Sucurile din comert ar provoca anual 200.000 de decese. 33.000 de decese sunt consecinta directa a diabetului, 44.000 a bolilor de inima si 6.000 a cancerului, toate aceste afectiuni grave fiind puse pe seama unui consum ridicat de sucuri, potrivit cercetatorilor americani. Cele mai multe decese cauzate de consumul ridicat de sucuri se inregistreaza in Mexic, tara care se situeaza in topul celor mai mari consumatori de sucuri carbogazoase. De altfel, in Mexic, anual, 318 decese la un milion de adulti pot fi puse pe seama consumului crescut de sucuri indulcite, potrivit unui studiu amplu realizat de oamenii de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard din Boston, SUA. La nivel mondial, numarul deceselor care au ca principala cauza cantitatea mare de sucuri dulci este de aproximativ 200.000, arata studiul. 78% din aceste decese s-au inregistrat in statele cu venituri mici si medii, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce apare tusea? Cele mai frecvente cauze ascunse si cele mai bune solutii. La inceputul primaverii, multe persoane dezvolta un obicei suparator de a tusi care poate avea cauze diverse. Ati reusit sa scapati de raceala, dar tusea inca va chinuie? Medicii sustin ca este normal sa continuati sa tusiti pana la doua saptamani post-raceala deoarece organismul elimina astfel secretiile si mucusul care s-au acumulat pe caile respiratorii. "Tusea are un scop important. Acesta este modul organismului de a impiedica virusii si bacteriile sa ajunga la plamani in timpul bolii. Din pacate, acest simptom suparator poate persista pana la 18 zile post-raceala. Daca dupa trei saptamani, pacientii continua sa tuseasca trebuie sa consulte medicul de familie pentru ca tusea poate avea alte cauze ascunse", a declarat profesorul Ron Eccles de la Universitatea din Cardiff, anuntaRomania Libera.

Medicamentele care cresc de trei ori riscul afectiunilor la rinichi. Specialistii avertizeaza ca daca sunt luate in doze mari, aceste pastile cresc riscul bolilor grave la rinichi. Oamenii de stiinta au descoperit ca pacientii care utilizeaza 40 mg de medicamente pe baza de statine pe zi au cu 34% mai multe sanse sa ajunga la spital din cauza problemelor grave la rinichi. Medicamentele pe baza de statine sunt extrem de eficiente in reducerea colesterolului, insa au efecte secundare extrem de periculoase. De asemenea, tratamentul cu statine trebuie insotit de un stil de viata sanatos, cu multa miscare ss alimentatie echilibrata. Medicamentele pe baza de statine blocheaza o enzima din organism care favorizeaza formarea colesterolului. Astfel, aceste pastile scad nivelul de colesterol rau din organism, informeazaDoctorulZilei.ro.

Esti mereu obosit? Ai putea suferi de depresie. Unul din trei romani sufera de o forma de tulburare depresiva si doar o parte din ei se trateaza. Cazurile de depresie s-au inmultit din cauza problemelor financiare si pierderii locurilor de munca si multi dintre suferinzi nu constientizeaza gravitatea simptomelor. Contextul social nefavorabil este cel mai important factor care poate declansa o depresie in cazul persoanelor cu un psihic sensibil. Asa se explica de ce, in prezent, se estimeaza ca unul din trei romani sufera de tulburari depresive, desi nu exista statistici exacte in acest domeniu. Din pacate, nu toti depresivii constientizeaza importanta simptomelor si nici nu recunosc manifestarile depresiei. De aceea, nu beneficiaza nici de un diagnostic corect, nici de tratamentul adecvat. Un alt motiv pentru care depresia este slab diagnosticata la noi in tara este numarul mic de medici psihiatri: doar cinci la 100.000 de locuitori. Dintre acestia, majoritatea profeseaza in orasele mari, iar unele orase mici si sate nu au niciun specialist in psihiatrie, scrieAdevarul.

Care este cea mai prielnica din luna in care sa incepi o dieta. Cercetarile medicale au ajuns la concluzia ca, in perioadele cand luna se afla in scadere pe cer, grasimea si toxinele se elimina mai repede din organism. Incepeti deci dietele dupa fazele de luna plina pentru a obtine rezultate bune. Regimul de slabit cu ajutorul lunii este natural si detoxifiant, fiind usor de tinut de toate persoanele supraponderale. Acesta consta practic in doua zile de post pe luna si duce la detoxifierea organismului si la reducerea in greutate cu pana la doua kilograme. Regimul trebuie inceput in prima zi de Luna Noua cand trebuie sa consumati numai lichide. Beti dimineata un litru si jumatate de apa, continunand apoi cu diferite lichide precum ceaiuri de plante neindulcite, sucuri naturale de fructe si legume, lapte degresat, zeama de supa. Nu mancati nimic solid decat a doua zi, la micul dejun, anuntaRomania Libera.