Cum ne ajuta munca sa tinem bolile la distanta. Mai multe studii au scos la iveala ca persoanele care lucreaza tind sa se descurce mai bine din punct de vedere financiar si sa fie mai active fizic, iar acesti factori pot influenta riscul de a suferi de sindrom metabolic -o stare care include hipertensiunea, colesterolul marit, excesul de greutate si rezistenta la insulina (un semn precursor al diabetului de tip 2). Impreuna, acesti factori maresc riscul de aparitie a atacului de cord si a atacului vascular cerebral, informeaza DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

De ce este recomandat sa mancam gulii. O leguma care se inrudeste atat cu ridichea, cat si cu varza, si care a pierdut pe nedrept din popularitate, gulia inmagazineaza atat de multe substante nutritive, incat poate intra in categoria superalimentelor de vara. Gulia contine zero grasimi si este ideala pentru persoanele care tin cura de slabire, fiindca are calorii "negative", adica aduce in corp numai 4 calorii pe felie, dar stimuleaza arderile in organism si, deci, ajuta la slabit. Datorita glucozinolatilor din compozitie (dar si din varza de Bruxelles, varza obisnuita, conopida si din broccoli), gulia este o "bomba" antioxidanta, iar unele studii arata chiar ca persoanele care mananca cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer, scrie Adevarul.

Solutii naturale pentru deodorante bio. Prepara-le singura acasa! Placute la miros, blande pentru piele si persistente in timpul caniculei, deodorantele preparate de noi, acasa, cu ingrediente din camara, sunt bio. In acelasi timp, aceste produse de igiena inlocuiesc cu succes deodorantele din comert ce contin arome placute, dar si chimicale ce distrug flora saprofita de la suprafata pielii. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, ne recomanda ca deodorantele bio, preparate de noi acasa, sa contina substante antimicrobiene, care sa combata mirosurile neplacute, noteaza Click.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile de spate. Potrivit unei statistici a Ministerului Sanatatii, aproape jumatate din populatia tarii naastre se confrunta cu afectiuni ale coloanei vertebrale si 6 din 10 adulti acuza dureri de spate.Acestea pot aparea in urma unor eforturi prea mari, cum ar fi: ridicatul sau caratul obiectelor grele, practicarea unui sport, mentinerea prelungita a unei posturi gresite, precum si miscarile bruste sau fortate. Iata cateva remedii naturiste ce va pot ajuta. Bai cu esenta de eucalipt sau alge marine. Varsati cinci picaturi de ulei esential de eucalipt in apa calda din cada si relaxati-va in ea o jumatate de ora, scrie DoctorulZilei.

10 greseli care te impiedica sa slabesti. Ai declarat razboi kilogramelor in plus, dar ai senzatia ca te-invarti in cerc si ca eforturile tale nu dau roadele asteptate? Fara sa fii constienta de asta, e posibil sa faci anumite alegeri neinspirate care te impiedica sa-ti atingi scopul propus. Afla care sunt acestea!Tii o cura drastica. Cand te sui pe cantar si vezi ca ai acumulat kilograme, prima reactie este sa recurgi la o dieta drastica. Aceasta poate da rezultate spectaculoase pe termen scurt, dar pe termen lung apar problemele. Una din consecintele neplacute este pierderea masei musculare. Desigur, vei intra din nou in blugii "din liceu" dar, dupa un timp, vei constata ca ai pus la loc kilogramele pierdute, scrie Click.