Cercetatorii au descoperit solutia salvatoare impotriva obezitatii. Obezitatea este cea mai frecventa boala metabolica fiind caracterizata printr-un exces de tesut adipos. Datele statistice arata un procent de peste 50 % de persoane obeze si supraponderale in Europa. In tara noastra incidenta obezitatii este de aproximativ 17 % in mediul rural si cca. 20 % in mediul urban, fiind mai frecventa la femei. Complicatiile starii de obezitate sunt multiple, fiind afectate in diferite grade aproape toate sistemele si aparatele organismului. Complicatiile cardiovasculare sunt : hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, moartea subita, accidentele vasculare cerebrale, insuficienta venoasa cronica. Complicatiile osteo-articulare sunt : gonartroza, coxartroza si sindromul trofostatic din post-menopauza. Studiile clinice au furnizat dovezi cu privire la rolul direct al obezitatii in patogenia diabetului zaharat, scrieEVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Totul despre alimentatia sanatoasa a copilului scolar. Alimentatia scolarului este importanta pentru ca in aceasta perioada copilul se afla intr-o etapa de crestere si dezvoltare. Specialistul Click! dr. Vera Daghie, consilier in probleme de nutritie, va ofera sfaturi despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa la scolari. Daca vorbim de necesarul de calorii, nevoile copilului sunt mai mari dacat cele ale adultului, acestea scazand odata cu inaintarea in varsta. Practic, un copil de 6 ani are nevoie de aproximativ 1800-2000 de calorii pe zi din care, 60-65 grame de proteine, 60-65 grame de lipide, 200- 250 grame glucide, aceste valori fiind orientative, ele depinzand foarte mult de sexul copilului, greutate, inaltime, efort fizic depus. Alimentatia scolarului trebuie sa fie cat mai variata: multe fructe si legume, lapte si derivate, peste si carne slaba de pui, curcan, vita. grasimi animale si vegetale, carbohidrati( paste integrale, orez integral, paine integrala, cartofi-de preferat rosii, zahar(atentie, nu dulciurile extrem de rafinate din comert, chipsuri, croisante cu multa crema), anuntaClick.

Mituri si adevaruri despre cancer. Descoperirile medicale din ultimii ani au adus noi informatii legate de cancer. Afla ce este adevarat si ce nu in materie de prevenire si factori de risc! Fals: In urma unor cercetari, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca stresul psihologic, provocat de situatii cum ar fi moartea cuiva drag, un divort, un abuz, probleme de sanatate, poate afecta sistemul imunitar si capacitatea organismului de a se apara de infectii sau boli. Totusi, pana acum, nu s-a demonstrat stiintific ca ar exista vreo legatura directa intre acest tip de stres si cancer. Ce au aratat insa alte studii este ca stresul poate determina cresterea in dimensiuni si raspandirea tumorilor in organism, informeazaAdevarul.

Ingrijirea gambei si a piciorului in sarcina. Piciorul si gamba sunt mai sensibile in perioada de sarcina, fiind expuse unui risc mai mare de se umfla sau de a suferi anumite modificari/deformatii din cauze mecanice si hormonale. Cu toate acestea, nu trebuie sa va descurajati in privinta sarcinilor dumneavoastra viitoare. Exista un set de solutii care va pot ajuta in efortul de a ameliora efectele negative ale sarcinii asupra gambei si piciorului, aceste recomandari fiind valabile inclusiv pentru femeile care nu sunt insarcinate, scrieInfomaterna.ro.

Este adevarat ca avem nevoie de 8 pahare de apa pe zi? Iata ce spun specialistii. Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, o buna hidratare a organismului presupune ca apa sa fie preluata in cantitate suficienta de catre celule (sa ajunga deci in interiorul celulei). O hidratare "ineficienta" inseamna ca, desi consumata in cantitate mare, apa este preluata de patul vascular (de sange), dar nu este transferata in cantitate suficienta in interiorul celulelor, ci este eliminata prin rinichi. Pentru a hidrata eficient, lichidele trebuie sa fie baute cu inghitituri mici, pe tot parcursul zilei, anuntaDoctorulzilei.ro.

Atentie! Animalele va pot transmite boli grave. Cele mai multe boli se pot lua de la animalele fara stapan, insa si de la cele de casa. Cei muscati de caini comunitari trebuie sa mearga de urgenta la medic, existand riscul transmiterii turbarii. Afectiunile transmise de la animale la om se numesc zoonoze, acestea putand da complicatii daca nu sunt tratate. De la animale se pot contracta boli parazitare, bacteriene, micotice sau virale. Zoonozele pot fi transmise omului si prin consumarea de produse animale contaminate. Pentru prevenirea imbolnavirii, sunt importante evitarea apropierii de animalele fara stapan, tratarea animalului bolnav, deparazitarea periodica a acestuia si mai ales respectarea regulilor de igiena, informeazaClick.