​Invata cum sa reduci numarul caloriilor din farfurie. Este de preferat sa ai o cantitate redusa de grasime corporala daca iti doresti sa fii intr-o forma fizica buna. Vezi cum poti sa reduci numarul de calorii consumate si cum poti sa slabesti fara sa faci sport. Este important sa constientizezi ca schimbarea stilului alimentar trebuie sa fie un proces de durata. Daca adopti o dieta saraca in calorii doar pentru o perioada scurta de timp, rezultatele nu vor fi spectaculoase, iar sansele de a te ingrasa din nou sunt mari. Este recomandat sa citesti etichetele produselor. Astfel poti vedea exact care este procentajul de grasime din alimente si care este numarul de calorii pe care il au in compozitia lor. Este bine sa eviti produsele cu un continut mare de grasime si un numar ridicat de calorii, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum isi protejeaza ficatul cei care consuma alcool in exces. Oamenii de stiinta au descoperit o metoda simpla si eficienta prin care bautorii inraiti isi pot proteja ficatul de efectele devastatoare ale alcoolului Studiul a fost facut in Finlanda si a analizat date de la aproximativ 19.000 de barbati si femei cu varste intre 25 si 74 de ani. Cercetatorii le-au masurat participantilor nivelurile enzimei din ficat denumita gama-glutamil transferaza (GGT). S-a observat ca participantii care aveau obiceiul sa consume alcool si cei care aveau afectiuni hepatice prezentau un nivel ridicat al GGT in sange. Persoanele care consumau alcool de aproximativ 3 ori pe zi aveau cel mai mare nivel al acestei enzyme, de 3 ori mai mare decat cei care nu aveau obiceiul sa bea, anuntaDoctorulzilei.ro.

Care este programul de exercitii fizice potrivit pentru diabetici. Exercitiile fizice pot contribui la fortificarea inimii, la scaderea tensiunii arteriale si la diminuarea nivelului de stres, toti factori importanti in controlul diabetului si prevenirea complicatiilor acestei boli. Frecventa, intensitatea si durata exercitiilor trebuie adaptate la conditia fizica si starea de sanatatea a fiecarui pacient diabetic. De aceea, inainte de a incepe un program de exercitii fizice, pacientii trebuie sa mearga la medicul specialist pentru un examen fizic amanuntit. O evaluare a starii de sanatate si a conditiei fizice va ajuta medicul specialist sa iti indice programul de exercitii fizice potrivit. Incalzirea: Exercitiile de intindere, flectare si rotatie care te pregatesc pentru antrenament prin intinderea muschior si ligamentelor. Incalzirea creste de asemenea frecventa cardiaca, ceea ce va preveni ametelile sau alte simptome, informeazaRomania Libera.

Mesteci guma? Uite cum iti influenteaza activitatea cerebrala. Iti place sa mesteci guma?! Cercetatorii din Japonia iti dau o veste buna. Mestecatul gumei stimuleaza gandirea si capacitatea de concentrare. Cercetatorii Institutului Radiologic Stiintific din Japonia au ajuns la concluzia ca mestecatul gumei stimuleaza gandirea, capacitatea de concentrare si imbunatateste timpii de reactie ai creierului. Potrivit site-ului independent.co.uk, in urma unui studiu la care au participat mai multi voluntari carora le-a fost scanat creierul, cercetatorii au descoperit ca barbatilor si femeilor care mestecau guma le-au fost de ajuns 493 milisecunde pentru a reactiona la stimuli, in timp ce acelora care nu mestecau guma le-au trebuit 545 milisecunde. Testul a luat in considerare reactia cat se poate de rapida si precisa la schimbarile de orientare a unor sageti care apareau pe monitorul unui calculator, scrieLibertatea.

Masajul cu pietre calde te scapa de stres. O terapie venita din indepartata Indie a capatat tot mai multa popularitate in ultimii ani in Romania: masajul cu pietre calde. Este un remediu excelent pentru stres, pentru oboseala si poate fi de un real ajutor in detoxifierea organismului. Daca tehnicile pe care le-ai incercat pana acum nu au reusit sa te scape de stres si de oboseala, trebuie sa incerci aceasta forma mai putin obisnuita de masaj, care nu se realizeaza cu mainile, ci cu pietre vulcanice incalzite la baie de aburi pana la o temperatura de 40-50 de grade Celsius. De ce este aceasta tehnica atat de speciala? Pentru ca imbina efectele terapeutice ale masajului cu cele ale caldurii si pentru ca stimuleaza punctele energetice ale organismului, asa-numitele puncte chakra, care sunt legate de anumite organe ale corpului, anuntaAdevarul.

Virozele respiratorii la copii. Primavara si-a intrat deja in drepturi, dar odata cu ea au inceput sa se manifeste si virozele respiratorii in randul copiilor. Nu este insa cazul sa va impacientati. Infectiile respiratorii pot fi prevenite sau, sau, in cel mai rau caz, semnele lor pot fi depistate din timp, astfel incat sa nu permiteti bolii sa se declanseze. Infectiile tractului respirator sunt cunoscute sub denumirea de viroze respiratorii si sunt cauzate de diferite virusuri. La copii, manifestarile pot fi de tract respirator superior (rinofaringita, laringita) sau de tract respirator inferior (bronsiolita, pneumonie). Exista mai multe virusuri responsabile pentru declansarea infectiilor respiratorii la copii, printre care: rinovirusurile, virusul sincitial respirator (VSR), enterovirusurile si anumite tulpini de adenovirusuri, informeazaInfomaterna.ro.