Ce trebuie sa mancati de 2 ori pe saptamana pentru a tine la distanta diabetul, bolile de inima si cancerul.Bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume. Cele mai intalnite sunt hipertensiunea, cardiomiopatia ischemica, tulburarile de ritm si deficientele valvelor. Asociate, toate aceste afectiuni conduc la infarct sau insuficienta cardiaca. Diabetul, este de asemenea o afectiune des intalnita-246 de milioane de oameni din intreaga lume sufera in prezent de diabet si se preconizeaza ca numarul acestora va atinge cifra de 380 de milioane pana in anul 2025. Conform specialistilor, 8.4% dintre romani sufera de diabet de tip I sau de tip II. Cat despre cancer, jumatate de milion de romani sunt afectati iar alti 70.000 afla anual ca au boala, potrivit estimarilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, scrieEVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce risti sa te ingrasi in Post. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa. Postul Pastelui este o buna ocazie de a manca mai sanatos decat in alte perioade ale anului. Trebuie, totusi, sa fim atenti la ceea ce mancam, deoarece organismul poate fi privat, in aceasta perioada, de substante care ii sunt necesare. Regula de baza este de a sti in ce cantitate sa mancam alimente precum soia, ciuperci sau mazare, in asa fel incat alimentatia sa ne ofere un aport caloric echilibrat, care sa nu ingrase, dar nici sa nu slabeasca, porivit Prof. dr. Nicolae Hancu, autor al Abecedarului de Nutritie. Pentru micul dejun, acesta recomanda inlocurea lactatelor cu iaurturi si lapte din soia sau fulgi cu ceai si paine prajita. Dimineata mai putem manca salata de vinete, zacusca sau humus, anuntaRomania Libera.

Ce alegi daca ai probleme cu dantura. Proteza sau implant dentar?Pe langa aspectul inestetic, lipsa danturii creeaza mari probleme. Or, exista alternative. Numai ca e greu sa alegem, fie din cauza costurilor prea mari, fie pentru ca nu suntem suficient de informati. Subiect de glume si "accesoriu" aproape indispensabil la batranete, celebra "placa" a ajuns sa fie purtata la varste tot mai tinere. Si nu e deloc confortabila. Proteza dentara poate oferi cel mult un plus de imagine. Dar nimeni nu-si doreste sa fie in pielea celui caruia i se desprinde proteza in mijlocul unei conversatii. Mai mult decat atat, ideea de a "tine dintii pe noptiera" da fiori pe sira spinarii. Dar avem vesti bune. Medicina a evoluat si, in caz ca n-ai aflat deja, exista alternative pentru toate gusturile si buzunarele, informeazaLibertatea.

Papadia, o planta medicament.Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, papadia este plina de virtuti tamaduitoare, zeci de afectiuni putand fi ameliorate cu ajutorul ei. Fie ca este privita cu incantare, fie ca este considerata o buruiana suparatoare, de care vrem sa scapam din gradina, papadia este un remediu naturist de nadejde. Inca de la inceputul primaverii si pana toamna tarziu, te poti bucura din plin de papadie, despre care fitoterapeutii spun ca are o importanta putere vindecatoare. Bogata in vitaminele A, B, C, D, E si in minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier si sodiu, papadia este utilizata pentru ameliorarea a nenumarate boli, scrieAdevarul.

Ce influenta are somnul asupra riscului de diabet.Un studiu recent a scos in evidenta o legatura intre somn si riscul de a devolta diabet de tip 2. Cercetarea publicata in Journal of the American Medical Association a comparat 370 de femei cu diabet cu alte 370 de femei de aceeasi rasa si varsta ce nu sufereau de aceasta afectiune. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care sufereau de diabet produceau o cantitate scazuta de melatonina noaptea in comparatie cu femeile ce nu erau afectate de aceasta boala. Melatonina este produsa de creier in timpul somnului, atunci cand nivelul acestui hormon in sange este mai ridicat, pentru a ajuta la reglarea ritmului circadian (cunoscut si sub numele de "ceasul biologic al corpului"), anuntaDoctorulzilei.ro.