Cati ani din viata poti pierde daca nu-ti mananci portia zilnica de legume si fructe. Atentionarea "Trebuie sa mananci legume, altfel nu mai cresti mare", folosita de parinti pentru a-si convinge odraslele ca morcovii si spanacul care insotesc fripura nu sunt pentru decor, are un sambure de adevar. Dupa ani intregi de cercetari, expertii in nutritie au descoperit ca obiceiul evitarii acestor alimente ii costa pe oameni, la propriu, ani din viata. Si eliminarea fructelor din dieta are acelasi efect spun oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Stockholm, care au analizat, timp de 13 ani, dietele a mai bine de 70.000 de oameni cu varste cuprinse intre 45 si 83 de ani, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Durerea de cap, deseori subestimata si tratata dupa ureche. Ne doare capul, ce e de facut? In ceea ce priveste tratamentul banalei, dar sacaitoarei dureri de cap, exista multe necunoscute. Mai intai, trebuie sa identifici tipul durerii, pentru a putea administra tratamentul corect si eficient. Migrena este singurul fel de durere de cap care este insotit de o varietate de manifestari senzoriale cunoscute si sub numele de "aura", cum ar fi sensibilitatea la lumina, la stimuli sonori sau greata. Dar cand durerea de cap nu este nimic mai mult decat o durere de cap, oamenii tind sa o subestimeze si, de aceea, sa o trateze gresit, noteaza "Huffington Post". Cel mai comun tip de durere de cap este senzatia de tensiune intracraniana si poate fi cauzata de stres, de anxietate, de consumul de alcool, de oboseala oculara etc. O alta durere de cap obisnuita este cea recurenta, adica durerea care reapare, indiferent cum o tratam si care este o dovada ca folosim gresit pastilele de cap, anuntaAdevarul.

Teste utile pentru diagnosticarea bolilor genetice. Testarea genetica se refera la acele teste medicale care identifica modificarile ce apar la nivel cromozomial, genic sau proteic. Rezultatul unui test genetic poate confirma sau exclude o afectiune genetica sau o susceptibilitate genetica pentru o anumita afectiune. In prezent exista peste 1200 de teste genetice si multe altele sunt in curs de perfectionare. Hibridizarea genomica comparativa este o metoda de testare genetica prin intermediul careia pot fi identificate mici deletii ( fragmente lipsa) sau duplicatii ( fragmente in dublu exemplar) cromozomiale care nu pot fi detectate prin cariotipare (analiza cromozomiala) clasica. Este utila pentru diagnosticarea malformatiilor congenitale, tulburarilor din spectrul autist sau retardului mental idiopatic. Integral peInfomaterna.ro.

Cele mai frecvente mituri despre tratarea durerilor de spate. Durerile de spate sunt tratate, de cele mai multe ori, fara a cere sfatul medicului. Farmacista recomanda un medicament antiinflamator bun, bunica are o crema chinezeasca eficienta, iar un prieten sugereaza sa schimbi salteaua pe care dormi. Medicii specialisti sustin ca toate aceste "tratamente" populare pentru durerile de spate sunt ineficiente, deoarece nu solutioneaza cauza. "Nu toata lumea trebuie sa stea la pat cand are dureri de spate si nu toate femeile scapa de acestea daca renunta la tocuri. La fel, exista si cazuri grave de hernie de disc care necesita operatie, insa oamenii trebuie sa inteleaga ca interventia chirurgicala trebuie sa fie ultima optiune, dupa tratamentul conservator", sustine dr. Vasile Druta, medic primar ortopedie - traumatologie, scrieRomania Libera.

Disfunctiile sexuale pe varste: Kilogramele in plus pot stopa cresterea penisului, bolile cronice duc la impotenta. Ingrijorarile privind dimensiunile penisului incep din adolescenta, iar uneori, motivele sunt intemeiate. Medicii explica in ce situatii este cazul sa se actioneze Pubertatea sau sexualizarea hormonala apare la baieti in jurul varstei de 12-15 ani si se finalizeaza pe la 18-20 de ani. Aspectul care ii ingrijoreaza insa pe baieti atat la pubertate, cat si la maturitate este legat de dimensiunea penisului. Un medic endocrinolog si un chirurg care face operatii de marire a penisului explica situatiile in care este nevoie sa se intervina, anuntaDoctorulZilei.ro.

Bai de plante contra iritatiilor pielii. Numeri zilele pana cand iti vei lua concediu si de-abia astepti sa te relaxezi. Pentru ca vacanta sa nu-ti fie umbrita de afectiunile pielii din sezonul estival, iti spunem la ce remedii naturiste poti recurge ca sa scapi de eczeme. Iritatiile solare care apar mai ales la persoanele cu pielea deschisa sunt generate de expunerea prelungita la razele ultraviolete. Simptomele se instaleaza la cateva minute sau ore dupa ce ai stat la soare si se manifesta sub forma unor bubite ori pete rosii, fiind insotite de o mancarime suparatoare. Poti sa le calmezi cu ajutorul decoctului din frunze de nuc. Cum faci decoctul: Ai nevoie de un kilogram de frunze de nuc pe care le toci si le pui la fiert in cinci litri de apa, timp de 10-15 minute. Infuzia obtinuta se toarna in apa de baie in care trebuie sa stai 15 minute, fara sa freci pielea, informeazaAdevarul.