Celulita - eterna obsesie... Scapam de ea? Prezenta celulitei este inacceptabila pentru multe femei. Este o afectiune cu puternic determinism genetic, afectand peste 85% dintre femeile post-pubertate. Ea se dezvolta dupa adolescenta si se localizeaza cel mai adesea pe fese si coapse. Se caracterizeaza prin aspectul de coaja de portocala al pielii. Nu este insotita obligatoriu de cresterea paniculului adipos, exista si femei foarte slabe care au acest aspect denivelat al pielii. Acesta se datoreaza proeminarii catre suprafata pielii a lobulilor de grasime, care sunt fractionati de septuri fibroase, scrie Infomaterna.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Mister elucidat: de ce ne scarpinam. Piscaturile de insecte, unele boli ale copilariei, eczemele si psoriazisul se manifesta, toate, printr-o senzatie puternica de mancarime. Pana acum, specialistii credeau ca aceasta senzatie este perceputa de creier ca o forma de intensitate redusa a durerii. Totusi, un studiu recent contrazice aceasta teorie si elucideaza misterul scarpinaturlui: de vina este o molecula. Corpul uman este acoperit de aproximativ 2 metri patrati de piele care sunt prima bariera dintre organismul uman si mediul inconjurator. Pielea este, deci, expusa milioanelor de potentiali factori iritanti, scrie Adevarul.

Avertizarea specialistilor: Cantitatea nepotrivita de cafea te poate omori. Dupa ce au analizat efectul dozelor mari de cafea asupra organismului , cercetatorii de la Universitatea Western Australia au descoperit ca 5 cesti de cafea pe zi chiar si decofeinizata pot duce la aparitia afectiunilor cronice. Explicatia: echivalentul a cinci cafele pe zi duce la dublarea cantitatii de grasime din jurul organelor din abdomen ce duce la afectiuni cronice letale. Cercetatorii doreau sa studieze un compus din cafea cunoscut sub numele de "acid chlorogenic" (CGA), despre care se crede ca aduce diferite beneficii asupra sanatatii, cum ar fi prevenirea diabetului, scrie DoctorulZilei.

Diagnosticul: "cancer"? Iata cum invingi in lupta cu boala. Un astfel de diagnostic da oricui fiori reci. Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie si imagistica medical, stie prea bine, din propria experienta cu pacientii carora a trebuit sa le dea astfel de vesti. Din acest moment, incepe pregatirea pentru a intra in "ring" si a invinge boala. Cere toate detaliile. Afla denumirea cancerului, dimensiunea si locul exact in care s-a dezvoltat si daca s-a raspandit. Afla daca este un cancer cu crestere lenta sau agresiva. Discuta cu medicul tau despre optiunile disponibile de tratament, rata de succes a fiecarui tratament si ce efecte secundare poate avea fiecare, scrie Libertatea.

Solutiile antibacteriene slabesc functiile inimii si ale muschilor. Triclosanul, care se gaseste in mai multe tipuri de sapun, pasta de dinti, materiale textile si apa de gura, este o substanta care are efecte daunatoare asupra sanatatii inimii si a muschilor, potrivit unui studiu recent. S-a descoperit ca triclosanul duce la declinul functiilor musculare si la slabirea inimii, potrivit "Natural News". Organizatia "Environmental Protection Agency" estimeaza ca peste 600.000 de mii de litri de triclosan se produc anual in Statele Unite. Substanta a fost detectata din ce in ce mai des in sange, urina sau in laptele mamar, iar studiul realizat la University of Davis in California a aratat pe soareci cum substanta afecteaza mecanismul de contractie, astfel punand in pericol capacitatea inimii de a primi sange, scrie Adevarul.

Ce risc major au copiii nascuti prin cezariana. Copiii nascuti prin cezariana sunt de doua ori mai expusi riscului de a deveni obezi in adolescenta, potrivit unui nou studiu. Dupa ce au analizat datele medicale a peste 14.000 de copii in varsta de 11 ani din Marea Britanie, oamenii de stiinta au descoperit ca cei ce fusesera nascuti prin cezariana prezentau o probabilitate cu 83% mai mare de a fi supraponderali decat copiii ce se nascusera natural. Rezultatele cercetarii confirma studiile precedente, ce gasisera la randul lor o legatura intre nasterea prin cezariana si obezitatea in copilarie si adolescenta. Cercetatorii cred ca bebelusii nascuti natural sunt expusi in timpul nasterii la bacterii ce le regleaza ulterior, de-a lungul vietii, metabolismul, scrie DoctorulZilei.

Remedii sigure pentru intolerante alimentare. Alimentele pe care le consumam, fie ca sunt de origine animala, vegetala sau minerala, pot provoca in unele cazuri reactii adverse. Teoretic, spun specialistii, toate alimentele pot provoca alergii. "Exista alimente care sunt asociate frecvent cu aparitia intolerantelor alimentare", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. De aceea este bine sa testam acele alimente care reprezinta un insemnat factor de risc, cum ar fi: ouale, capsunile, laptele de vaca, soia, arahidele si crustaceele. Alte alimente intolerante sunt fructele exotice, mirodeniile si condimentele, uleiul de floarea-soarelui, semintele de susan si faina de grau, scrie Click.

Ei aud culori, simt sunete sau gusta forme. Cele mai ciudate boli mintale. Specialistii avertizeaza ca numarul persoanelor cu tulburari psihice este in continua crestere si nu numai atat. Dupa cum noteaza Daily Revelry, exista boli mintale putin cunoscute, care se manifesta foare ciudat. Sindromul Cotard, numit sindromul cadavrului ambulant, este una dintre cele ele. "Este o afectiune psihica care il face pe bolnav sa creada ca este mort, ca se afla in descompunere sau ca si-a pierdut anumite organe interne. In unele cazuri, bolnavii cred ca nici nu exista", noteaza specialistii despre sindromul Corad, scrie EVZ.