Cele mai eficiente remedii naturiste pentru parul gras. Excesul de sebum secretat de scalp este de cele mai multe ori cauza unui par gras care trebuie spalat din aceasta cauza in fiecare zi. Ce se poate face? Iata cateva solutii necostisitoare. Este necesar sa va limpeziti nu direct cu dusul, ci sa puneti apa intr-un lighean, iar in aceasta sa turnati un pahar cu bere lasata la trezit, pentru a-si pierde mirosul. Dar foarte eficient este si sa puneti in apa de clatire un pahar cu otet de mere si miere. Fitoterapeutii mai indica si alte variante de stopare a producerii cantitatii mari de sebum: clatirea parului cu infuzie de frunze de nuc sau cu infuzie de menta ori cu tinctura de brusture, toate turnate in apa de limpezit, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nopti nedormite de caldura? Poti scapa de cearcane in mod natural! Unii dintre noi se aleg cu cearcane de la orele prelungite la serviciu, de la noptile nedormite de stres sau de caldura, altii au o predispozitie genetica si au petele inestetice vinetii sub ochi chiar si daca dorm 12 ore pe noapte. Pentru toate aceste situatii exista solutii. Aparitia cearcanelor este atribuita, in principal, unei circulatii sangvine deficitare si unei dereglari a circulatiei limfatice, ceea ce duce la o acumulare in pielea de sub ochi a pigmentilor din sange. Limfa este responsabila cu drenajul sau, in termeni mai practici, "curatarea" tesuturilor. Daca circulatia limfei este tulburata de anumiti factori, eliminarea pigmentilor sangvini care se acumuleaza sub piele nu se poate face corespunzator. Cum pielea este de patru ori mai subtire sub ochi decat pe restul corpului, aici este cel mai vizibil acest fenomen. Asa apar, deci, cearcanele vinetii. Desigur, ele pot fi si o mostenire de familie si pot fi si consecinta unei proaste igiene de viata (somn insuficient, alimentatie nehranitoare, fumat etc.), anuntaAdevarul.

Sanatate si dieta: Cat de nesanatoase sunt sosurile. Gustul multor preparate culinare e parca incomplet daca nu are putin mustar, o lingurita de ketchup sau un strop de maioneza. Cat despre sosurile pesto si remoulade, acestea sunt tot mai intalnite in randul consumatorilor romani. Iata insa si ce ne recomanda specialistul. Cine nu a folosit vreodata ketchup?! La un sendvis, la pizza, cartofi prajiti, chiar si la friptura, exista persoane care il consuma frecvent. Cat de sanatos e? Daca nu are aditivi si conservanti, poate fi considerat un produs sanatos, fiind o simpla pasta de rosii, asadar o sursa de vitamine si antioxidanti, asa cum e licopenul. Uneori se adauga si zahar, deci ii creste valoarea calorica, informeazaLibertatea.

Capsunele si ciresele ne mentin tineri. Stresul, poluarea si alimentatia dezechilibrata contribuie la accelerarea procesului de imbatranire. Totusi, poti lua masuri impotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase. Revista "Click! pentru femei" iti spune care sunt acestea. Bogate in vitamine (C, B si K), dar si in minerale (calciu, fier si potasiu), capsunele au proprietatea de a proteja inima, precum si de a scadea nivelul colesterolului "rau" din sange, ceea ce inseamna ca pe viitor vei avea sanse reduse de a face boli cardiovasculare. Doar opt capsune contin intreaga doza de vitamina C recomandata zilnic, iar actiunea lor antiinflamatoare previne afectiunile incheieturilor, cum ar fi artrita reumatoida. In plus, o cura din aceste fructe aromate iti furnizeaza aportul necesar de antioxidanti care vor neutraliza atacul radicalilor liberi asupra retinei si-ti va mentine ochii sanatosi, scrieClick.

Dieta mov ma ajuta sa slabiti sanatos si va protejeaza inima. Movul este o culoare a naturii, o culoare regala si totodata un pigment care se gaseste in alimentele puternic antioxidante. Aceasta dieta se numeste mov deoarece se bazeaza pe consumul intensiv de alimente inchise la culoare, care contin un puternic antioxidant natural, resveratrolul. In afara faptului ca va ajuta sa slabiti, consumul acestor alimente imbunatateste memoria, revitalizeaza organismul, incetineste procesul de imbatranire si protejeaza aparatul cardiovascular, prevenind aparitia aterosclerozei, a accidentelor vasculare, infarctului si hipertensiunii arteriale. Totodata, aceste alimente previn formarea calculilor renali, ofera protectie impotriva aparitiei cancerului, detoxifica ficatul, previn aparitia cariilor, stimuleaza vederea si previn procesul de cadere a parului, anuntaDoctorulZilei.ro.

Sapte idei gresite despre sanatate. Exista cateva conceptii gresite care ne pot afecta sanatatea daca sunt aplicate, motiv pentru care doctorii americani au tinut sa le lamureasca o data pentru totdeauna. Astfel, specialistii consultati de "Huffington Post" au subliniat ca pudra de talc nu tine departe transpiratia, iar daca ne infofolim cand afara este frig nu avem garantia ca raceala va sta departe de noi. Femeile au tendinta de a evita sa-si incarce fata cu machiaj vara, iar asta inseamna ca rareori aplica o crema hidratanta, cu protectie solara sau un ruj, atat de necesare pentru a-si proteja pielea de soare, explica Justin Piasecki, chirurg plastician si fondator al Centrului pentru Cancer de Piele din Gig Harbor, Washington. Ele neglijeaza sa reaplice astfel de produse la fiecare doua-trei ore, timp in care efectul oricarei creme pentru protectie solara se duce. Acesta este motivul pentru care un machiaj cu un factor de protectie solara poate fi de 14 ori mai putin eficace decat crema de protectie solara, informeazaAdevarul.