Te necajesc alergiile de primavara? Cele mai bune solutii naturale. Majoritatea tratamentelor clasice contra alergiilor (antihistaminice, descongestionante nazale, spray-uri cu corticosteroizi) au efecte adverse si necesita administrare pe termen lung. Desigur, sunt situatii in care fara ele, nu poti duce o viata normala. Mancarimile de nas, de ochi, ochii inlacrimati, stranuturile sau chiar tusea scad, inevitabil, si productivitatea la serviciu, si calitatea vietii in general. Dar aceste tratamente pot fi completate sau chiar inlocuite in cazul unor manifestari alergice usoare cu cateva solutii naturale. "Persoanele cu predispozitie alergica ar fi indicat sa urmeze cure cu plante la inceputul primaverii. Cele mai eficiente remedii contra alergiilor sunt urzica, mesteacanul, papadia, brusturele si coada-soricelului", recomanda medicul Ruxandra Constantina pentru Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Top 10 ponturi pentru a slabi mai usor si obiceiurile zilnice care te ingrasa. In fata aceastor obiceiuri proaste care ne pot ingrasa sau, in unele cazuri, ne-au ingrasat deja, putem pune in aplicare urmatoarele sfaturi pentru a da jos cateva kilograme, intr-un mod sanatos si fara effort: 1. Bea apa! Desi sfatul a fost spus si ras-spus pe atatea ori incat pare cliseizat, este cel mai important. Cu cat bem mai mult apa, cu atat organismul nostru proceseaza mai usor alimentele iar functiile de eliminare din corp se desfasoara mai usor. 2. Renunta la gustarile de noapte! A rontai in fata televizorului este unul dintre obiceiurile proaste cele mai daunatoare siluetei. In loc sa te infrupti dintr-un bol imens de chipsuri, mai bine bei apa si iei un pachet de carti in mana si il invartesti pana se termina filmul, scrie Click.

O noua utilizare pentru pet-uri: irigatiile ultraeficiente. Cu atatia ani secetosi veniti unul dupa altul cine nu isi doreste sa aiba la dispozitie in propria curte cel mai eficient sistem de irigatie? Iar pentru asta nu e nevoie decat de putina imaginatie si ceva amintiri de la ora de fizica. Doua principii simple de dinamica a fluidelor te pot ajuta sa obti maximul - unul dintre cele mai eficiente sisteme de irigatii imaginabil. In sticla se fac citeva gauri - una (diametru 1 cm) pe fundul sticlei pentru a permite curgerea lichidului lasand aerul sa intre dar si re-umplerea "rezervorului"- "proiectele" care propun taierea in intregime a fundului sticlei permit cresterea pierderilor de apa prin evaporare - si mai multe mai mici (diametru 0,5 cm) pe gatul conic al sticlei (cu cat gatul este mai alungit cu atat mai bine - sticlele de Coca Cola sint perfecte) si in dop, scrie Agrointel.ro

Cine doarme putin mananca mult si se ingrasa. Cercetatori de la Universitatea Colorado din Boulder (Statele Unite) au demonstrat ca cine sta treaz mai mult timp are nevoie de mai multa energie si, prin urmare, mananca mai mult. "Somnul mai scurt nu este cel care duce in sine la castigul in greutate", spune Kenneth Wright, director al Laboratorului pentru somn si cronobiologie de la Universitatea Colorado, care a condus cercetarea, ale carei rezultate sunt publicate in PNAS. "Dar, cand cineva nu doarme destul, are tendinta sa manance mai mult decat este nevoie pentru a compensa", adauga el. In medie, cei care au dormit cinci ore pe noapte au ars cu 5% mai multa energie decat grupul care a dormit pana la noua ore. Au consumat insa si mai multa hrana, cu 6% mai multe calorii, scrie doctorionline.ro

Alimentele verzi te ajuta sa slabesti.Varza are un aport ridicat de fibre. Ai grija ca din farfuria ta sa nu lipseasca legumele. Varza este una dintre cele mai bune optiuni la care poti apela deoarece este satioasa si bogata in substante nutritive precum vitamina C, magneziu si acid folic. In combinatie cu carnea de pui sau de curcan reprezinta alternativa perfecta pentru pranz sau cina. Avocado te scapa de grasimea abdominala Este un aliment cu un aport ridicat de acizi monosaturati care ard pur si simplu grasimile. Il poti consuma in salate sau daca nu esti o fana a acestui fruct, ascunde-i gustul intr-un smoothie de fructe, scrie Adevarul.