Sunt alunitele periculoase? In orice caz, nu in prima fraza. Principiul oncologic fundamental este sa reduci masa tumorala, ca sa ii dai o sansa organismului in lupta cu boala, deci daca acea pata bruna chiar este un cancer, tot e mai bine daca il excizezi corect.Alunitele se numesc in termeni medicali nevi. Pot fi nevi pigmentari, dar si de culoarea pielii (mult mai putin periculosi, de regula). Pot fi proeminenti sau plani. Cel mai des, pacientii se nelinistesc din cauza alunitelor iesite in relief, pe care le asociaza cu ideea de tumora, dar realitatea este ca, statistic, cele care arata ca o pata sunt mult mai periculoase. Integral peInfomaterna.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Caisele, un adevarat izvor de sanatate: tin tensiunea sub control si previn cancerul. La fel ca prunele, caisele sunt laxative, depurative, antioxidante si hidratant-remineralizante. De asemenea, ele combat oboseala fizica si intelectuala, scad tensiune arteriala, favorizeaza bronzarea, protejand in acelasi timp pielea, sunt o excelenta sursa de fier si incetinesc procesul de imbatranire. Caisele coapte bine, nu cele verzui-acrisoare, sunt bogate in betacaroten, vitaminele B3, C si E, in fibre si zaharuri simple, dar si in oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt. Toate acestea furnizeaza energie organismului si regleaza procesele care sustin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum se joaca vremea cu sanatatea si cu psihicul nostru. Furtunile cresc riscul de dureri de cap si de infarct. Starea vremii si starea noastra psihica si fizica sunt intr-o stransa legatura, am simtit-o cu totii. Dar variatiile mari de temperatura ii fac pe unii dintre noi extrem de vulnerabili, arata studiile. Schimbarile bruste de temperatura, ca acelea care au avut loc in ultimele zile, nu raman fara consecinte macar asupra starii de spirit, daca nu si asupra sanatatii, avertizeaza specialistii. Meteosensibilitatea nu este doar un moft, confirma ei. Studiile arata ca o modificare cu 5 grade Celsius a temperaturii la care ne expunem creste cu 40,4% riscul de infarct miocardic in cazul persoanelor cu o sensibilitate in acest sens (indiferent ca este vorba despre 5 grade Celsius in plus sau in minus si indiferent daca trecerea este de afara in casa sau din casa afara), anuntaAdevarul.

Topul alimentelor satioase si sarace in calorii. Iti doresti sa fii in forma tot timpul sau te lupti cu kilogramele in plus? Iata o lista cu alimentele cele mai sarace in calorii care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta de baza. Broccoli - Este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume. Trebuie foarte putin fiert. Ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate proprietatile. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru a avea o eficienta maxima. Broccoli - Este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume. Trebuie foarte putin fiert. Ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate proprietatile. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru a avea o eficienta maxima, scrieLibertatea.

Care este legatura dintre infidelitate si insomnie. Un somn bun si neintrerupt in fiecare noapte prezinta multe beneficii - mai multa energie si o stare de buna dispozitie fiind doar cateva dintre acestea. Un nou beneficiu al somnului, descoperit de curand, este acesta: oamenii ar putea sa nu isi mai insele partenerii de viata daca vor dormi suficient in fiecare noapte. Oamenii de stiinta au descoperit ca acea regiune din creier care guverneaza capacitatea de autocontrol este afectata de lipsa somnului si acest fapt ii poate face pe oameni sa ia decizii proaste. Lipsa somnului duce la eliminarea glucozei din cortexul prefrontal, conducand astfel la disparitia autocontrolului. Intrucat autocontrolul ii ajuta pe oameni sa reziste in fata tentatiilor, un somn insuficient sau intrerupt poate sa ii faca pe unii oameni sa cedeze mai usor in fata ispitelor, inclusiv sa isi insele partenerii de viata, anuntaDoctorulZilei.ro.

Virtutile terapeutice ale uleiului de catina. Sub forma de ulei, catina este folosita de mii de ani in usurarea simptomelor bolilor de inima si de piele, precum si a reumatismului. Am aflat pentru tine metode pe cat de simple, pe atat de eficiente de a-ti prepara acest ulei si de a-l pune la incercare cu rezultate vizibile! Uleiul de catina este bogat in vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi grasi esentiali, beta-caroten, flavonoide si alti compusi importanti. Toate aceste substante "lucreaza" impreuna atunci cand in organism exista o infectie cu stafilococ. In plus, remediul contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenind reaparitia si inmultirea bacteriilor periculoase. Se iau 30-40 de picaturi pe zi, simplu sau cu putina miere. O cura dureaza minimum 14 zile, informeazaAdevarul.