Un spital privat din Capitala face gratuit operatii pe creier si pentru obezitate. Prima operatie pe creier a fost efectuata cu succes! Medicii unui spital privat din Capitala vor efectua lunar sau trimestrial operatii pro bono in domeniul neurochirurgiei, chirurgiei obezitatii si ginecologiei oncologice. Prima operatie gratuita a fost una extrem de dificila de extirpare a unei tumori pe creier gigant care ii ameninta vederea pacientului. O echipa de medici condusa de neurochirurgul Sergiu Stoica a operat, luni, un pacient de o tumora de 8 cm, care ii apasa nervii optici si risca sa il lase orb. Aceasta este prima operatie din seria de interventii chirurgicale pro bono care urmeaza sa fie efectuate la spitalul Euroclinic din Bucuresti, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

"O inselatorie de miliarde de dolari": ce ar trebui sa stii despre vitamine. Milioane de oameni cred ca, daca iau zilnic suplimente de vitamine, se vor simti mai bine si vor trai mai mult. O carte recent aparuta zdruncina aceste convingeri: vitaminele sub forma sintetica nu numai ca nu sunt necesare organismului, dar unele dintre pot chiar sa mareasca riscul de aparitie a unor boli cronice si riscul de deces. Se cunosc pana in prezent 13 substante grupate sub denumirea de vitamine. Daca oamenii au deficiente de vitamine, se pot imbolnavi de maladii grave, precum beriberi (din cauza carentei de vitamina B1), pelagra (carenta de B3), scorbut (carenta de vitamina C) si rahitism (insuficienta de vitamina D). Cele mai multe dintre vitamine nu pot fi sintetizate in organism, ci trebuie procurate din surse externe - care pot fi alimente sau suplimente, scrie Descopera.ro.

Vii la serviciu obosit dupa weekend? Uite 5 motive! Suntem la inceput de saptamana dar tu te simti deja obosit si fara nici un chef de munca? Mai mult ca sigur nu te-ai odihnit cum trebuie in weekend. Jurnalistii de la Huffingtonpost au intocmit o lista a celor mai dese greseli pe care le faci in zilele tale libere, care te obosesc si te fac sa nu mai dai randament asa cum ar trebui in timpul saptamanii la munca. Te culci tarziu, te trezesti tarziu. In weekend ai un program diferit fata de cel din cursul saptamanii. De obicei, ora la care te duci la culcare este mai intarziata, iar a doua zi te trezesti aproape de amiaza. Acest program te oboseste foarte tare si iti va veni foarte greu sa revii la cel initial. Chiar daca dormi mai mult dimineata, asta nu inseamna ca te si odihnesti, scrie Click.

Dieta vegetariana castiga teren printre sportivi. Vezi care sunt beneficiile unei astfel de alimentatii! Un numar remarcabil de atleti, de la jucatori de tenis pana la culturisti, incearca sa-si imbunatateasca performantele adoptand regimul vegetariana, care exclude carnea, ouale, lactatele si alte produse de origine animala, relateaza Reuters. Potrivit expertilor in fitness, intre beneficiile unei alimentatii bazate complet pe vegetale se numara cresterea nivelului de energie, un somn mai profund si performante mai bune. "Constatam ca sportivii se recupereaza mai rapid si dau randament mai bun la antrenamente, imbunatatindu-si astfel si performantele", a spus Julieanna Hever, trainer si nutritionist, scrie DoctorulZilei.

Lucrurile surprinzatoare care dauneaza creierului. Cola, raporturile sexuale, cafeaua, dar si furia ori surprinderea pot produce rupturi de anevrism la nivelul creierului, se arata intr-un studiu. Studiul a fost efectuat pe 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism cu potentiale consecinte fatale. Pacientii, dar si familia ori prietenii prezenti cand s-a petrecut accidentul cerebral si-au amintit evenimentele care au precedat ruptura de anevrism. Dupa o analiza minutioasa, cercetatorii au stabilit o lista de opt elemente declansatoare de ruptura de anevrism. Pe lista se afla elemente aparent banale, precum exercitii fizice prea intense, consum de cafea, coca-cola, suflatul nasului, defecarea, raporturi sexuale si indeosebi teama ori surprinderea si furia, scrie EVZ.