Cinci beneficii ale consumului de cirese. Ciresele nu sunt doar fructe sanatoase, fiind unele dintre cele mai bune gustoase alimente ale sfarsitului de primavara si ale verii, datorita diferitelor moduri de preparare: ele pot fi adaugate langa orice, de la produse lactate, carne de porc, consumate crude sau fierte pentru a face sos sau suc. Celor care sufera de artrita si guta le este recomandat sa adauge cirese la dieta lor, pentru ca reduce durerea intensa asociata cu aceste boli. Excesul de acid uric in sange este cauza durerilor chinuitoare care provoaca umflaturile, inflamatiile si sensibilitatea crescuta. Prin consumul a cel putin doua cesti de cirese zilnic, acidul uric este redus cu 15% . Asadar, adaugarea cireselor in alimentatie poate aduce un surplus de zinc, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce efecte dezastruoase are asupra pielii lipsa somnului. Cercetatorii de la Universitatea Spitalului Case Medical Center din SUA au descoperit ca oamenii care sunt privati de somn imbatranesc vazand cu ochii. Studiul, realizat recent de Estee Lauder, a scos la iveala faptul ca noptile nedormite sunt o adevarata paguba pentru piele: nu numai ca au un efect estetic de imbatranire, dar si distrug bariera de protectie impotriva razelor solare si a radiatiilor din mediu. "Studiul nostru este primul care demonstreaza negru pe alb ca somnul inadecvat este direct corelat cu pierderea sanatatii pielii si imbatranirea accelerata. Pe femei, lipsa somnului le face vulnerabile in fata radiatiilor solare", spune Dr. Baron, directorul Centrului de Studiu a Cancerului de Piele de la Case medical Center, anuntaDoctorulZilei.ro.

Sucul de patrunjel te scapa de conjunctivita! Afla ce alte leacuri mai poti folosi. Atunci cand ti se inrosesc ochii, te mananca si formeaza o secretie alb-galbuie, s-ar putea sa ai conjunctivita. Pe langa vizita obligatorie la medic, iti mai poti alina suferinta cu leacuri din natura. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti spun ce ai de facut. Inainte de a recurge la un tratament natural sau de orice alt fel, este bine sa mergi la un consult la un medic oftalmolog. S-au semnalat multe cazuri de suprainfectii oculare dupa aplicarea unor remedii empirice. Dupa ce ai urmat sfatul specialistului, poti sa folosesti si leacuri din batrani, avand grija sa respecti o igiena stricta. Patrunjelul este util in inflamatii oculare. Sucul obtinut din frunzele plantei se poate folosi pentru umezirea compreselor care se aplica pe pleoape. De asemenea, se poate bea amestecat cu suc de morcovi (50-200 ml, dimineata si seara). Din seminte de salata verde se mai prepara o infuzie (o lingurita de seminte la o cana cu apa) si se fac aplicatii locale, informeazaLibertatea.

Zece obiceiuri ucigatoare. Lucruri pe care le faci aproape zilnic, fara sa-ti dai seama cat de periculoase sunt. Unele din obiceiurile pe care le avem sunt mai primejdioase decat ne-am putea imagina. De la mancarea pe care o consumam regulat, pana la respirat, lucrurile pe care le facem aproape zi de zi ascund pericole de care nu suntem constienti. Site-ul listverse.com a realizat o lista a celor mai obisnuite activitati ale omului, care, fara sa ne dam seama, ne pot afecta serios sanatatea, putand duce chiar la deces. Desi medicii recomanda pestele in meniul fiecarei persoane, consumul acestuia regulat poate fi daunator. Pestii sunt plini de toxinele care se gasesc in apele din care sunt pescuiti, precum cei din oceane, care contin urme de mercur. Nici cei care se gasesc in fermele piscicole nu sunt mai putin daunatori, intrucat sunt tratati cu pesticide, iar consumul lor regulat creste riscul imbolnavirii de cancer, scrieEVZ.

Combina alimentele istet si vei slabi. O dieta care sa te ajute sa slabesti fara a reduce portiile de mancare? Un doctor american, William Howard Hay, deschidea calea catre un astfel de regim la inceputul secolului trecut. In timp, dieta lui a dobandit din ce in ce mai multi adepti. De ce ne ingrasam? Si mai important, de ce punem la loc imediat dupa ce am reusit sa slabim? De ce facem burta, desi nu am putea zice ca mancam exagerat de mult? Raspunsul ar fi in modul in care organismul nostru reuseste (sau mai bine zis, nu reuseste) sa metabolizeze mancarea. Adica sa digere si sa asimileze toate substantele nutritive, dar sa le elimine pe cele inutile? Daca digestia noastra nu merge ca unsa, riscam sa ne balonam, sa avem permanent disconfort abdominal si nu reusim sa scapam de grasimile si de caloriile in exces. Dar ce poti face ca sa-ti imbunatatesti digestia? Te poate ajuta regimul alimentar propus de doctorul Hay (gandit ca un regim-stil de viata, si mai putin ca o dieta clasica). Medicul a dezvoltat, la inceputul secolului XX, o metoda originala de a se mentine in forma cu ajutorul combinarii alimentelor, anuntaAdevarul.