Lipsa sexului creste riscul bolilor de inima si al cancerului de prostata. Potrivit specialistilor, viata sexuala nu trebuie inceputa nici prea devreme, dar nici prea tarziu. Intervalul optim este intre 18 si 22 de ani, si la fete, si la baieti, cand ambii sunt maturi fizic si pishic. Cei care isi incep viata sexuala mai devreme au un risc crescut de boli venerice insa nici amanarea acestui moment nu este benefica organismului. In cazul femeilor, sunt mai frecvente afectiunile ovarului si ale colului uterin sau instalarea menopauzei timpurii. O viata sexuala normala regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator. Femeile care isi pierd virginitatea mai tarziu, in general, dupa 22-24 de ani, se confrunta cu disfunctii ovariene precum chisturile, dar si cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistenta la tratament, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Femeile care lucreaza in ture isi pun in pericol sansele de a deveni mame. Ca turele de noapte ne dau peste cap aproape tot ritmul vietii se stia deja. Ceea ce au descoperit recent oamenii de stiinta este ca femeile care lucreaza noaptea isi reduc extrem de mult sansele de a deveni mame. Femeile care lucreaza in schimburi de noapte au cu 80% mai putine sanse de a ramane gravide, arata un studiu recent. Orice program de lucru neregulat implica riscul unui avort spontan, perioade de menstruatie neregulate si probleme de fertilitate comparativ cu un program normal de munca, de la ora opt de dimineata la ora patru dupa-amiaza, se arata intr-un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii Southampton. Astfel, femeile care lucreaza in schimburi de noapte pot sa fie mai degraba subfertile decat infertile, ele fiind expuse unui risc de doua ori mai mare de a intampina dificultati sa conceapa in decursul unui an decat femeile care au un program de lucru normal, anuntaAdevarul.

Pana acum se credea ca e sanatate curata! Un tip de ulei poate provoca o forma grava de cancer. Nimic nu pare a mai fi sigur in zilele noastre, nici macar uleiul de peste, despre care se credea ca este benefic pentru sanatatea noastra. Desi despre uleiul de peste se stie ca este o sursa bogata de acizi grasi omega-3, ce previn numeroase boli, printre care si maladia Alzheimer, se pare ca lucrurile nu sunt tocmai in regula. O cercetare efectuata recent arata ca uleiul de peste poate provoca o forma grava de cancer la prostata, conform NBC News. Se crede ca pana si consumul de peste poate fi periculos pentru sanatatea noastra, pentru ca riscul de cancer la prostata se dubleaza cand barbatii au in corp un nivel mare al acidului docosahexaenoic, informeazaLibertatea.

Dieta rapida: Slabesti 4 kilograme in doar 2 saptamani si scapi de celulita. Aceasta dieta este foarte eficienta, dar destul de drastica, nu trebuie sa depasiti 1000 de calorii pe zi. Astfel, va trebui sa va intocmiti doua liste, una cu alimente permise si una cu alimente interzise, si apoi sa calculati caloriile in fiecare zi. Fiind un regim drastic de slabire, inainte de a incepe dieta se recomanda sa cereti sfatul unui medic. Cel mai important este ca la micul dejun sa consumati alimente energizante, la pranz proteine si la cina alimente usoare. In functie de gust, fiecare persoana poate sa-si compuna o dieta personalizata pentru fiecare zi, tinand cont de alimentele permise si nepermise in cadrul acestei diete, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce analize sunt necesare pentru prostata? Spre deosebire de femei, barbatii sunt mai greu de "urnit" la medic cand vine vorba de controalele de rutina. Sunt cu atat mai greu de convins daca problemele sunt mai sensibile, precum cele de la nivelul prostatei. Daca la femei inaintarea in varsta este asociata cu perioada menopauzei si cu aparitia osteoporozei, in cazul barbatilor problemele medicale des intalnite sunt cele ale prostatei. Desi multi dintre barbatii trecuti de 45 de ani sunt constienti de pericolul pe care il reprezinta bolile prostatei, ei ajung de cele mai multe ori la medic la insistentele partenerei, fie cand boala este intr-un stadiu avansat. Printre afectiunile urologice frecvent diagnosticate la barbati se numara adenomul de prostata, prostatita, abcesul sau cancerul de prostata, anuntaAdevarul.

Adevarat sau fals? Vezi ce mituri exista despre vara. Leacuri babesti pentru insolatie, sfaturi utile in caz de arsuri solare si remedii hazlii pentru zgarieturi pe munte? Vezi care mituri despre vara si vacanta sunt adevarate si care sunt doar povesti din batrani. Esti la mare si "te-a ciupit" o meduza? Cel putin unul dintre prietenii tai, ca sa nu mai vorbim de mama, o sa-ti recomande sa urinezi pe iritatie, pentru a scapa de usturime si mancarime. Daca nu stiau de leacul minune, sigur vor spune sa torni putin otet sau bicarbonat de sodiu. Adevarul este ca meduzele sunt echipate cu un fel de perisori otravitori, majoritatea inofensivi, care se infing in piele si elibereaza substanta iritanta. Cel mai bun remediu recomandat de specialistii dermatologi este...apa de mare. Apa sarata neutralizeaza substanta iritanta, in vreme ce apa dulce, de la robinet sau apa plata turnata peste basici face mai mult rau decat bine, informeazaLibertatea.