Cinci remedii care regleaza digestia dupa excesele de Sarbatori. Dupa mesele cu doua-trei feluri de mancare la care s-au adaugat cantitati importante de alcool, aparatul digestiv se resimte. Ii poti veni in ajutor, pentru a incepe cu bine saptamana de lucru, cu un tratament natural de scurta durata. 1. Lemnul dulce Radacinile dulci-amare ale acestei plante sunt eficiente impotriva mai multor tipuri de probleme digestive, dar sunt recomandate mai ales pentru combaterea arsurilor la stomac. Lemnul dulce ajuta la refacerea mucoasei care captuseste peretii stomacului si ii protejeaza de actiunea acida a sucurilor gastrice. In caz de reflux gastro-esofagian, se recomanda cate 2-5 grame de radacina uscata de lemn dulce, sub forma de pudra, de trei ori pe zi. Din aceeasi cantitate se poate prepara o infuzie sau un decoct (pentru acesta din urma, radacinile se fierb direct in apa). Remediul se ia pe stomacul gol. "Lemnul dulce este un remediu puternic, cu actiune antiinflamatoare de tip cortizonic si ajuta la diminuarea simptomatologiei", explica medicul de familie Ruxandra Constantina, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Stii ce aduce de fapt fericirea in viata? Fa cunostinta cu aliatii care te ajuta sa zambesti. Asemenea guaninei, timinei, citozinei si adeninei, bazele azotate din structura ADN, respectiv ARN, componente fundamentale ale faimoasei spirale a vietii sau ale dublului helix si responsabile pentru transmiterea materiarului genetic prin replicare, si aceste patru substante sunt cruciale pentru a ne fabrica fericirea. Dopamina este un neurotransmitator secretat de corp in momente de euforie, stare de bine. Este un redutabil luptator contra plictiselii si ne indeamna sa fim cu luare-aminte si responsabili in activitatile de zi cu zi. Conform cercetarilor stiintifice, efectele dopaminei se confunda usor cu starea halucinanta pe care o provoaca stupefiantele, anuntaLibertatea.

Cercetatorii au decis: rosul unghiilor si scobitul in nas au efecte miraculoase asupra sanatatii. Oamenii de stiinta pretind ca scobitul in nas, rosul unghiilor sau pocnitul oaselor de la maini, toate considerate a fi dovezi de proasta crestere, ne intaresc imunitatea mai bine decat un complex de vitamine. Suna ingrozitor, dar Scott Napper, profesor de biochimie la Universitatea din Saskatchewan, Canada, crede ca mucusul din nas contine o doza inofensiva de germeni, care ne-ar putea intari imunitatea. Teoria lui confirma o ipoteza lansata anterior, conform careia o igiena riguroasa duce la alergii si boli autoimune. Nici rosul unghiilor cu dintii n-ar fi atat de rau pe cat ne-au avertizat parintii si bunicii, spune doctorul Hilary Longhurst, imunolog la London NHS Trust. "Daca mainile noastre nu sunt cu adevarat murdare, microbii de sub unghii nu fac decat sa ne ajute sa ne adaptam mai bine mediului inconjurator si sa ne imbalnavim mai greu", informeazaDoctorulZilei.ro.

Program de sase saptamani ca sa arati perfect la plaja. Psihologii estimeaza ca o persoana din cinci se teme de zborul cu avionul, iar pentru unii, aceasta fobie se manifesta printr-o criza de isterie, care poate transforma o vacanta de vis intr-un cosmar. In cazul celor pentru care munca implica si calatorii dese cu avionul, altii, asa cum se intampla pentru Julia Cameron, aceasta teama greu de suportat devine o piedica in calea obligatiilor impuse de serviciu. Dupa zeci de ani in care a suferit din acest motiv, Cameron si-a invins frica si a scris o carte despre metodele ei mai putin obisnuite in confruntarea cu teama care ii impiedica pe unii calatori sa aleaga avionul ca mijloc de transport. Cameron recomanda sa tii un jurnal in care sa porti un dialog cu tine insuti si sa scrii o rugaciune pentru fiecare etapa a calatoriei. De asemenea, ea sugereaza ca este necesara distragerea atentiei cu o revista fara valoare intelectuala, aceasta fiind o tactica eficienta pentru atenuarea anxietatii legate de zbor, scrieClick.

Cum poti sa-ti invingi teama de zbor. Psihologii estimeaza ca o persoana din cinci se teme de zborul cu avionul, iar pentru unii, aceasta fobie se manifesta printr-o criza de isterie, care poate transforma o vacanta de vis intr-un cosmar. In cazul celor pentru care munca implica si calatorii dese cu avionul, altii, asa cum se intampla pentru Julia Cameron, aceasta teama greu de suportat devine o piedica in calea obligatiilor impuse de serviciu. Dupa zeci de ani in care a suferit din acest motiv, Cameron si-a invins frica si a scris o carte despre metodele ei mai putin obisnuite in confruntarea cu teama care ii impiedica pe unii calatori sa aleaga avionul ca mijloc de transport. Cameron recomanda sa tii un jurnal in care sa porti un dialog cu tine insuti si sa scrii o rugaciune pentru fiecare etapa a calatoriei. De asemenea, ea sugereaza ca este necesara distragerea atentiei cu o revista fara valoare intelectuala, aceasta fiind o tactica eficienta pentru atenuarea anxietatii legate de zbor, anuntaAdevarul.