Cea mai simpla metoda de depistare a cancerului intestinului gros. Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania continua campania de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul "Nu lasati neglijenta sa va desparta!". Una dintre cele mai simple metode de depistare a cancerului de colon existenta in acest moment este testul hemocult. Acesta e neinvaziv si nu presupune nici un fel de interventie medicala, avand drept scop depistarea prezentei unei sangerari ascunse in "scaun", un indicator foarte util in diagnosticarea precoce a unor afectiuni intestinale sau chiar a cancerului intestinului gros, noteaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Turism medical: Peste 200 de romani merg in Turcia pentru a doua opinie medicala. Turcia este una dintre destinatiile preferate de multi romani atat pentru vacante, cat si pentru serviciile medicale pe care le ofera. Numai in anul 2012, 2.000 de romani au devenit pacienti ai spitalului Anadolu Medical Center, din Turcia, spital partener cu renumitul Johns Hopkins Medicine, lider mondial in tratarea cancerului. De altfel, aproximativ 200 de romani ajung anual in Turcia pentru a cere o a doua opinie medicala, serviciu oferit gratuit de Spitalul Anadolu. Astfel, indiferent de tara de origine, daca un pacient are o boala diagnosticata de medicul acestuia si daca trimite documentele medicale catre spitalul turcesc, el va primi, gratuit, o a doua opinie medicala si optiuni de tratament furnizate de medicii turci, alaturi de o estimare a costurilor, in urmatoarele 48 de ore, scrie Adevarul.

4 mituri despre cancer, care ii pun pe jar pe oameni. Exista tot felul de informatii contradictorii, temeri si mituri despre cancer. Unele sunt fondate, altele nu. Specialistii de la Anadolu Medical Center demonteaza 4 astfel de mituri si spun ca peste 200 de romani contacteaza lunar centrul din Turcia pentru o a doua opinie medicala. Mitul 1. Cancerul se raspandeste atunci cand se intervine chirurgical. Fals. In multe tipuri de cancer, interventia chirurgicala este cel mai eficient tratament. Excizarea unui organ bolnav sau a unei tumori prelungeste viata pacientului si reduce considerabil recidiva bolii. Integral in Click.

Ce efect uimitor au cafeaua si ceaiul verde daca sunt consumate impreuna. Cand vine vorba sa alegeti intre ceai si cafea cea mai buna optiune este sa le consumati pe amandoua. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care savureaza o ceasca de cafea pe zi au un risc de atac cerebral cu 20% mai scazut decat cei care nu consuma cafea. Si in cazul celor care prefera ceaiul verde si consuma cel putin 4 cesti pe zi, efectul este similar. Insa, aceste doua bauturi bogate in antioxidanti protejeaza impotriva celor mai grave afectiuni in moduri diferite, de aceea cele mai importante beneficii apar atunci cand sunt consumate impreuna, scrie doctorulzilei.ro

Alege vasele din otel sau teflon, nu din aluminiu! Gasim in comert o varietate de oale si de cuptoare, de toate marimile si pentru toate nevoile. Unele au design aparte, altele ocupa spatii mici de depozitare. Pentru ce optam si de ce? Specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi te sfatuieste ce sa alegi! Cand alegem vasele pentru gatit trebuie sa ne gandim nu doar la cat de usor sunt de manevrat in bucatarie sau cat de mult loc ocupa in dulap ori frigider. Din lipsa de timp, suntem tentati sa optam pentru aparatele care gatesc in timp record, fara sa tinem cont ca, de exemplu, cuptoarele cu microunde afecteaza structura nutrientilor din alimente. Specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschirecomanda utilizarea in bucatarie a dispozitivelor pentru fierbere in vapori de apa, a oalelor sub presiune si gatitul la wok (o tigaie speciala pentru preparat legumele in stil chinezesc), informeaza Adevarul.

Il bem in fiecare zi, dar stim cat e de periculos? Laptele, placere sau otrava? Avertismentele doctorilor. "Ar trebui consumat cat mai rar". Este parerea doctorului Robert M. Kradjian, care este de multa vreme considerat unul dintre cei mai inversunati inamici ai laptelui! Dr.Kradjian a condus sectia de chirurgie a Seton Medical Centre, California, si a devenit faimos cu "Milk Letter" ("Scrisoarea laptelui") - un averstisment in legatura cu efectele negative ale consumului de lapte. Potrivit medicului, laptele poate favoriza o serie de boli, intre care si cancerul. Specialistul a adus in sprijinul teoriei sale informatii din zone diverse ale cercetarii istoriei speciei umane, iar argumentele sale au fost considerate atat controversate, cat si...interesante. "Majoritatea oamenilor de pe glob traiesc sanatosi, fara sa fi consumat vreodata alt lapte decat cel matern", spune Dr.Kradjian, care subliniaza faptul ca oamenii sunt singurele mamifere care se hranesc cu lapte si dupa stadiile incipiente ale vietii. Integral in EVZ.