INFOGRAFIE Recunoastem mincinosii prin limbajul corpului. Vocea, privirea si unele gesturi pe care un mincinos le face involuntar il pot da de gol cand incearca sa ascunda adevarul. Cuvintele reprezinta doar 7% din informatiile pe care le transmitem unui interlocutor. Ponderea cea mai mare (55%) din mesaj o are limbajul corpului (expresie faciala, gesturi, postura), urmat de ton si de inflexiunile vocii (38%). Daca in spatele cuvintelor ne putem ascunde usor, limbajul nonverbal poate demasca emotiile si poate contrazice informatiile exprimate verbal, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

5 trucuri cu ajutorul carora evitati alimentele capcana care va pot compromite postul. Desi, in timpul postului rafturile magazinelor sunt pline de tot felul de produse prelucrate denumite "de post", tot retetele traditionale, pregatite in casa sunt cele mai indicate in aceasta perioada. Pe langa faptul ca pateul sau cascavalul de post contin foarte multe E-uri si grasimi hidrogenate, anumite componente sunt de origine animala. Va prezentam cateva reguli pentru a evita alimentele nesanatoase si pentru a beneficia de nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului, scrie Doctorulzilei.ro.

Barbati, atentie! Sauna poate dauna grav... fertilitatii. Sauna este recunoscuta pentru efectele sale pozitive, dar se pare ca are si unele negative. Dupa ce au stat in aburi cate 15 minute, de doua ori pe saptamana, pe o perioada de trei luni, un grup de barbati a aflat ce schimbare majora s-a produs. La finalul studiului, specialistii au constatat: calitatea spermei participantilor era mai scazuta decat la inceput si aceasta a revenit la normal la sase luni de la incetarea experimentului, scrie Libertatea.

Fumezi dimineata? Esti mai predispus sa faci cancer! Fumatorii care isi aprind tigara imediat dupa ce se trezesc, dimineata, se expun unui risc mai mare de cancer la plamani si gura. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Penn State University din SUA. Expertii au descoperit nivele mai mari dintr-o substanta chimica, NNK, care duce la formarea de tumori, la acesti fumatori decat la cei care asteapta o ora sau mai mult pana isi aprind prima tigara, scrie Click.

Cum se manifesta tulburarea care afecteaza femeile si cauzeaza crestere in greutate si caderea parului. Stare de oboseala fara sfarsit, crestere inexplicabila in greutate, nervozitate iesita din comun, toate pot fi semnele unei tulburari care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, in special femei. Tiroida, glanda de mici dimensiuni situata la baza gatului secreta doua tipuri de hormoni: T3 si T4 si joaca un rol in metabolismul caloric si regeleaza temperatura corpului si ritmul cardiac. De asemenea, hormonii tiroidieni intervin in activitatea digestiva, actioneaza asupra sistemului nervos, la nivelul aparatului genital si sunt indispensabili sanatatii pielii, parului si unghiilor, scrie Doctorulzilei.ro.

Sfaturi care te ajuta sa slabesti mai usor. Oricat de multa vointa ai avea, este greu sa slabesti cand tentatiile sunt la fiecare pas. Pentru a-ti indeplini obiectivul, poti apela la cateva mici artificii care te vor ajuta sa scazi numarul de calorii din farfurie. Evita alimentele albe In aceasta categorie intra, in special, produsele bogate in carbohidrati: faina alba, zaharul si orezul. Acestea sunt "vinovate" de cresterea nivelului de zahar in sange, proces care contribuie la acumularea kilogramelor in plus. Incearca sa le inlocuiesti cu zahar brun, orez salbatic si paine integrala. Aportul de fibre din ele iti va oferi o senzatie de satietate de lunga durata, iar numarul calorii consumat va fi mai mic, scrie Adevarul.