Ce trebuie sa stii despre autism la copii si la adulti. Dupa 18 ani, se "transforma" in schizofrenie. In ultimii ani, a crescut numarul copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, autismul clasic fiind doar una dintre formele acestei categorii de afectiuni. Cu ocazia Zilei Mondiale de Constientizare a autismului, marcata astazi, specialistii ne atrag atentia asupra manifestarilor care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe parinti. Tulburarile din spectrul autist (TSA) se manifesta, in general, prin dificultati de comunicare, de socializare si printr-o percepere diferita a mediului inconjurator. Pentru tratarea acestor afectiuni nu exista pastile si nici un tratament cu eficienta 100%. Totusi, daca tulburarea este depistata din timp, adica in jurul varstei de doi ani, iar copilul urmeaza terapii adecvate de recuperare pentru a fi integrat social, sansele de autonomie sunt mari, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Paralizia in timpul somnului - intre mit si realitate. Dupa ce a inceput sa se trezeasca in timpul noptii de mai multe ori pe saptamana fara sa se poata misca, regizorul Carla MacKinon a inceput sa caute informatii referitoare la aceasta neplacere. Dupa discutiile avute cu psihologi, oameni de stiinta si alte persoane care se confrunta cu aceasta problema, a descoperit ca exista explicatii stiintifice dar si numeroase mituri referitoare la paralizia in timpul somnului. "De-a lungul verii am suferit de aceasta problema de multe ori, destul de frecvent, astfel ca am devenit interesata de ce se intampla, care este baza medicala sau stiintifica a acestui fenomen. Mi-a luat mult timp pana cand am incetat sa mai cred ca e ceva real, pentru ca ai senzatia ca este ceva incredibil de real", a explicat MacKinnon, anuntaDoctorulzilei.ro.

Dieta: Ce sa mananci ca sa scapi de constipatie, in mod natural! Ai probleme precum constipatia? Iata cum poti sa te vindeci sau sa previi aceasta afectiune, in mod natural, fara medicamente sau laxative: Bea 8-10 pahare de 250 ml de apa pe zi. Este foarte importantca intestinele sa functioneze bine. Pastreaza apa, peste noapte, intr-un vas de cupru si bea cand te trezesti dimineata. Pune o lingurita de ghee (unt clarifiat)intr-un pahar de lapte cald. Bea-l atunci cand mergi la culcare. Este foarte util in ameliorarea constipatiei. Fa o plimbare dimineata in timp ce bei aproximativ 500 ml. de apa calda. Acest lucru va preveni constipatia si va imbunatati miscarile intestinale, informeazaLibertatea.

14 avantaje ale alaptarii pentru mama. Alaptarea este un act fiziologic normal atat pentru copil, cat si pentru mama. Orice forma de inlocuire a alaptarii poate avea efecte adverse cu consecinte grave atat pentru mama, cat si pentru copil. De altfel, laptele matern este forma preferata de alimentatie a bebelusului. Academia Americana de Pediatrie a realizat o serie de cercetari folosind metode epidemiologice si tehnici moderne de laborator, care au demonstrat numeroase avantaje ale alaptarii atat pentru mama, cat si pentru copil, familie si societate. De asemenea, beneficiile alaptarii se rasfrang si la nivelul starii de sanatate, a nutritiei, dezvoltarii imunitatii, dezvoltarii psihologice, dar si a mediului social, econimic sau inconjurator, scrieInfomaterna.ro.

Suntem inconjurati de surse de plumb. Cat de periculoasa este expunerea. Plumbul este absorbit mai usor de organismul copiilor decat de cel al adultilor, avertizeaza specialistii. Unele surse sunt aproape inevitabile, dar, cu toate acestea, putem reduce expunerea. Odata ajuns in sange, plumbul este eliminat din organism in aproximativ 30 de zile, iar daca s-a acumulat in oase, el se elimina in 10-30 de ani, subliniaza specialistii din cadrul European Food Safety Authority (EFSA - Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara). Expunerea oamenilor la plumb se face mai ales prin fumat si prin alimentatie, dar si in apa si in aer se regasesc cantitati reduse. Totusi, in ultimii zece ani, concentratia de plumb din mediu a scazut in majoritatea tarilor europene, datorita excluderii plumbului din carburanti si din anumite vopseluri, anuntaAdevarul.