Sunt tigarile chiar atat de periculoase? Raspunsul la intrebarea din titlu este: "Categoric, da!", potrivit specialistilor pneumologi din Romania, care marcheaza astazi, ca in fiecare an pe 31 mai, Ziua Mondiala Antifumat. Atesta acest lucru nenumaratele studii realizate de-a lungul timpului privind lunga lista de substante continute in fumul de tigara. Amoniac, mercur, formaldehida, plumb sunt doar cateva dintre substantele pe care le inhaleaza zi de zi, de mai multe ori pe zi, un roman din patru - fumatorii activi. Dar pericolul nu ii vizeaza doar pe fumatorii activi, ci si pe cei pasivi, in special pe copii, scrie Adevarul.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

In fiecare an pleaca din tara 3% dintre medici si 5-10% dintre asistente. Aproximativ 3% dintre doctorii romani si 5-10% dintre asistente emigreaza in fiecare an, iar cele mai frecvente destinatii sunt: Italia, Franta, Spania, UK si Scandinavia, arata un studiu realizat de catre Federatia Europeana a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect European extins. Statisticile arata ca din anul 2007, de cand Romania a intrat in Uniunea Europena si pana in februarie 2013, un total de 28,000 de doctori si 17,000 de asistente au aplicat pentru un post in strainatate, dintre care 80% au fost acceptati din punct de vedere al diplomelor si al limbilor straine cunoscute, etc., scrie Capital.

Dieta-fulger inainte de concediu. Acest "regim" alimentar se bazeaza pe consumul de cereale integrale, intrucat acestea ofera cantitati mari de fibre, vitamine si de minerale. Pentru obtinerea proteinelor de calitate, este ideal sa mananci lactate semidegresate, oua si carne slaba de vita, de peste si de pui, fara piele. De asemenea, fructele si legumele sunt recomandate in stare cat mai naturala, deoarece abunda in antioxidanti si alte substante fara de care corpul nostru nu ar putea functiona in mod corespunzator, scrie Click.

15 gustari delicioase care nu depasesc 100 de calorii. Nutritionistii ne atrag atentia asupra rontaitului intre mese si spun clar ca gustarile pot fi responsabile pentru acumularea kilogramelor in plus. Insa, daca vom alege gustari sanatoase si cu putine calorii nu vom avea probleme cu silueta. O cupa de inghetata: inghetata nu ingrasa, ba chiar poate sa topeasca grasimea, daca stiti cum sa combinati corect alimentele si nu consumati mai mult de o cupa pe zi. Cat timp face parte dintr-o dieta sanatoasa, acest desert va poate ajuta chiar sa scapati de cateva kilograme in plus, scrie doctorulzilei.ro

Alimente care deshidrateaza: de ce cafeaua nu se afla pe lista celor mai periculoase dintre ele. Desi cafeina din ceasca are, intr-adevar, acest efect, atat cafeaua cat si ceaiul contin cantitati ridicate de apa, astfel incat, in cele din urma, efectul este unul de hidratare a organismului. Nici sucurile acidulate, care desi nu sunt recomandate pentru hidratare, nu contin destula cafeina pentru a deshidrata organismul uman. Desigur, daca abuzezi de cafeina, ingerand pana la 600 de miligrame pe zi, este posibil sa resimti simptomele deshidratarii. Insa in cazul in care nu bei cinci cesti de cafea pe zi, ar trebui sa fii in siguranta, scrie Adevarul.