Utile: Cum ne imbolnavesc remediile naturale si cum le recunoastem pe cele riscante; Alimente recomandate pe timp de canicula; Va place sa mergeti la piscina? Iata pericolele care va pandesc; Trusa de prim ajutor - de la teorie la practica

de Mircea Barzoi     HotNews.ro
Joi, 11 iulie 2013, 0:07 Revista Presei | Utile


UTILE
Foto: Colaj foto
Alimente recomandate pe timp de canicula. In cursul zilei, un om pierde intre 2 si 2,5 litri de apa prin transpiratie, necesitatile fiziologice si respiratie. Stiind ca hidratarea este un element fundamental al starii de bine, expertii apreciaza ca necesarul de apa pentru un adult este de cel putin 1,5 litri. Insa caldura excesiva face sa creasca aceste nevoi, asa ca este necesara o hidratare mai substantiala. Cele mai bogate in apa sunt fructele si legumele, cu un continut de apa intre 80 si 95%. Dintre legume, cei mai "burdusiti" cu apa sunt castravetii, cu 97%, urmati de salata - 95%, rosii si dovlecei - 94%. In privinta fructelor, campioanele sunt cele cu zeama - pepenii verzi si cei galbeni (91%), citricele (85%). Pot hidrata si fructele mai dulci, caisele si merele continand 86% si, respectiv, 85% apa. Nucile, avocado, curmalele sunt mai bogate in calorii si contin mai putina apa. Nu este indicata eliminarea lor din alimentatie pentru ca furnizeaza zaharurile lente, utile pentru efort, scrie DoctorulZilei.ro.

Cum ne imbolnavesc remediile naturale si cum le recunoastem pe cele riscante. Terapiile naturale catre care se indreapta tot mai multi romani in ultima vreme nu sunt lipsite de riscuri. De altfel, exista in continuare pe piata o varietate de produse necontrolate de nicio autoritate, care pun serios in pericol sanatatea. Acestea sunt doar o parte dintre subiectele care s-au discutat astazi la Adevarul Live. Este binecunoscut faptul ca remediile naturale sunt bune si au mai putine efecte adverse decat medicamentele clasice, insa, eficacitatea acestora depinde si de o reglementare corecta si de o sursa sigura, astfel incat conditiile de legalitate sa fie indeplinite. "In mod normal, promovarea se face prin eticheta si prin prospect, dar producatorii mizeaza pe naivitatea oamenilor. E vorba de acest control al produsului, care inseamna o legalitate a ambalajului, a produsului, a etichetei. Controlul comertului ilegal nu este in atributia noastra. Vorbim de produse care intra pe piata fara a fi notificate, anunta Adevarul.

Va place sa mergeti la piscina? Iata pericolele care va pandesc! Balaceala in piscina poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate daca nu suntem atenti la cateva aspecte legate atat de aspectul apei, cat si de igiena celorlalti care o folosesc. Utilizatorii infectati (de regula cu virusuri sau fungi) pot contamina piscina sau bazinul de inot cu usurinta, precum si suprafetele si obiectele cu care intra in contact. bacteriile sunt transmise frecvent prin intermediul apei si al suprafetelor contaminate, provocand rapid infectii in zonele vulnerabile ale organismului. Exista si specii de bacterii si amibe care cresc independent in apaa si pe alte teritorii umede, ce pot cauza o serie de infectii si imbolnaviri respiratorii, dermatologice si nervoase, informeaza Libertatea.

Trusa de prim ajutor - de la teorie la practica. Ne-am taiat la deget, copilul tuseste, ii curge nasul sau are febra, ne doare capul si nu stim ce sa facem in primul moment? Raspunsul este trusa de prim ajutor. Trusa medicala de prim ajutor ar trebui sa existe in fiecare casa. Ea trebuie sa fie usor de accesat (dar nu la indemana copiilor) si relativ usor de transportat (de exemplu cand plecam in vacante). Ea nu inlocuieste vizita/consultatia oferita de medicul de familie sau, dupa caz, a medicului specialist. Ne poate fi utila in diverse accidente casnice minore (mici taieturi, zgarieturi sau vanatai), raceli sezoniere necomplicate sau dureri cu localizari variate, scrie Infomaterna.ro.

Alimente si bauturi care ne distrug oasele. La fel ca in cazul multor alte afectiuni, alimentele pe care le alegem pentru consum pot juca un rol important in prevenirea sau controlul afectiunilor. Mai jos veti gasi o lista cu alimente care pot afecta oasele, insa nu toata lumea trebuie sa renunte definitiv la ele, ci in special cei care stiu ca prezinta un risc de dezvoltarea a afectiunilor muco-scheletice, precum indivizii au in familie cazuri de osteoporoza. Iata cateva dintre alimentele ce afecteaza sanatatea oaselor si pe care, cel putin, unii dintre noi ar trebui sa le evite. Pe langa faptul ca unele dintre ele contin cofeina, sucurile pot afecta sanatatea oaselor ca urmare a cantitatii de fosfor. Acidul fosforic este utilizat in sucuri drept agent aromatizant, iar acesta poate perturba procesul de absorbtie a ceaiului, anunta DoctorulZilei.ro.

Simptomele care prevestesc aparitia migrenei. Durerea intensa si pulsatila, sensibilitatea la lumina si la sunete, dar si greata si varsaturile ocazionale sunt semne care prevestesc aparitia unei migrene. Dar, pentru unele persoane, prima experienta a acestor dureri chinuitoare face ca identificarea semnalelor specifice sa fie dificila. Acest lucru se intampla pentru ca primele simptome pot sa apara cu doar 24 de ore inainte de orice durere de cap, fapt care poate sa il faca pe suferind destul de confuz si chiar speriat ca ceva este in neregula, incearca sa explice Dawn Buse, profesoara de neurologie la Colegiul de Medicina Albert Einstein din cadrul Universitatii Yeshiva. Semnele instalarii unei migrene sunt cat se poate de evidente si, chiar daca sunt deranjante, ele trebuie sa fie constientizate. Tocmai din acest motiv, pentru a alunga orice temeri si confuzii, "Huffington Post" a intocmit o lista cu unele dintre cele mai frecvente semne care prevestesc aparitia unei migrene, informeaza Adevarul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















3121 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by