Beneficiile apei pentru organism. Cum poti slabi cu opt pahare de apa pe zi. Oricat de incredibil ar parea, apa este cel mai important si poate chiar singurul "ingredient magic" care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si la mentinerea unui mase corporale adecvate. Apa suprima pofta de mancare in mod natural si ajuta organismul sa metabolizeze grasimea acumulata. Studiile au aratat ca o scadere a consumului de apa va duce la acumulari de grasimi, in timp ce o crestere a consumului de apa poate reduce formarea acestora, iar asta pentru ca rinichii nu pot functiona corect fara suficienta apa. Atunci cand nu functioneaza la capacitate normala, o parte din sarcina lor este preluata de ficat. Una dintre principalele functii ale ficatului este sa metabolizeze grasimea in energie utilizabila pentru organism. Dar daca ficatul trebuie sa indeplineasca o parte din munca rinichilor, nu poate opera la capacitate maxima. Ca urmare, se metabolizeaza mai putina grasime, ceea ce face ca o cantitate mare sa ramana in organism, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Un medicament banal poate opri progresia cancerului la san. Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei. Statisticile arata ca anul trecut 6.000 de romance au fost diagnosticate cu cancer de san. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, 90% dintre femei au aflat despre boala intr-o forma avansata, ceea ce scade dramatic sansele de supravietuire. In schimb, rata de supravietuire in situatia descoperirii din timp a cancerului de san in stadii incipiente este de 98%. Recent, oamenii de stiinta de la Universitatea Kansas au descoperit ca aspirina poate impiedica raspandirea cancerului in corp prin limitarea producerii de celulel care alimenteaza boala. In plus, medicamentul amplifica si efectul tamoxifenului, anuntaDoctorulzilei.ro.

Top cinci alimente pentru rinichi. Alimentatia echilibrata este cea mai simpla metoda de a pastra sanatatea rinichilor si a preveni bolile renale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda o dieta cu un continut scazut de grasimi, moderata in proteine, bogata in carbohidrati complecsi, legume si fructe. In plus, este bine sa consumati doi litri de apa care sa ajute la eliminarea produsilor toxici si hidratarea optima a organismului. O alta metoda de a preveni bolile renale este renuntarea la fumat. Nicotina si celelalte substante cangerigene din tigari sunt distruse si eliminate prin rinichi, de aceea aceste organe sunt direct afectate de fumat, informeazaRomania Libera.

Impactul sarcinii asupra piciorului femeii. Sarcina este un eveniment fericit, dar - totodata- si un fenomen fiziologic care determina cateva probleme ale piciorului. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitati ca, indiferent cate modificari si probleme apar in cursul sarcinii, acestea nu trebuie sa va descurajeze privind viitoarele sarcini. Cresterea in greutate, inevitabila insa extrem de variabila, creste constrangerile de tip mecanic la care este supus piciorul femeii.Centrul de greutate al corpului se deplaseaza catre anterior si ingreuneaza sarcina suportata de ante-picior. Catre sfarsitul sarcinii exista tendinta de departare a picioarelor, pentru a se asigura stabilitatea corpului. Aceasta tendinta agraveaza supra-incarcarea elementelor musculo-tendinoase si ligamentare ale piciorului, origine a durerilor si problemelor mecanice, scrieInfomaterna.ro.

Solutii eficiente pentru durerile de spate. Pentru a intelege efortul la care este supusa zi de zi coloana ta, imagineaza-ti o vergea care, desi face zilnic cel putin 5.000 de miscari, pe parcursul carora suporta diferite greutati, trebuie sa reziste si sa ramana dreapta si flexibila. Durerile de spate sunt consecinta unei tensiuni anormale sau a unor microtraumatisme repetate asupra coloanei vertebrale. Intepenirea gatului, intepaturile sau crampele de la nivel cervical apar frecvent ca urmare a incordarii si oboselii muschilor gatului si omoplatilor. De asemenea, o pozitie defectuoasa a coloanei poate antrena iritatia nervilor. La nivel lombar, durerea este de obicei consecinta tasarii discurilor intervertebrale. Dar cauza poate fi si fisurarea inelelor fibroase sub presiunea vertebrelor, urmata de contractii ale muschiului lombar (crizele de lumbago), anuntaLibertatea.

Principalele cauze ale balonarii: de la mancarea reincalzita la exercitiile in exces. Pentru multi oameni gazele din stomac si flatulenta sunt o sursa reala de disconfort si o problema stanjenitoare, chiar daca pentru cativa baieti adolescenti ar putea parea amuzant. Cantitatea de gaze eliminata de un adult in cursul unei zile variaza intre 200 mililitri si doi litri, ca rezultat al excesului de aer din stomac sau din cauza unei bacterii din burta. "Este un lucru subiectiv. Unii reusesc sa se descurce, altii sunt chiar limitati de balonare in activitatile lor", spune doctorul Anton Emanuel, consultant gastroenterolog la Spitalul Universitar din Londra. Daca balonarea la femei este persistenta si nu variaza in cursul unei zile, este important sa fie consultat un doctor pentru a se exclude o problema ginecologica, cum ar fi cancerul ovarian sau uterin, spune doctorul Emanuel, informeazaAdevarul.