Alimentele care ne afecteaza oasele. O alimentatie corecta implica, de cele mai multe ori, consumul unor alimente sanatoase, care mentin organismul in "priza". Mancarea pe care o consumam joaca un rol important in prevenirea si ameliorarea diverselor simptome ale sistemului osos. Uneori, consumul de lapte in cereale nu este de ajuns pentru a asigura necesarul de calciu necesar sistemului osos. Dar calciul nu este singurul de care oasele noastre au nevoie: vitamina D este esentiala pentru absortia calciului. Asigurarea unui sistem osos sanatos implica si exercitii fizice, renuntarea la fumat, dar si la unele alimente considerate a fi nocive pentru oase. Desigur, nu toti oamenii trebuie sa renunte la cele cinci alimente pe care specialistii citati de "Huffington Post" le-au identificat ca fiind nocive, dar cei care au cazuri de osteoporoza in familie ar fi bine sa le scoata treptat din alimentatie sau sa micsoreze consumul lor, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci lucruri din bucatarie care va pot imbolnavi. Desi, este considerata cel mai curat loc din casa, in bucatarie se ascund o multime de bacterii care iti pun sanatatea in pericol. Locul in care gatiti, spalati, curatati, taiati, mancati este un adapost excelent pentru dezvoltarea germenilor. Iata care sunt cele mai murdare lucruri din bucatarie: Cutiile de conserve: daca vedeti o conserva care pare gata sa explodeze, aruncati-o imediat. Astfel de recipiente cu alimente pot contine bacteria Clostridium botulinum care provoaca botulism si care prin orice contact sau inhalare poate fi mortala. Buretele de vase: bacteriile se pot acumula in buretele de vase daca nu ave grija sa il stoarcem si a il lasam la uscat. Pentru ca un burete este de 200.000 de ori mai murdar decat un colac de toaleta, este bine sa il clatim si apoi sa il punem in cuptorul cu microunde pentru 5-7 secunde, cu scopul de a distruge bacteriile, anuntaDoctorulzilei.ro.

Schimbarile sanilor de la conceptie si pana la intarcare. Schimbarile prin care trece sanul in perioada de sarcina si alaptare sunt : mamogeneza, lactogeneza 1, lactogeneza 2 (activarea stadiului secretor), lactogeneza 3 (denumita si galactopoeza), involutia (intarcarea). Mamogeneza (pregatirea sanilor pentru lactatie) Incepe inca din viata intrauterina, fiind continuata cu adolescenta si viata adulta. Lactatia este stadiul final al mamogenezei. In toata aceasta perioada se dezvolta glanda mamara si a sanului. Dezvoltarea completa a sanilor are loc numai in perioada de sarcina, cand cresc in marime, iar areola si mamelonul se inchid la culoare. In prima jumatate a sarcinii se dezvolta parenchimul mamar, iar in partea a doua intra in activitate stadiul secretor. Lactogeneza I. Consta in continuarea stadiului secretor din a doua parte a sarcinii si dureaza pana la cateva zile dupa nastere. In aceasta etapa se initiaza secretia lactata si se produce colostrul. Integral peInfomaterna.ro.

Cele mai bune leacuri contra durerilor de dinti. Afectiunile dintilor ocupa un loc fruntas in topul durerilor greu de suportat. De aceea, este bine sa stii ca natura iti ofera leacuri eficiente ca sa eviti neplacerile danturii si sa ai un zambet stralucitor, insotit de o respiratie proaspata. Respiratia urat mirositoare, durerile si sangerarea intensa din momentul spalarii pe dinti sunt doar cateva dintre simptomele suparatoare ale inflamatiei gingiei. Ele pot fi prevenite prin aplicarea locala a unui antiseptic natural, precum uleiul esential din arbore de ceai. O data sau de doua ori pe saptamana masezi gingia timp de cinci minute cu acest produs. Pentru intarirea gingiilor, este bine sa frectionezi gingiile si cu suc de patlagina. In cazul in care locul e inflamat, prepari o infuzie concentrata din trei linguri cu flori de musetel la o cana cu apa. Tine ceaiul caldut in gura cateva minute, scrieClick.

Descopera virtutile argiloterapiei. Argila e un remediu vechi de mii de ani. Terapia cu "pamant viu" iti aduce o serie intreaga de beneficii si cele mai importante incep cu "r": remineralizare, revitalizare, regenerare. Argila e o roca sedimentara, compusa in principal din silicati, fragmente de cuart, mica, fier, carbonati si numeroase oligoelemente. Este de mai multe culori, semn al compozitiei diferite. Cele mai frecvent intalnite sunt cele de culoare alba, gri si verde. Specialistii o recomanda pe cea alba pentru uz intern si pe cea verde pentru uz extern. Cea gri este indicata in ambele tipuri de cure. "Pamantul miraculos" are urmatoarele puteri: Absorbante: argila poate absorbi, ca un burete, nu numai apa, dar si gazele. Fixeaza pe suprafata ei impuritati, substante toxice, ceea ce le face pe acestea mai usor de eliminat. Antiseptice, cicatrizante: are capacitatea de a distruge germenii patogeni, fara a dauna florei bacteriene "bune" din organism. Opreste inflamatiile, atrage materiile putrezite sau descompuse si le elimina, anuntaAdevarul.

Alimente care lupta impotriva cancerului de prostata. Cancerul de prostata este cel mai comun tip de cancer in randul barbatilor, dupa cancerul de peiele. Tumorile canceroase se dezvolta destul de greu si de obicei nu sunt foarte periculoase, insa in unele cazuri pot fi mai agresive si se pot raspandi rapid daca nu sunt tratate. Pentru a preintampina aparitia oxiddarii si a inflamatiilor cronice ale prostatei, se recomanda o alimentatie cat mai echilibrata, limitand consumul de carne rosie, prajeli, sosuri, dulciuri sau faina alba si alegand in schimb vegetalele. Pe langa licopen care se gaseste in tomate, cercetarorii au mai descoperit un element care lupta impotriva cancerului de prostata, informeazaDoctorulzilei.ro.