Mergi la piscina sau la strand? Afla cum scapi de micozele unghiilor. Ai unghiile ingalbenite, ingrosate si sfaramicioase? E clar ca te-ai ales cu o micoza a unghiilor. Cele mai frecvente surse de contaminare sunt locurile publice unde mediul predominant este umed (piscine, sali de sport, sauna etc.). Afla cum poti scapa de micozele unghiilor (onicomicoze) definitiv. mesteca uleiuri volatile de cimbru, cimbrisor si sofran si picura nediluat pe leziune, fara a atinge pielea periunghiala. Procedura trebuie facuta doua ori pe zi si numai dupa ce unghia a fost curatata in prealabil de zonele infectate (straturile sfaramicioase) si spalata cu decoct concentrat de cimbru si salvie. Dupa zece zile, urmeaza o pauza de zece zile, apoi se repeta. Se pot continua ciclurile de cateva ori, pana la disparitia coloratiei galbene si a ingrosarii unghiei, scrieLibertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

La cat timp dupa nastere trebuie taiat cordonul ombilical al bebelusului. In multe tari, procedura standard referitoare la cordonul ombilical al bebelusului vizeaza taierea acestuia la mai putin de un minut dupa nastere. Insa taierea prea rapida a acestui cordon reduce cantitatea de sange care este transferata de la mama la bebelus prin intermediul placentei, afectand astfel depozitele de fier din organismul nou-nascutului, afirma autorii unui studiu publicat in The Cochrane Library. Pastrarea cordonului ombilical timp de cateva minute dupa nastere permite sangelui din cordon sa fie transferat in organismul bebelusului. Reprezentantii National Institute for Health and Care Excellence (NICE) vor publica in 2014 un nou ghid de practici medicale in acest domeniu, anuntaDoctorulZilei.ro.

Grasimile sanatoase, cealalta parte a disputei dintre margarina si unt. Ceea ce se uita atunci cand revin indoielile cu privire la unt si la margarina este ca fara grasimi viata nu ar fi posibila. Conteaza insa de unde le luam. "Scandalul margarina" a readus in discutie eterna disputa dintre margarina si unt. Grasimile au, de regula, o aura negativa din cauza inevitabilelor depuneri inestetice de pe corp. Totusi, ele nu pot fi excluse total din alimentatie, din acelasi motiv pentru care nu este recomandat sa le consumam exagerat: sanatatea este pusa in pericol si in cazul excesului, dar si in cazul absentei grasimilor din dieta. Mai intai, datele: ce este untul, ce este margarina? Primul este un produs de origine animala care nu este supus proceselor chimice. In timp ce margarina a fost si este in continuare, indiferent de modalitatea de productie, un rezultat al muncii de laborator in industria alimentara, informeazaAdevarul.

Ce reguli ar trebui sa respectam cand consumam alimente la birou. O serie de reguli trebuie respectate atunci cand vine vorba despre consumarea alimentelor la birou. Pe de o parte este nepoliticos sa mananci de fata cu cineva care nu mananca, iar pe de alta parte colegii tai nu se asteapta sa iti imparti alimentele cu ei. Astfel, masa de pranz trebuie sa aiba un miros discret, astfel incat sa nu atraga atentia colegilor din birou. De asemenea, nimeni nu ar trebui sa te auda cum mesteci mancarea sau sorbi din supa ta preferata. In cazul in care exista o bucatarie comuna a biroului, atunci trebuie sa fie aplicate cateva reguli clare pentru "o convietuire pasnica", scrieRomania Libera.

Femeile reactioneaza diferit la atacul de cord. Respiri greu, ai stari de greata si oboseala si te doare spatele? E bine sa-ti faci un control deoarece e posibil sa suferi de un atac de cord, in viitorul apropiat. In general, barbatii sunt mai predispusi sa sufere un atac de cord. Cu toate acestea, cifrele arata ca femeile cu varste sub 55 de ani au un risc mai mare de deces, atunci cand sufera un infarct, comparativ cu barbatii. Motivul, spun specialistii, este acela ca, la femei, durerea in piept nu apare ca simptom al atacului de cord. Conform unui studiu, doar 42% din femeile, care au suferit un infarct nu au simtit dureri in piept, comparativ cu doar 30% din barbati. De fapt, simptomele acestor femei se diferentiau mult de cele clasice, cunoscute si intalnite mai ales la barbati, anuntaClick.

Va plac rosiile? Iata ce beneficii au pentru sanatate. O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitaminele A, C, K, acid folic si potasiu. Aceste legume contin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in dietele sanatoase, contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului lipidelor in sange. Iata ce alte beneficii mai au aceste legume pentru sanatate. Rosiile ajuta pielea sa isi mentina aspectul estetic. Beta carotenul din aceste legume, regasit si in alte legume precum morcovii sau cartofii dulci, au o actiune protectoare asupra pielii, in fata actiunii nocive a radiatiilor UV. De asemenea, licopenul continut de rosii incetineste procesul de imbatranire a pielii si reduce riscul aparitiei cancerului cutanat, informeazaLibertatea.