Efectul dezastruos al depresiei asupra sanatatii inimii. Un studiu australian care a durat 12 ani a scos la iveala cat de tare este afectata inima de depresie, in cazul femeilor de varsta mijlocie. Cercetarea a inclus 10.500 de femei cu varste intre 47 si 52 de ani si a scos la iveala ca depresia dubleaza riscul infarctului."Medicii ar trebui sa fie constienti de efectele pe termen lung pe care le pot avea bolile mintale", spune Dr. Caroline Jackson.Participantele la studiu au completat chestionare legate de starea lor de sanatate fizica si psihica din 3 in 3 ani in perioada 1998-2010, scrie DoctorulZilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Alimente care ne imbatranesc. De la creme si cosmetice din ce in ce mai scumpe la interventii chirugicale, femeile sunt dispuse sa cheltuie o avere pentru a-si mentine aspectul tanar al pielii. Exista mai multe motive pentru care zaharul te face sa pari mai batran. Excesul de zahar din corp se ataseaza de colagen, tenul va arata rigid si inflexibil, iar ridurile nu vor intarzia sa apara. Sarea poate deshidrata organismul si astfel devii obosit. In plus, excesul de sare poate duce la hipertensiune arteriala, boli ale ficatului si dauneaza metabolismului osos, informeaza Adevarul.

Slabeste cu cirese inainte de vacanta. Vrei fructe de sezon? Da o fuga in piata pentru ca deja au aparut ciresele si ar fi bine sa nu le ratezi, chiar daca sunt de import. Sunt excelente pentru dieta ta daca ti-ai pus in cap sa slabesti inainte de concediu. Datorita continutului scazut de calorii, ciresele sunt recomandate in cele mai multe cure de slabire, de sezon. De aceea este indicat sa consumi cat mai mult din aceste fructe, dar si suc provenit din ele.Pentru sa sunt depurative, energizante, remineralizante si laxative, te vor ajuta sa-ti purifici organismul de toxine si te vor mentine in forma. Iar pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, ciresele sunt un bun antioxidant, prin continutul ridicat de vitamina C, ce are rolul de a scadea colesterolul si de a imbunatati circulatia sanguina, scrie Click.

Ce patesti daca bei o bautura dulce pe zi. Specialistii avertizeaza ca este de ajuns sa bei un singur suc care contine zahar pe zi pentru a-ti creste cu o patrime riscul de calculi renali. In schimb, ceaiul, cafeaua si sucul de portocale reduc riscul de aparitie al pietrelor la rinichi, spun cercetatorii de la spitalul din Boston, informeaza DoctorulZilei.ro.

Pericolul singuratatii: efectele devastatoare pe care le are asupra creierului si a organismului uman. Spre sfarsitul anilor '50, Frieda Fromm-Reichmann scria un eseu care facea referire la unul dintre subiectele aproape ignorate de psihanalistii din acele timpuri. Freud insusi il mentionase doar in treacat. Nu era sigura, scria ea, ce anume o facea sa se lupte cu problema singuratatii. Fromm-Reichmann a devenit mai tarziu terapeuta care a vindecat o tanara pacienta, Joanne Greenberg. Mai tarziu, Greenberg a parasit spitalul, a urmat cursurile unei facultati, a devenit scriitoare si a publicat un roman autobiografic devenit celebru: "I Never Promised You a Rose Garden", noteaza Adevarul.