Cateva mituri false despre sport! Durerile musculare trec daca faci sport, sportul previne aparitia celulitei, sexul inainte de sport nu este benefic. Sunt doar afirmatii lansate de diverse persoane cu care o noua carte lansata in Germania nu este de acord, ziaristii de la cotidianul Bild prezentand cum sta treaba in privinta miturilor false despre fitness. Mit 1: Durerile musculare, dovada faptului ca ai ajuns la forma optima Nu, din pacate acest lucru nu este adevarat! In schimb, durerile musculare arata faptul ca nivelul optim al pregatirii fizice a fost depasit. Pentru persoanele neinstruite, arata faptul ca nu a existat o coordonare buna intre muschi si nervi, noteazaLibertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Un simplu gest pe care ar trebui sa-l facem dupa fiecare masa previne aparitia diabetului de tip 2. Diabetul zaharat este o boala permanenta caracterizata prin prezenta unei cantitati prea mari de zahar in sange. Acest lucru este cauzat fie de faptul ca organismul nu produce insulina, fie produce o cantitate insuficienta. Insulina este cea care ajuta zaharul generator de energie (denumit si "glucoza") sa intre in celule pentru a fi utilizat pe post de combustibil. In cazul in care exista o problema legata de insulina,glucoza ramane in sange si nu poate fi utilizata in scop energetic si din acest motiv,vei resimti o stare de oboseala profunda si lipsa de energie. In plus, nivelul ridicat de zahar din sange poate deteriora vasele de sange si nervii, scriedoctorulzilei.ro.

Dependenta de prajituri? Uite cateva trucuri care iti taie pofta de dulce. Nu trece o zi fara sa mananci ceva dulce? Este clar, ai dezvoltat un fel de dependenta. De ce apare pofta de dulce, cat de periculoasa e si cum o poti combate ne spune Alin Popescu, medic primar medicina sportiva. Nevoia de dulce apare cand esti stresat, cand ai o zi grea, obositoare, si tinzi sa-ti alini "amarul" la cofetarie. Mai apare cand esti obosit psihic, deoarece zaharul da energie. Perioada critica din zi cand nevoia de dulce este mai mare ar fi intre 16.00-18.00, daca nu ti-ai luat gustarea si a trecut mult de la masa de pranz. "Cand se intalneste cu zaharul, creierul descarca opioide, un chimical natural care creste senzatiile de fericire si bucurie. Din pacate, consumul excesiv duce la dependenta, creierul actionand la aportul de zahar intr-un mod asemanator aportului de morfina sau de heroina", spune specialistul, conformClick.

Ce efect devastator au asupra femeilor dietele prea stricte. Majoritatea femeilor vor sa fie suple si in unele cazuri apeleaza la diete stricte punandu-si sanatatea in pericol. Insa, in cazul acestor cure de slabire, organismul nu primeste suficienti nutrienti cauzand uneori probleme de fertilitate. Statistic, 6 din 10 cupluri au probleme de fertilitate, iar 3 cupluri din 10 nu pot avea urmasi fara ajutorul medicilor. Se considera ca un cuplu are probleme de fertilitate atunci cand nu a reusit sa conceapa un copil vreme de doi ani, timp in care niciunul nu a folosit metode de contraceptie, informeazadoctorulzilei.ro.

Cinci motive pentru care merita sa ne bucuram de vara. Gratarele in aer liber care ne afecteaza regimul alimentar si arsurile solare care ne indispun sunt mici neplaceri care nu se compara cu beneficiile pe care vara le are asupra sanatatii noastre. Iata cateva motive pentru care merita sa ne bucuram de vara: 1.Este sezonul vacantelor Desigur, iti poti lua vacanta in orice perioada a anului, insa lunile de vara sunt cele mai potrivite. Beneficiile pe care timpul liber le are asupra sanatatii sunt cunoscute, insa merita amintite: vacantele reduc stresul, imbunatatesc starea de spirit si se pare ca ne apara de bolile de inima. De asemenea, pentru multi dintre noi, timpul petrecut departe de casa are un efect revigorant si ne ajuta sa regasim motivatia necesara pentru a ne indeplini scopurile, scrie "The Huffington Post", citat deAdevarul.

.