10 surse de proteine vegetale care nu trebuie sa-ti lipseasca in post. 1. Soia contine 39,6 g proteine100/g, adica jumatate din necesarul zilnic. Exista o multime de produse din soia: lapte, iaurt, tofu, tempeh (preparat din boabe intregi fermentate), miso (pasta de soia). Citeste ambalajul ca sa fii sigur(a) ca provine din culturi nemodificate genetic. 2. Lintea si fasolea contin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogata in fibre, fier, magneziu, fosfor si contine foarte putine grasimi. Fasolea are in plus calciu si potasiu. Poti consuma orice fel de fasole: harricot, untoasa (lima), flagolet, egipteana, rosie, pitica, cannelli, barlotti, pitica neagra, lata (fave), neagra (chinezeasca), azuki (japoneza), alba, scrie Libertatea.ro

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Ghidul femeii impotriva infectiei cu HPV. Statisticile la nivel mondial referitoare la infectia cu HPV nu sunt deloc imbucuratoare. In fiecare an, aproximativ 500.000 de femei sunt diagnosticate cu HPV si cca. 270.000 mor, anual, din aceasta cauza. Cele mai multe decese provocate de infectia cu HPV apar in tarile sarace sau in curs de dezvoltare. Ce inseamna HPV? Diferita de infectiile vaginale, infectia cu HPV (Virusul Papilloma Uman) este o boala cu transmitere sexuala. HPV include o serie de tulpini diferite, dintre care unele au potential oncogen (pot declansa cancerul), iar altele, nu. Cum se transmite infectia cu HPV? Orice femeie activa sexual este expusa riscului de infectie cu HPV. Acest virus se poate transmite foarte usor, in momentul actului sexual. De multe ori nu este necesar sa existe un contact penetrant pentru a se declansa boala, ci este suficienta chiar si simpla atingere (tegumentara) la nivelul zonei genitale, scrie infomaterna.ro

Totul despre viroza de primavara: simptome si tratament. Agentii patogeni cei mai frecvent asociati cu simptomele racelii comune sunt rinovirusurile care produc aproximativ o jumatate din toate cazurile de raceala. Alti agenti virali implicati sunt coronavirusurile si virusul sincitial respirator (VSR). Virusurile gripale, paragripale si adenovirusurile pot fi asociate cu simptome de raceala, cu toate acestea, acesti agenti se asociaza frecvent cu infectii mai severe de tract respirator inferior. In zonele cu clima temperata, virozele simple apar pe tot parcursul anului, dar au o scadere a incidentei in timpul lunilor de vara. Un varf al infectiilor cu rinovirus este primavara, in lunile aprilie-mai. Virusul paragripal are doua maxime primavara si toamna, iar virusurile gripale si virusul sincitial respirator RSV au incidenta cea mai mare intre aprilie si decembrie, potrivit doctorionline.ro

Uite cum te pot distruge hamburgerii si sucurile! In functie de cum ne alimentam, ne restructuram corpul in fiecare zi. Alimentele si bauturile nesanatoase sunt consumate in cantitate mult prea mari. Iata ce efecte declanseaza in organism cele mai bine vandute alimente. Mancaruri fast-food Hamburgerii, shaorma, hot-dog-ul, cartofii prajiti, chipsurile, gogosile, acadelele, batoanele de ciocolata, prajiturelele, snacks-urile contin cantitati mari de grasimi ascunse si zahar, conservanti emulgatori si intaritori de gust. De aceea ne si plac si dau dependenta. Organe afectate: ficat, pancreas, vezica biliara, tesutul adipos, scrie Click.

Totul despre asigurarea obligatorie de sanatate. Afla ce drepturi ai. Toti cetatenii romani care domiciliaza pe teritoriul tarii, precum si persoanele de alta nationalitate cu drept de sedere temporara sau permanenta pot beneficia de asigurari sociale de sanatate. Acestia sunt obligati sa faca dovada platii contributiei la Fondul de asigurari sociale de sanatate daca vor sa beneficieze de serviciile medicale pentru care au cotizat, scrie Libertatea.ro Categoriile de persoane care beneficiaza gratuit de asigurarile sociale de sanatate: - minorii pana in 18 ani; elevii, ucenicii sau studentii cu varste intre 18 si 26 de ani care nu realizeaza venituri din munca; tinerii pana in 26 de ani care parasesc sistemul de protectie a copilului si nu beneficiaza de ajutor social si nici de alte venituri obtinute din munca...