfata dormind pana tarziu. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Duke, din Durham, North Carolina. De altfel, in cazul femeilor, lipsa somnului suficient si odihnitor se manifesta mai agresiv asupra organismului decat in cazul barbatilor. Mai exact, daca sunt nevoite sa doarma prea putin, femeile au un risc sporit de afectiuni cardiace, de depresie si de alte tulburari de ordin psihic. In plus, sangele lor se coaguleaza mai usor, ceea ce poate duce la blocarea vaselor de sange cu cheaguri si, ulterior, la infarct sau la accident vascular cerebral, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Activitatea pe care cei mai multi barbati o fac pentru a fi sanatosi dar care dauneaza grav calitatii spermei lor. Cei mai multi barbati incearca sa aiba un stil de viata cat mai sanatos pentru a se mentine in forma si pentru a avea implicit o sperma de calitate. Cu toate astea, se pare ca nu toate eforturile pe care le fac barbatii pentru a se mentine sanatosi au efecte pozitive asupra lichidului seminal. Pentru a afla cu exactitate care sunt activitatile ce influenteaza negativ calitatea spermei, cercetatorii au supus unor teste de fertilitate 5 barbati cu stiluri de viata diferite. Rezultatele sunt pur si simplu surprinzatoare deoarece una dintre activitatile pe care barbatii o fac frecvent pentru a se mentine in forma dauneaza foarte grav calitatii spermei, anuntaEVZ.

Alimente surprinzatoare care te scapa de burta. Burta nu dispare doar prin regim alimentar, dar eliminarea din alimentatia zilnica a mezelurilor, a pastelor si a dulciurilor va poate ajuta sa va reduceti circumferinta taliei si sa slabiti. Grasimea de pe burta nu este doar inestetica, ci si periculoasa pentru sanatate. Medicii au observat ca excesul de grasime din zona abdomenului predispune la o serie de boli grave precum hipertensiune, diabet si chiar anumite forme de cancer. Daca vreti sa aveti un abdomen ferm si tonifiat, trebuie sa renuntati la alimentele grase, legumele cu multe calorii si fructele foarte dulci si sa consumati doar alimente care contin grasimi sanatoase si putine calorii, informeazaRomania Libera.

Scapa de herpes cu leacuri naturiste. Martie este luna in care suntem predispusi sa facem herpes. Acest virus se declanseaza mult mai usor in aceasta luna, deoarece sistemul nostru imunitar e slabit din cauza alimentatiei mai sarace in vitamine pe care am avut-o pe timp de iarna. Eruptiile, mici basicute cu lichid incolor, sunt cele mai frecvente manifestari ale infectiei cu virusul herpes. Bubitele se sparg usor, iar ranile produse au nevoie de 12 zile pentru a se vindeca. Pe toata durata, bolnavul are senzatie de arsura sau de mancarime locala. Iata cum poti scapa de herpes: Daca herpesul reapare frecvent, atunci poate fi vorba si de o carenta de fier. Cand ai probleme cu lipsa de fier, consuma alimente ce pot aduce un aport substantial de fier in organism (alune, arahide, nuci, spanac, varza de Bruxelles, ficat de porc). Integral inLibertatea.

Alimente care nu sunt intotdeauna ceea ce par. Chiar daca Europa este zguduita de scandalul carnii de cal, un lucru ar trebui recunoscut: etichetarea gresita a alimentelor este ceva ce se intampla mai des decat credem noi, scrie publicatia americana "Huffington Post", care a intocmit o lista a alimentelor care nu sunt ceea ce par a fi. Fie ca vorbim despre produse ce se vor a fi "00 la suta carne de vita" sau despre oua ecologice, exista alimente pe care le consumam aproape zilnic si care au intrat in centrul atentiei atunci cand s-a dovedit ca nu erau ceea ce pretindeau. De la carnati, lapte sau peste pana la oua sau celebrii biscuti Oreo, toate aceste produse sunt invaluite intr-o "aura de mister" atunci cand trebuie sa specifice ceea ce contin cu adevarat, anuntaAdevarul.