Cum sa faci din alimente adevarate medicamente: mananca ciuperci ca sa ai oase puternice. Fragilitatea osoasa apare tot mai devreme, arata statisticile. Principala cauza este carenta de vitamina D2, o problema cu care ne confruntam cu totii. Suplimentele alimentare si expunerea la soare sunt solutiile recomandate, dar amandoua au efecte adverse. Dar si ciupercile pot face oasele puternice, potrivit unui studiu recent. Degeaba luam calciu din alimente sau din suplimente alimentare daca avem carenta de vitamina D. Fara ea, calciul nu se fixeaza in oase, iar acestea devin fragile si se rup cu usurinta. Carenta de vitamina D este una dintre cele mai frecvente probleme ale omului modern. Un studiu recent arata ca 59% din populatia occidentala sufera din cauza cantitatii insuficiente de vitamina D din organism. Vitamina D se gaseste in diverse surse alimentare, de la pestele din conserva pana la oua, dar in cantitati mult prea mici, atrag atentia specialistii, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Uleiul de masline. Cum il alegi sa-ti fie medicament. Departe de a fi simplu remediu, uleiul de masline a fost vedeta a nenumarate studii, care au decis ca poate lupta cu boli dintre cele mai diverse. De la simple iritatii de piele pana la tensiune ridicata, artrita si terminand cu boli de inima sau cancer de san. Sunt printre cele mai importante beneficii ale uleiului de masline. ,,Trebuie spus din capul locului ca acest produs face parte din grupul alimentelor de protectie pentru sanatate. Este un excelent furnizor de acizi grasi monosaturati capabili sa previna ateroscleroza, care la randul ei provoaca infarctul si accidentul vascular", explica Eduard Adamescu, medic nutritionist. Potrivit acestuia, departe de a fi un medicament in sine, doua lingurite de ulei de masline consumate zilnic pot face minuni. ,,Practic nu are nicio contrindicatie, singura conditie fiind aceea de a nu exagera, pentru ca este destul de bogat in calorii, este sfatul medicului, anuntaDoctorulzilei.ro.

Top 6 afectiuni care se pot vindeca prin sex. Ai o migrena ingrozitoare, care nu-ti da pace si iti strica ziua? Cercetatorii te sfatuiesc sa renunti la orice pilula sau remediu medicamentos, iar site-ul Yourtango.com sustine ca o partida zdravana de sex iti ia durerea cu mana! Aceiasi cercetatori explica faptul ca eliberarea de endorfine care se produce in timpul unei partide de sex omoara, pur si simplu, durerea, actionand direct asupra ei. 1. Stresul. Daca esti incordat si nu-ti doresti nimic mai mult decat sa te relaxezi, fugi repede in dormitor. Indivizii care au o viata sexuala foarte activa sustin ca nivelul lor de stres este unul scazut. 2. Insomnia. E cazul sa nu mai numeri oile turmei... Oxitocina, o endorfina eliberata in timpul orgasmului, induce, ulterior, cel mai dulce somn posibil. 3. Tensiune arteriala. Cercetatorii scotieni au descoperit ca persoanele cu viata sexuala foarte activa au tensiunea arteriala la un nivel mult mai mic decat cealalta categorie, mai putin activa. Sexul se recomanda calduros hipertensivilor, asadar, informeazaLibertatea.

De ce apare senzatia de nod in gat. Mai ales in situatiile tensionate, cu stres maxim, se intampla sa ne confruntam cu senzatia de nod in gat. Ei bine, desi acest simptom este adesea pus pe seama stresului, el poate aparea din mai multe cauze care trebuie investigate de un medic. In functie de severitate, senzatia de nod in gat poate provoca dificultati la inghitire sau poate fi insotita de dureri in piept ori de senzatia de sufocare. Nu de putine ori se intampla ca "nodul" sa fie resimtit in zona marului lui Adam, alaturi de un muschi numit cricofaringian. De altfel, acest muschi este cel care impiedica mancarea ingerata sa revina in cavitatea bucala, iar contractura lui declanseaza senzatia de nod in gat. Specialistii spun ca, atunci cand aceasta problema apare la tineri care nu au probleme de sanatate, vinovat este, cel mai adesea, stresul sau un fond psihic mai labil. Insa senzatia de nod in gat poate precede si o laringita sau o raceala, putand fi si semnul unor probleme severe, scrieAdevarul.

Migrenele ar putea avea alta cauza decat se credea initial. Durerile de cap, care afecteaza jumatate din populatia adulta a planetei, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au efecte dezastruoase asupra vietii de zi cu zi: lipsa concentrarii la locul de munca, izolarea de prieteni sau deteriorarea relatiilor sexuale. Daca pana in prezent se credea ca migrenele sunt provocate de dilatarea vaselor de sange din interiorul craniului, o noua cercetare publicata in revista Lancet Neurology sugereaza ca durerea de cap ar putea fi cauzata de hiperactivitatea receptorilor de durere din celulele cerebrale. Mai mult decat atat, exista deja cateva tratamente in curs de dezvoltare care vor actiona la nivelul semnalului durerii. Este nevoie insa de mai multe studii pentru a confirma faptul ca aceasta dereglare a mecanismului de semnalizare a durerii din celule este raspunzatoare de migrene, anuntaDoctorulzilei.ro.