Utile: Cea mai buna modalitate sa scapi de sforait; Recipientele din plastic te pot imbolnavi! Afla care sunt substantele toxice pe care le contin; Sapte metode utile pentru a va proteja memoria; Reflexoterapia poate trata problemele de prostata
Recipientele din plastic te pot imbolnavi! Afla care sunt substantele toxice pe care le contin si cum iti influenteaza ele sanatatea. Cine n-are in casa una, doua, zece caserole? Folosite pentru incalzirea alimentelor la microunde sau depozitarea lor in frigider, aceste recipiente par sa ne usureze viata. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi atrage insa atentia ca materialele din care sunt facute sunt toxice si ne pot afecta grav sanatatea. BISFENOLUL A (BPA), folosit adesea la fabricarea biberoanelor pentru copii, a sticlelor de apa, a echipamentelor sportive sau a celor de uz casnic, este un perturbator endocrin. Mai exact, influenteaza activitatea hormonilor, indeosebi a estrogenului, reducand fertilitatea femeilor. Este foarte nociv si pentru copii, fiindca le influenteaza cresterea si dezvoltarea. Cand cumperi recipiente din plastic, verifica sa scrie pe ele ca nu contin bisfenol A, anunta Libertatea.
Sapte metode utile pentru a va proteja memoria. Un plan surprinzator de simplu care ar putea sa va ajute sa indepartati "ceata" cerebrala si sa va protejati memoria pe termen lung a fost intocmit de Danielle Braff, editor specializat in lifestyle al publicatiei Health Magazine. I se poate intampla oricui: va opriti in fata magazinului si ati uitat ce trebuia sa cumparati. Ati uitat prenumele sotului unei colege de serviciu si va intrebati: il cheama John sau Jim? Apoi, unde sunt afurisitele acelea de chei? Este normal sa uitati anumite lucruri din cand in cand, mai ales daca aveti multe lucruri de care trebuie sa va ocupati in viata de zi cu zi. Insa, chiar daca va aflati la multi ani distanta pentru a incepe sa va faceti griji in legatura cu problemele varstnicilor, studiile recente arata ca problemele de memorie pot, de fapt, sa inceapa inca din jurul varstei de 20 de ani si vor continua sa se produca pe masura ce inaintati in varsta, informeaza Romania Libera.
Reflexoterapia poate trata problemele de prostata. Foarte multi barbati, in special cei trecuti de 50 de ani, sufera din cauza adenomului de prostata. Specialistul Click!, Georgeta Baloiu ne spune cum poate fi de ajutor reflexoterapia. Atunci cand este practicata corect, reflexoterapia (tratamentul prin masaj al unor anumite puncte din corp) poate ajuta prostata sa isi recapete elasticitatea si functiile astfel incat adenomul se va resorbi odata cu echilibrarea hormonala a aparatului urogenital. Sunt necesare 2 serii a cate 10 sedinte cu pauza de 3, 4 saptamani intre ele pentru ca adenomul de prostata sa se resoarba, nivelul testosteronului in sange revenind la valori normale (conform varstei). Reflexoterapia reuseste inca de la primele 2, 3 sedinte sa reduca numarul urinarilor din timpul noptii, sa scada senzatia de durere si sa ajute la cresterea jetului urinar, scrie Click.
Cum scapati de celulita si de kilogramele in plus cu ajutorul frigului. O metoda revolutionara i-ar putea veni de hac celulitei, problema care da mari batai de cap multor femei. Numit criolipoliza, procedeul va permite topirea grasimii datorita frigului. Criolipoliza este o alternativa blanda la interventiile chirurgicale sau la liposuctie. Prezentate saptamana trecuta la Monaco, la Congresul mondial de medicina anti-imbatranire, aparatele de criolipoliza au convins deja cativa medici din cei 8.000 de participanti la acest eveniment. Fara dureri pentru pacient si nefiind nevoie de nicio anestezie, metoda a fost inventata pentru eliminarea "blanda" a celulitei, la un pret destul de mare totusi: sedinta de o ora costa 700 euro si in timpul ei adipocitele se degradeaza natural fara sa lezeze tesuturile, cu ajutorul unui ac sau al unei incizii, anunta Doctorulzilei.ro.
Te simti obosit? Ai grija, poate fi semnul unei boli! Prima intrebare care trebuie sa-ti vina in minte: si totusi, daca nu vorbim doar despre oboseala si atat? Mai ales ca noi, toti, suntem tentati sa dam vina pe oboseala intr-o viata in care suntem vesnic ocupati si ne ramane atat de putin timp pentru relaxare. Si de cele mai multe ori, chiar despre asta este vorba. Daca te simti obosit, nu ignora acest lucru, spunandu-ti ca o sa treaca de la sine cu o ora de somn in plus, la noapte. Mai bine ia-ti o perioada de 2-3 saptamani pe care sa le dedici odihnei. Dormi mai mult, fii mai selectiv cu indatoririle de zi cu zi, bea mai multe lichide, fa o cura de multivitamine, fii mult mai atent la ce mananci (consuma hrana sanatoasa) si renunta complet la cofeina si alcool. Daca simptomele de oboseala tot nu dispar, atunci inseamna ca ai nevoie de ajutor - spun specialistii americani. Oboseala cronica poate avea la baza mai multe motive medicale pe care trebuie sa le descoperi si sa le tratezi, pana nu se agraveaza si mai mult starea proasta, informeaza Libertatea.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU