Cat de periculoase sunt pentru sanatate recipientele de plastic. Ambalajele si recipientele din plastic ne pot imbolnavi, este concluzia cercetatorilor americani care au studiat efectul colorantilor si al aditivilor toxici pe care ii contin acestea. Potrivit oamenilor de stiinta, cei mai afectati sunt copiii, in cazul carora ambalajele din plastic cauzeaza hipertensiune. Dupa ce au analizat datele provenite de la aproximativ 3000 de copii, cercetatorii de la New York University's Langone Medical Centre si colegii lor de la Univeristatile Washington si Penn State University School of Medicine au descoperit ca expunerea la ftalati produce schimbari metabolice si dereglari hormonale majore. Ftalatii sunt substante chimice importante pentru industrie, unde sunt folositi in calitate de plastifianti pentru productia de materiale plastice, vopsele, cosmetice. Ei sunt prezenti in numeroase produse de uz casnic, dar in special in materialele plastice (PVC), casante, caora le confera elasticitate, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cauzele unui somn defectuos: lumina artificiala "pacaleste" creierul sa stea treaz. Lumina artificiala, printre care se numara si ecranul mobilului sau laptopului, adesea este principala cauza in crearea unui somn agitat, potrivit expertilor. Charles Czeiser, profesor la Universitatea Harvard, a publicat in jurnalul "Nature" o cercetare in care sunt prezentate metode de a contracara efectele daunatoare ale luminii artificiale asupra somnului, informeaza "Daily Mail". Lumina artificiala intrerupe ritmul natural al corpului, afecteaza chimicalele din creier si ii detemrina pe oameni sa foloseasca stimulenti precum cafeina, pentru a putea ramane mai mult timp in stare treaza, conform profesorului Czeiser. Numarul scazut de ore dormite pe timp de noapte afecteaza sanatateasi creste riscul de obezitate, diabet, boli de inima, depresie, infarct la adulti si probleme de concentrare la copii, anuntaAdevarul.

Lamaia, un remediu eficient pentru infectiile pulmonare. Bronsitele si infectiile pulmonare nu sunt specifice doar sezonului rece. Sunt persoane care se confrunta cu aceste suferinte de mai multe ori pe an. Fitoterapeutii europeni recomanda in astfel de situatii un remediu foarte eficient: cura cu lamai, care trebuie urmata dupa o schema anume. In prima zi se consuma o jumatate de lamaie cu coaja cu tot, dimineata, pe stomacul gol. A doua zi, doza creste si se consuma o lamaie intreaga, in aceleasi conditii ca in prima zi. A treia zi se consuma o lamaie si jumatate, iar in a patra zi, doza este de doua lamai. Din a cincea zi, doza descreste zilnic cu cate o jumatate de lamaie pana in ziua a saptea, cand se consuma doar o jumatate de lamaie, la fel ca in prima zi. Concomitent cu aceasta terapie, se poate administra si cate o ceasca cu infuzie de ceapa rosie indulcita cu o lingurita de miere. Dupa trei luni, tratamentul se poate repeta, informeazaClick.

De ce te ingrasi de la contraceptivele orale nepotrivite. Vezi cum functioneaza pilula anticonceptionala. Pilulele contraceptive nu sunt doar niste pastile care nu te lasa sa ramai insarcinata. Ele contin doze diferite de hormoni si iti pot afecta organismul daca nu sunt recomandate de un medic sau daca le iei "dupa ureche". Iata de ce te ingrasi de la contraceptivele orale nepotrivite. Vezi cum functioneaza pilula anticonceptionala in corpul tau. In Romania secolul 21 avortul continua sa fie o..metoda contraceptiva. Oricat de absurd si oribil suna, se pare ca femeile de la noi din tara ajung sa treaca printr-o asemenea experienta din lipsa de educatie, frica de efecte secundare sau pur si simplu din lipsa de informare. Pe de alta parte, multe femei din Romania care iau pilule contraceptive, o fac fara sa respecte recomandarile medicilor, le cumpara ca pe bomboane din farmacii si le iau cand au chef, fara sa fie interesate de ce contin aceste medicamente sau de efectele secundare pe care le pot avea, scrieUnica.ro.

Suplimentul care te ajuta sa traiesti mai mult. Cercetatorii canadieni sustin ca 1000mg de calciu pe zi prelungeste viata femeilor si le scade cu 22% riscul de deces in urmatorii 10 ani. Desi studiile precedente au scos la iveala ca in canitati mari, calciul creste riscul bolilor de inima, oamenii de stiinta candieni sunt de parere ca suplimentul beneficii importante. ,,Am descoperit ca suplimentele zilnice de calciu scad riscul de deces in cazul femeilor. Beneficiile au fost observate la cele care luau 1000mg pe zi, indiferent daca suplimentul continea sau nu vitamina D", spune prof. David Goltzaman de la Universitatea McGill, Montreal. Potrivit profesorului Goltzman, calciul aduce aceleasi beneficii, indiferent de sursa din care provine, suplimente sau alimente. Calciul intareste sistemul osos, scade riscul de hipertensiune si ajuta la digestie, anuntaDoctorulZilei.ro.