Antibioticele nu-si mai fac efectul cum ar trebui. Cine sunt vinovatii. Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de antibiotice din Europa, cu sau fara o reteta de la medic. Obiceiul de a lua astfel de medicamente chiar si atunci cand nu este cazul, asociat cu un consum crescut de produse provenind de la animale tratate cu antibiotice, va face ca, in curand, tratamentele antibacteriene existente pe piata la ora actuala sa nu-si mai faca efectul, estimeaza specialistii. Romania se afla pe locul al patrulea in Europa la consumul de antibiotice, potrivit unui studiu sociologic publicat in mai 2011 de Gfk Healthcare. Peste 50% din cei intervievati atunci urmau un tratament cu antibiotice si aproape jumatate din acestia au recurs la cel putin doua cure cu antibiotice in ultimul an. Un alt studiu publicat in 2012 in revista "The Lancet" a scos la iveala ca, de fapt, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice fara reteta. Ceea ce inseamna ca o foarte mare parte din romani folosesc antibioticele pe post de panaceu, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Teste si analize indicate dupa nastere. Va intrebati cat de important este sa monitorizati perioada de dupa nastere? Raspunsul este: foarte important. In perioada de lauzie, adica in primele sase saptamani de la nastere, pot interveni o serie de complicatii pe care ar fi indicat sa le preintampinati. Monitorizarea cea mai importanta este cea realizata in perioada de internare la maternitate, imediat dupa nastere. Controalele ulterioare pot fi efectuate dupa 7-10 zile (primul control) si dupa sase saptamani (al doilea control) de la nastere. Rolul acestor vizite la medic este acela de a descoperi aparitia unor afectiuni noi sau chiar preexistente, in situatia in care nu au fost diagnosticate la timp. Din acest motiv, monitorizarea lauziei poate fi facuta pentru o anumita afectiune cunoscuta de pacienta sau pentru complicatiile unei anumite boli, daca este cazul, anuntaInfomaterna.ro.

O problema din adolescenta cauzeaza disfunctii erectile la maturitate. Estimarile doctorilor in privinta vietii sexuale a romanilor nu sunt deloc favorabile: in jur de 1,3 milioane de barbati romani sufera de disfunctii erectile (DE). Datele provin dintr-un studiu medical foarte serios facut in urma cu cativa ani. Acesta a aratat ca mai mult de 25% dintre barbatii romani cu varsta peste 35 de ani au un oarecare grad de disfunctie erectila. Potrivit unei cercetari a Universitatii Bufalo, una dintre cauzele disfunctiilor erectile o reprezinta obezitatea. Mai exact, barbatii care au avut probeleme de greutate incepand de la varsta de 14 ani si pana la 20, inregistreaza o scadere cu 50% a nivelului de testosteron care poate duce disfunctii erectile la maturitate. In plus, nivelul scazut de testosteron poate conduce la rezistenta la insulina, informeazaDoctorulZilei.ro.

Ceapa strivita alunga durerile articulare. Durerile articulare, cunoscute sub denumirea de artralgie, pot afecta una sau mai multe articulatii ale corpului. Articulatiile faciliteaza mobilitatea si flexibilitatea corpului, motiv pentru care sunt extrem de sensibile la traumatisme sau in urma exercitarii unei presiuni intense. Specialistul Libertatii in produse naturiste, Liliana Simidon, iti prezinta cateva remedii pentru a scapa de dureri. Durerile articulare pot perturba viata, atat la persoanele in varsta, cat si la cele tinere Aceste articulatii care dau mobilitate si flexibilitate corpului uman incep practic sa "scartaie", limitandu-ti miscarile, in sensul ca lucrurile simple, pe care le puteai face inainte, acum devin uneori un adevarat calvar. Astfel, iti e greu sa te speli pe dinti, sa-ti perii parul, sa-ti legi sireturile, iar mersul devine si el anevoios, scrieLibertatea.

Remedii care-ti usureaza digestia. Pentru ca problemele de stomac sunt destul de frecvente si nu intotdeauna medicamentele sunt raspunsul, ti-am pregatit o lista de suplimente, gata sa-ti usureze digestia. Sunt 100% naturale si le poti gasi usor! Probioticele contin organisme vii - in principal bacterii si un anumit tip de drojdie. Acestea seamana cu bacteriile folositoare din intestin, care contribuie la buna digestie. Suplimentele sunt utilizate pentru a trata problemele gastro-intestinale, dar si pentru sanatatea generala a sistemului digestiv. Unele tipuri de probiotice au acel efect de usurare, mai ales in cazul diareei si al sindromului de colon iritabil. Le poti adauga in lapte sau iaurt, anuntaAdevarul.

17 avantaje ale laptelui matern pentru bebelus. "Nou-nascutul are nevoie de trei lucruri: caldura bratelor mamei, mancare si siguranta data de prezenta mamei. Toate acestea sunt satisfacute prin alaptare", spune dr. Grantly Dick-Read, obstetrician britanic si sustinator al nasterii naturale. Comenteaza acest subiect pe Forumul InfoMaterna sau Intreaba specialistul nostru si vei primi un raspuns in 24 de ore. Compozitia laptelui matern ofera nou-nascutului o protectie eficienta impotriva infectiilor. Chiar si alaptarea partiala in primele zile de la nastere are capacitatea de a reduce cu mai bine de 50% riscul infectiilor, in special in randul copiilor nascuti prematur, informeazaInfomaterna.ro.

Exercitii fizice care ard rapid grasimile. Vrei sa arzi calorii in mod rapid si sanatos? Cel mai usor este sa faci cateva exercitii fizice chiar la tine acasa. Iata ce iti propunem noi! Indicate pentru a slabi sunt exercitiile energice, care se executa pe muzica antrenanta. "Exercitiile efectuate rapid, timp de 10-15 minute zilnic, asociate cu o alimentatie echilibrata, te ajuta sa slabesti in medie doua kilograme pe luna", afirma instructorul de fitness Simona Brancusi. Nu uita ca, inainte de a incepe programul de exercitii, sa faci cateva miscari de incalzire: rotari de cap, aplecari si indoiri laterale de trunchi. Poti incerca sa efectuezi intai exercitiile pentru partea superioara a corpului si apoi pentru cea inferioara, scrieClick.