Activitatea care produce la fel de multa placere ca sexul. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard sustin ca in urma ultimelor cercetari au ajuns la concluzia ca o activitate banala ne face sa ne simtim la fel de bine ca atunci cand facem sex. Dupa ce au realizat mai multe teste si dupa ce au scanat creierul unor voluntari, specialistii au descoperit ca atunci cand oamenii vorbesc despre ei li se declanseaza acelasi raspuns chimic pe care il experimenteaza in timpul sexului. Acum, specialistii spun ca acesta ar putea fi motivul pentru care oamenii sunt motivati sa imparta cu regularitate informatii personale, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Vindeca-te cu ajutorul marii! Talasoterapia sau terapia marina utilizeaza resursele marine (apa, aer, soare, alge, namol) pentru a reincarca organismul si a compensa diverse carente. De aceea, o vacanta la mare este binevenita si benefica sanatatii noastre. Specialista noastra, dr. Cristina Balanescu, iti arata care sunt beneficiile terapiei marine si ce poti sa faci, cand mergi la mare, ca sa profiti cat mai mult de aceste resurse naturale. Apa marii a fost utilizata inca de pe vremea romanilor in cure termale, mai ales pentru tratarea afectiunilor articulare. In zilele noastre, terapia marina e indicata in reumatismul cronic, tuberculoza extrapulmonara, bronsita cronica, astmul bronsic, rahitism, hipotiroidie, noteazaLibertatea.

Levantica, buna pentru relaxare! Te-a ajuns stresul si mai ai pana intri in concediu? Ce e de facut? SpecialistulClick!, dr. Ovidiu Chis, ne spune cum putem sa ne relaxam pana si in bucatarie folosind doua condimente: cardamonul si levantica. Levantica: are gust picant, aromat, are efecte calmante asupra sistemului nervos, combate migrenele, durerile de cap, insomnia, anxietatea, este indicata in afectiunile cardiace cu substrat nervos, are actiune de echilibrare a plexului nervos abdominal, iar la nivel emotional, are o actiune elevanta, armonizatoare, linistitoare si ajuta sa te protejezi prin cresterea puterii de a filtra influentele emotionale externe.

Cum sa arzi calorii: activitati care te ajuta sa slabesti. Noi relatii romantice, distractie cat incape, tot ce e nou merita a fi experimentat - vara le aduce, cu certitudine, perspective noi celor dornici de miscare si de aventura. De la o plimbare la apusul soarelui pana la practicarea sportului, acest anotimp este perfect pentru sanatate. Huffingtonpost.com prezinta o lista cu activitati care au ca efect arderea caloriior, imbinarea acestora reprezentand inceputul unui stil de viata sanatos. Plimba-te cu bicicleta. Sapte minute de mers cu bicicleta duc la arderea a 50 de calorii si poate fi prilejul unei activitati distractive pentru intreaga familie. Aspira in casa. 13 minute de dat cu aspiratorul nu sunt doar o activitate benefica pentru curatenia locuintei, dar si un mod de a pierde 54 de calorii, informeazaAdevarul.

Durerea in talpa poate fi un semn al diabetului. Iata si alte probleme de sanatate pe care ni le dezvaluie picioarele. Numeroase probleme de sanatate, pornind de la diabet si pana la deficiente nutritionale, pot fi depistate daca iti studiezi cu mare atentie picioarele. Impreuna, picioarele contin un sfert dintre oasele corpului si fiecare picior are 33 de articulatii, 100 de tendoane, muschi si ligamente; o multitudine de nervi si vase de sange care fac legatura cu inima, maduva spinarii si creierul. Exista femei care au mereu extremitatile reci - atat mainile, cat si picioarele. Acest lucru poate indica o problema de functionare a glandei tiroide, care regleaza temperatura corporala si metabolismul. O alta cauza a picioarelor reci este circulatia sangvina deficitara, care poate fi reglata prin miscare - exercitii fizice sustinute pe termen lung - si, evident, prin incaltaminte si sosete cat mai calduroase, scrieDoctorulZilei.