Scapati de 3 kg pe saptamana cu ajutorul unei legume interzise de obicei in curele de slabire. Aproape in orice regim de slabit este interzis consumul de cartofi, deoarece este asociat cu acumularea kilogramelor in plus. Daca stiti insa sub ce forma sa-i consumati, cum sa-i preparati, cartofii va ajuta sa slabiti fara sa va dezechilibrati organismul. 100 de grame de cartofi fierti sau copti contin numai 68 de calorii, foarte multa apa si carbohidrati, care ne ofera energia zilnica de care avem nevoie. In cadrul acestei diete este foarte important modul de preparare a cartofilor. Cand cartofii sunt preparati in coaja, fierti sau copti nu ingrasa, iar vitaminele si mineralele sunt perfect conservate. Amidonul se transforma in zaharuri lente usor asimilabile de organism, cu conditia ca prepararea lor sa nu dureze mai mult de 25 de minute. In plus, cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol. Un avantaj deosebit al consumului de cartofi consta in faptul ca nu vi se va face foame intre mese, deoarece acestia satura suficient de mult, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ponturi de vara pentru o piele sanatoasa: cum "stingi" arsurile solare, alungi tantarii si previi cosurile. De la arsuri solare si muscaturi de insecte, la iritatii provocate de transpiratie sau urticarie de la mancare sau chiar de la soare ielea este foarte vulnerabila vara. Nu este necesar sa mergi la dermatolog de fiecare data, fiindca solutiile pentru majoritatea problemelor sunt la indemana. Pentru a atenua senzatia de durere si inflamatia cauzate de arsura solara, ia o aspirina sau un ibuprofen cat mai repede cu putinta, recomanda medicul dermatolog Francesca Fusco, de la Scoala Medicala Mount Sinai din New York City, citata de shine.yahoo.com. "Exista cateva leacuri populare care atenueaza imediat durerea si roseata. Mierea de albine, in amestec cu sirop de lamaie (patru parti miere si o parte sirop de lamaie) sau mierea de albine in combinatie cu lapte (in proportii egale) se aplica direct pe zona afectata", recomanda medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, anuntaAdevarul.

Epilarea definitiva. Mituri si adevaruri. Parul in exces a reprezentat dintotdeauna un complex puternic pentru femei si chiar pentru barbatii mai inzestrati din acest punct de vedere. Mostenirea genetica si dereglarile hormonale sunt cele care seteaza densitatea si culoarea firului de par. Am vrea sa dispara ca prin farmec si sa existe o metoda care sa poata rezolva aceasta problema. Laserele chiar pot rezolva astfel de probleme, insa, desigur, nu ca prin farmec. Cu putina consecventa si un tratament cu parametrii alesi corect, in cateva luni putem aduce zonele cu pilozitate la un aspect neted si catifelat. Consultatia medicala prealabila este esentiala. Medicul va identifica zonele cu par in exces si poate solicita chiar investigatii hormonale speciale. Integral peInfomaterna.ro.

Atentie la alunite: Melanomul, cea mai violenta forma de cancer! Este cea mai agresiva forma de cancer de piele. Principalii factori de risc sunt expunerea la ultraviolete, pielea alba si alunitele. Ii intrunesti? Pazeste-ti pielea si la plaja, si pe strada! Iar la intoarcerea din vacanta fa-i o vizita medicului dermatolog. Diagnosticul precoce este singura strategie care salveaza viata! Melanomul este o tumora care apare din celulele melanocitare (celulele care produc pigmentul brun-negru al pielii) si preponderent la populatia caucaziana (persoane cu pielea alba); incidenta sa ramane foarte scazuta in randul populatiilor de origine asiatica sau africana, care au o pigmentare a pielii mai pronuntata. Tu si ai tai sunteti mai bruneti? Excelent, dar tot nu-i o idee grozava sa lasati soarele sa va prajeasca, scrieLibertatea.

Ce efect uimitor ar putea avea o simpla plimbare pe jos. Efectele benefice ale mersului pe jos in prevenirea anumitor maladii precum cele cardiovasculare au fost demonstrate in numeroase studii, insa recent cercetatorii au dovedit ca plimbarea mai are un efect benefic nebanuit. Potrivit unui studiu realizat de specialistii Universitatii Stirling din Scotia, cinci sedinte a cate 30 - 40 minute de mers atenueaza sentimentele negative si agitatia mentala. O formidabila terapie, deci, simpla, accesibila tuturor si putin costisitoare, dupa cum a caracterizat-o psihiatrul Boris Cyrulnik. "Actiunea, afectiunea si mentalizarea (procesul prin care emotiile noastre sunt transformate in ganduri, n.r.) sunt tranchilizantele naturale" de care avem parte in timpul mersului, a spus el, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ai insomnii? Iata ce plante te pot ajuta! A trecut deja ceva timp de cand te-i pus in pat si nu reusesti sa adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai multi aliati in natura care te scapa de insomnii. Recunoscut pentru proprietatile sale sedative, hameiul este de ajutor cand vine vorba de tratarea insomniei. Prepara o infuzie de hamei, adaugand o lingura de conuri la o cana cu apa clocotita. Lasa amestecul la infuzat timp de 10 minute, dupa care strecoara si bea o cana cu o jumatate de ora inainte de culcare. Si infuzia obtinuta din combinarea hameiului cu florile de tei te poate ajuta, datorita efectului calmant al acestui remediu. Adauga o lingurita si jumatate de amestec de flori de tei si conuri de hamei la o cana cu apa fierbinte. Lasa cana acoperita, dupa care poti bea 1-2 cani pe zi, informeazaAdevarul.