10 sfaturi ca sa te mentii slab fara efort. Nu e nevoie sa tii diete chinuitoare si sa mergi mereu la sala de sport ca sa te mentii in forma. Lucrurile marunte, din viata de zi cu zi, pot face diferenta dintre slab si gras. - Nu te abtine de la nimic. Daca ti-e pofta de o prajitura, ofera-ti-o. Nu te vei ingrasa de la un singur aliment, din cand in cand. La marimea portiilor trebuie sa ai grija. Nu manca pana nu mai poti. Trebuie sa te ridici de la masa cand nu esti complet satul, cand simti ca parca ar mai merge ceva". Gustarile sunt foarte importante. Un fruct, un pumn de nuci, migdale sau caju iti astampara foamea si iti tempereaza pofta de mancare la urmatoarea masa, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

UE scoate E-urile periculoase din mancare. Lista alimentelor care devin mai sanatoase. Autoritatea Europeana privind Siguranta Alimentara a decis sa reduca doza permisa pentru trei coloranti, pe motiv ca "expunerea la acestia este foarte inalta". Este vorba de E104 (Galben de Quinoleina), E110 (Galben Auriu) si E124 (Rosu Ponceau 4R). Toti au potential alergen si cancerigen, iar in cazul copiilor pot provoca hiperactivitate (ADHD). "Colorantii azoici au capacitatea de a se insera chiar in moleculele din care sunt facute genele noastre si au potential cancerigen", spune expertul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi, care considera ca masura UE nu este suficienta, potrivit EVZ.ro

Chiar poti face cancer in gat de la sex oral? Care este adevarul medical. Actorul Michael Douglas a socat pe toata lumea atunci cand a afirmat ca s-a imbolnavit de cancer in gat din cauza sexului oral. Potrivit Institutului Pasteur, exista peste 150 de tipuri de HPV, dintre care doar 20 pot duce la leziuni precanceroase sau cancer, in primul rand cel de col uterin. In celelalte cazuri, infectarea cu HPV nu are urmari grave, dar poate sa provoace negi (sau condiloame) pe organele genitale atat la barbati, cat si la femei. Virusurile de tipul HPV se pot afla si la originile altor cancere: ele ar fi responsabile de 85% din cancerele anale si 50% din cancerele vaginale, ale vulvei si penisului si cu 30% din cancerele gatului, din care 20% sunt cancere orofaringiene (partea laringelui situata in spatele cavitatii bucale) si 10% sunt cancere ale sistemului aerodigestiv superior, precizeaza specialistii de la Institutul Pasteur din Paris, scrie Unica.

Obiceiurile noastre alimentare sunt sanatoase? Cat si cum trebuie sa mancam. Expertii in nutritie din lumea intraga sustin ca 5 portii de legume, de fructe sau de suc natural ne mentin in forma. Ce inseamna o portie? O dieta diversificata si echilibrata este cea mai buna sursa de substante nutritive. Astfel ca un consum regulat de 5 portii de legume, de fructe sau de suc de fructe natural 100% trebuie sa devina un obicei in viata noastra de fiecare zi. O portie inseamna: un morcov sau un mar, cateva bucati mai mici dintr-o leguma sau un pahar cu suc de fructe, scrie Click.

Cum sa nu te ingrasi in concediu. Este sezon de concedii si toata lumea vrea sa arate bine. Dar nu e usor sa si reuseasca, in conditiile in care odata cu aceste mult asteptate zile de vara vin si tentatiile culinare, ce pot ruina efortul de a mentine forma fizica dorita. Lector dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist acreditat CIO, ne spune ce e indicat sa mancam in vacanta, ca sa tinem sub control greutatea. Micul dejun poate fi format din cereale si fructe sau lactate semidegresate si paine cu secara sau pur si simplu din fructe de sezon. La pranz se consuma o portie de peste sau carne pe gratar, insotita de salate sau de legume tot pe gratar. Atentie la sosul pentru salata! Acesta nu trebuie sa abunde in maioneza. Cina poate sa contina salate, branzeturi putin sarate, lactate fermentate ori mancaruri pe baza de peste si legume, scrie Libertatea.ro