Sexul matinal are efecte uimitoare asupra sanatatii. Patru motive pentru care medicii il recomanda. Potrivit studiilor, cel mai bun moment pentru sex este dimineata, mai ales ca o partida de amor la primele ore din zi te poate energiza mai tare decat o ceasca de cafea. Chiar si medicii recomanda sexul matinal de aproximativ trei ori pe saptamana deoarece: Reduce riscul de atac de cord si imbunatateste activitatea intregului aparat circulator. ,,Sexul creste fluxul sangelui, iar doua partide de amor pe saptamana reduc la jumatate ricul atacului de cord", explica dr, Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania Poate inlocui cu succes exercitiile cardio mentinandu-te in forma. Datorita faptului ca dimineata amandoi ai mai multa energie, partida de sex va fi mai intensa, si astfel vei arde mai multe calorii. Cam 200 in 30 de minute, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce spun specialistii despre extirparea preventiva a sanilor. Gestul facut de actrita Angelina Jolie de a apela la mastectomie de teama ca ar putea suferi de cancer mamar i-a lasat pe multi fara cuvinte. Specialistii ne spun ce este mastectomia, cand este indicata si ce impact psihologic poate avea. Actrita hollywoodiana, care la 4 iunie va implini 38 de ani, a recurs la ablatia preventiva a ambilor sani pentru a preveni aparitia posibilelor tumori mamare, la care este predispusa. Investigatiile pe care le-a facut i-au dat Angelinei o veste cat se poate de nefericita: este purtatoarea mutatiei genei BRCA1, care ii mareste riscurile de pana la 70% de a dezvolta cancer mamar pana la varsta de 70 de ani. Pentru a preveni situatia cu care s-a confruntat mama sa timp de zece ani, care a murit la varsta de 56 de ani din cauza cancerului, Angelina a decis sa faca dubla mastectomie. Metoda radicala de a preveni instalarea tumorii mamare a trezit multe controverse, anuntaAdevarul.

Obiceiurile nesanatoase ti se citesc pe fata. Vezi ce vicii iti distrug tenul. Expertii sustin ca fata unei persoane dezvaluie intotdeauna obiceiurile nesanatoase pe care le are. Culoarea palida a tenului, ridurile, pungile de sub ochi sau dantura ingalbenita sunt cauzate de cele mai multe ori de viciile moderne. Alcoolul este viciul care afecteaza cel mai grav frumusetea tenului. Dr. Michael Prager, chirurg plastician, spune ca in ultima perioada a tratat foarte multe femei al caror fata a devenit durdulie, palida sau zbarcita din cauza obiceiului lor de a bea vin in fiecare seara. Alcoolul nu este insa singurul viciu care afecteaza tenul. Stresul, dieta vegetariana sau antrenamentul intensiv de fitness pot, de asemenea, sa cauzeze riduri sau cearcane, informeazaRomania Libera.

Metoda eficienta si naturala prin care elimini chimicalele din fructe si legume. Legumele si fructele sunt "agresate" in fel si chip pana ajung in casele noastre: sunt stropite din belsug pentru a se pastra cat mai bine, iar culegatorii, masinile de transport sau tarabele din piete le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli. "Multi poluanti si pesticide care raman pe suprafata alimentelor sunt lipofile. Simpla spalare cu apa nu le va indeparta", explica specialistul in nutritie Corina Zugravu. Iata o metoda simpla si naturala prin care indepartati chimicalele de pe fructe si legume: Umpleti un bol mare de salata cu apa in care turnati otet de mere. Folositi aproximativ o lingura de otet pentru fiecare litru de apa. Lasati legumele sau fructele in apa timp de zece minute si curatati apoi mizeriile. In cazul cartofilor, morcovilor sau pastarnacului, le puteti curata folosind o perie curata. Clatiti apoi temeinic, sub un jet de apa rece, scrieDoctorulZilei.ro.

Strugurii iti pastreaza pielea tanara. Gasim din ce in ce mai des pe rafturile magazinelor produse cosmetice care au in componenta lor extract de struguri. Daca sunt recomandati in stare procesata, imagineaza-ti cat sunt de buni in stare naturala! Strugurii, in special cei rosii, sunt o sursa considerabila de antioxidanti, cum ar fi resveretrolul si flavonoidele, care au capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi, mentinand tenul tanar si stralucitor. In plus, compozitia lor bogata in aminoacizi ajuta la regenerarea pielii si indeparteaza petele cauzate de razele nocive ale soarelui. Profita de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor in stare proaspata sau in diferite sucuri, compoturi. Ca masca faciala facuta la tine acasa, acest fruct curata perfect oricare tip de piele (uscata, grasa sau normala), prevenind aparitia ridurilor. Este ideal, deoarece contine foarte multe vitamine, printre care vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, precum si potasiu, magneziu, calciu, fosfor si fier. Sub forma de masca faciala, poti folosi strugurii zdrobiti sau sucul lor, de preferinta proaspat, anuntaAdevarul.