Alimente de post pentru o talie subtire. Profita de perioada postului pentru a te "reseta" nu numai din punct de vedere psihic, ci si fizic. Fiindca alimentele permise acum sunt excelente pentru silueta, bucura-te din plin de calitatile lor. E timpul sa pui pe masa numai alimente sanatoase: legume de sezon, verdeturi, cereale si fructe. Toate iti aduc din belsug principii active, iar aportul lor caloric e numai bun pentru o dieta gustoasa. Alege in cunostinta de cauza! Liber la tocanite, ciorbe si piureuri Prepara mancaruri cu broccoli, conopida, ridichi si "verzituri delicioase", ca salata, ceapa, usturoi... dar si cu dovlecei, morcovi, cartofi noi. Da prioritate tocanitelor gustoase si piureurilor, pentru ca ai toate ingredientele la indemana! Fa o cura "de sezon" cu ciorba - de loboda, de stevie -,asezonata cu patrunjel, leustean si acrita cu bors proaspat, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarna. Si nu uita ca savuroasele mancaruri cu urzica iti reincarca bateriile si te ajuta sa incapi din nou in blugii de anul trecut, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Un pahar de bere pe zi poate tine diabetul la distanta. Un consum moderat si regulat de bere poate reduce riscul aparitiei diabetului, arata un studiu realizat de catre cercetatorii spanioli de la Universitatea din Barcelona. Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dieta mediteraneana bazata pe alimente cum ar fi pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea efecte pozitive in prevenirea si combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier si calciu care se regaseste in bere. "Acest studiu scoate la iveala un beneficiu al berii pe care nu trebuie sa il ignoram, datorat macro si micronutrientilor din bere, ca si nivelului mare de antioxidanti. Ceea ce nu trebuie sa uitam insa este faptul ca efectul benefic al berii, se face simtit exclusiv in cazul in care este consumata in cantitati moderate", afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, anuntaRomania Libera.

Dispareunia. De ce apar dureri in timpul actului sexual? Durerile in timpul actului sexual (dispareunia) afecteaza 10%-20% dintre femei. Daca adaugam la aceasta statistica si femeile care sufera de uscaciune vaginala in perioada de menopauza, atunci numarul femeilor care afectate de dispareunie creste la 30-50% din intreaga populatie feminina. Diagnosticarea acestei probleme este destul de usor de realizat, insa ramane ca medicul sa identifice cauza care a declansat dispareunia. Lubrifierea insuficienta este una dintre cauzele cele mai frecvente ale dispareuniei la inceputul actului sexual. Aceasta problema poate fi rezolvata daca femeia se relaxeaza mai mult, daca preludiul este prelungit sau daca se foloseste un lubrifiant. Lubrifierea insuficienta se manifesta, in special, la femeile care au intrat in perioada de menopauza, deoarece hormonii estrogeni inceteaza sa se mai secrete. O solutie in acest caz este terapia de substitutie ginecologica, informeazaInfomaterna.ro.

Apa poate preveni cancerul si bolile de inima. Niciodata sa nu subestimati efectele uimitoare ale unui pahar cu apa. Daca beti suficienta apa in fiecare zi si va mentineti organismul hidratat veti tine la distanta numeroase afectiuni. Iata care sunt cele mai importante 5 beneficii ale apei: Consumul de apa creste abilitatea organismului de ardere a grasimilor. Atunci cand sunteti deshidrati, rata metabolismului scade cu 3 procente. Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Clinical Endocrinology and Metabolism, bautul apei poate creste rata metabolismului cu 30%. Studiile au demonstrat, de asemenea ca un pahar de apa baut inainte de masa previne mancatul in exces, scrieDoctorulzilei.ro.

"Supradoza" de sare in lumea intreaga: care sunt riscurile. Cantitatea de sare pe care o consumam ar trebui redusa drastic, potrivit ultimelor studii care asociaza prezenta ridicata a sodiului in alimentatie cu aparitia afectiunilor cardiovasculare. Potrivit unui articol publicat in editia electronica a revistei "Time", excesul de sare, asociat cu afectiunile cardiace, a provocat decesul a aproximativ 2,3 milioane de persoane din intreaga lume, in 2010. Desi sarea este indispensabila in bucatarie si are proprietatea de a conserva alimentele, poate declansa totodata o serie de boli. In cadrul studiului mentionat anterior, cercetatorii au analizat raspunsurile a 247 de persoane. Participantii au oferit informatii referitoare la cantitatea de sare consumata in perioada cuprinsa intre anii 1990 si 2010, anuntaAdevarul.

De ce nu ne satisface micul dejun? 5 sfaturi pentru a evita foamea. In fiecare zi, micul dejun devine o provocare pentru fiecare. Un fruct, cereale cu lapte sau oua prajite? Care este cea mai buna reteta pentru un mic dejun satios si sanatos? Keri Gans, de la US News Health, spune despre pacientii sai ca acestia recunosc faptul ca sar peste micul dejun. Motivul este ca, desi mananca dimineata, simt ca le este mai foame decat daca ar fi mancat ceva. Potrivit lui Keri, problema nu este cat mananci, ci ceea ce mananci. "Orice mic dejun este mai bun decat niciun mic dejun", concluzioneaza Keri Gans, autoarea articolului, informeazaRomania Libera.